Skip to main content

CNA ia poziție față de legea care interzice reclamele la medicamente pe TV. Cere președintelui să nu promulge legea

 
CNA ia poziție față de legea care interzice reclamele la medicamente pe TV. Cere președintelui să nu promulge legea
cna
Consiliul Național al Audiovizualului va cere președintelui Iohannis să nu promulge legea votată ieri de Senat care interzice publicitatea la medicamente pe TV și la radio. Forul audiovizual a decis în ședința de astăzi să trimită o scrisoare președintelui prin care să reia argumentele pentru care forul audiovizual a decis să dea un aviz negativ pentru propunerea legislativă care a trecut ieri de Senat.

Lorand Turos, membru CNA: „Noi am avizat negativ această propunere. În urmă cu trei săptămâni, camera decizională fiind Senatul noi am participat la lucrările comsiei de cultură unde am exprimat punctul de vedere. Cred că toți membrii comisiei au acceptat punctul nostru de vedere și iată că totuși ieri a trecut prin senat. Cred că e o propunere de importanță majoră care are consecințe pe care doar le previzionăm. Consider necesar înainte de promulgare să trimitem o scrisoare domnului președinte Klaus Iohannis în care solicităm retrimiterea legii în parlament, argumentând conform avizului nostru negativ.”

Monica Gubernat, membru CNA: „Am citi o analiză a Ziarului Financiar și dânșii spun că este afectată 11% din piața de publicitate, ceea ce pentru televiziuni nu cred că este o veste prea bună”.

Publicitate

Radu Herjeu, membru CNA: „Să spunem că nu retrimite legea, ar fi un imbold să grăbim modificarea Codului în privința suplimentelor alimentare pentru că îmi este teamă că vor începe să promoveze aspirina pe post de aliment suplimentar. Mi-e teamă că o astfel de lege nu face decât să-i oblige să o ocolească și noi neavând foarte bine reglemnetat domeniul acesta cu suplimentele alimentare mi-e teamă că vom avea tot felul de medicamente vândute pe post de suplimente.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Domnul Herjeu pare un tip inteligent. Asta pana deschide gura.

  Primo. Nu CNA are competenta sa decida ce este medicament si ce este un supliment alimentar. Exista norme europene si internationale. Aspirina este toata ziua medicament pentru ca este un produs de sinteza cu efecte adverse si contraindicatii. Dar si un produs pentru care exista studii care atesta ca este util in anumite afectiuni.

  Secundo. Faptul ca CNA nu a putut opri orgiile publicitare ale vanzatorilor de leacuri miraculoase nu este un argument ca publicitatea la medicamente este nu este daunatoare.

  Terzo. Ce sa inteleaga tzatza Leana din Vaslui din publicitatea la potiuni magice de pe TV daca nici ilustrul domn Herjeu nu a priceput diferenta dintre supliment si medicament?
 • Incep sa arunce farmaciile cu bani in voi sau cum?
  Legea este binevenita.
  Dar cand se difuzeaza pe posturi asa zisi doctori care fac pe vracii (Fulga parca), nu mai sariti asa de tare. Ca sa vezi cine tine la sanatatea poporului, Hai sictir!

Trimite un comentariu