Skip to main content

Revista Capital împlinește 23 de ani

 
Revista Capital împlinește 23 de ani
Prima echipă Capital: Valentin Negoița, Constantin Rudnițchi, Ionuț Popescu, George Vulcănescu, Petre Barbu, Viorica Ana Chișu, Doru Lionăchescu și Andreea Roșca

Născut pe 4 decembrie. Săptămalul economic Capital împlinește, astăzi, 23 de ani de la prima ediție.

Publicitate

În 1992, revista Capital a apărut pe piață, fiind editată, la vremea respectivă, de grupul elvețian Ringier. În anul apariției, echipa editorială a Capital era condusă de Valentin Negoiță (redactor-șef) și de Doru Lionăchescu (redactor-șef adjunct). Claudiu Șerban, realizatorul emisiunii Capital TV, de la B1 TV, era tehnoredactor la primul număr Capital.

La conducerea Capital s-au succedat, în anii următori, Ionuț Popescu, Andreea Roșca, Iulian Bortoș, Oana Osman și Ciprian Mailat (redactor-șef în prezent). Prin redacția săptămânalului au mai trecut Ioan Mărgărit (redactor-șef adjunct), fondatorul HotNews, Adriana Halpert și Ștefan Onică (cei care au lansat revista Forbes în România).

Ringier a deținut săptămânalul economic până în anul 2010, cât titlul i-a fost vândut lui Bobby Păunescu, împreună cu Evenimentul zilei. Aproape doi ani mai târziu, revista Capital și-a schimbat din nou proprietarul: Dan Andronic a preluat publicația.

Ediția cu numărul 1 a revistei a coincis cu primul sondaj realizat la nivel național pentru a afla opiniile românilor față de capitalism, economie de piață și de ritmul pe care ar trebui să îl urmeze reformele. Concluziile sondajului comandat atunci de Capital au stat la baza articolului cu care revista a deschis primul număr: "Doi români din trei vor capitalism".

De la Capital au pornit și multe din anchetele care au dezvăluit marile fraude ale vremii: Banca Columna, afacerea Mondragon, scrisorile nigeriene, cotațiile umflate de la FMI, Banca Turco-Română.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu