Skip to main content

Postul Patriarhiei - Trinitas, pe masa CNA după ce a difuzat imagini de la înmormântarea unor tineri de la Colectiv

 
Postul Patriarhiei - Trinitas, pe masa CNA după ce a difuzat imagini de la înmormântarea unor tineri de la Colectiv
CNA
Postul Trinitas a ajuns în vizorul CNA. Forul audiovizual are pe ordinea de zi de mâine mai multe sesizări pentru modul în care televiziunile au reflectat cazul Colectiv. Pe lângă posturile generaliste și de știri, sesizări a primit și televiziunea Patriarhiei, Trinitas TV.

Cinci sesizări și o autosesizare a primit CNA pentru că televiziunea religioasă nu a respectat recomandările forului audiovizual de a nu difuza imagini de la înmormântările victimelor din trgaedia de la Colectiv. 

Pe de altă parte, restul televiziunilor de știri au respectat apelul la decență și discreție făcut de familiile unor victime, dar și de recomandarea CNA, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Publicitate

Doar România TV a difuzat câteva cadre din biserică (însă foarte puține) de la înmormântarea femeii de serviciu la a cărei slujbă a participat și Patriarhul Daniel. România TV și B1 au transmis doar mesajul Patriarhului Daniel, exprimat în mașină, nu la ceremonia funerară.

Forul audiovizual a analizat deja modul în care televiziunile au reflectat cazul Colectiv în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie (detalii, AICI). Atunci, Digi24 a fost singurul post amendat. România TV și Kanal D au primit atunci câte o somație publică.

Mâine, CNA are pe ordinea de zi alte reclamații pentru cazul Colectiv, primite după data de 2 noiembrie, pentru posturile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Pro TV, Kanal D, Realitatea TV, Digi24, Prima TV și TVR 1. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu