Skip to main content

Publicitarul Lucian Georgescu a lansat oficial platforma Cinepub și primul film despre istoria cinemaului românesc. Parteneriat cu Scena 9

 

VIDEO. Publicitarul Lucian Georgescu a anunțat un parteneriat între Cinepub.ro – platformă de filme românești și Scena 9 – “hotspotul cultural al BRD.” Primul proiect al parteneriatului este ICAR – O istorie Alternativă a Cinemaului Românesc, care cuprinde o serie de filme produse de Cinepub.ro.

“Renașterea”, filmul din deschiderea acestui articol - este pilotul din serie. ICAR constă într-o serie de eseuri web video care readuc lunar în atenția publicului unele dintre momentele importante ale cinematografulului românesc.

Primul episod va fi lansat în a doua jumătate a lunii decembrie și va fi legat de filmul Moromeții, în regia lui Stere Gulea, disponibil online pe Cinepub.

Parteneriatul cu Scena 9 marchează și lansarea oficială a site-ului Cinepub.ro, o platformă online care găzduiește filme românești. Cunoscut în lumea publicității, unde activează de 25 de ani, fondatorul Lucian Georgescu deține agenția de publicitate Gav, dar este și profesor de film, scenarist și producător.

Publicitate

Cum se prezintă Cinepub, site cu sloganul “film_romanesc.rar”?

“Este un proiect menit să aducă în atenţia publicului cinefil nu doar filme de autor, ci şi producţii independente, realizate de pasionaţi aflaţi la început de drum. Prin intermediul acestor poveşti în imagini încercăm apropierea publicului de filmul românesc, de multe ori uitat. Pentru că filmul ne implică, ne provoacă, ne inspiră şi ne conectează. Cinepub este singurul canal online gratuit de cinema românesc, unde filmele pot fi urmărite în condiții legale, un proiect GAV* în parteneriat cu Google.”

Moromeții, pe Cinepub.ro

Moromeții, cu Victor Rebengiuc, în regia lui Stere Gulea, este una din producțiile care pot fi vizionate pe platforma lansată de Lucian Georgescu. 

Săptămâna viitoare, Cinepub organizează și o dezbatere pe tema Cât de actual este Ilie Moromete, la care participă Victor Rebengiuc, Stere Gulea, Marcel Iureș și Vivi Drăgan Vasile, cel care a semnat imaginea filmului Moromeții.

Teaser Moromeții:

ICAR – episodul pilot Renașterea Istoria alternativă:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu