Skip to main content

Apele termale au „inundat” blogosfera: cele mai distribuite postări au fost despre Therme

 
Apele termale au „inundat” blogosfera: cele mai distribuite postări au fost despre Therme
Sursa foto: Petreanu.ro

Două postări ce promovează Therme București au fost intens distribuite pe Facebook. Cele două texte au fost publicate în contextul în care reprezententanții complexului au făcut ieri un eveniment cu presă și blogeri. Una a fost share-uită de peste 3.600 de ori, fiind un text apărut pe blogul Nwradu.ro, în timp ce cea de-a doua a fost a jurnalistului Vlad Petreanu, bloger și prezentator al matinalului Europa FM, apărută la secțiunea „Publicitate”, cu peste 2.300 de distribuiri.  

Publicitate

În top cinci al celor mai distribuite texte pe blog au fost două opinii de pe blogurile Adevărul, una semnată de Liviu Iolu, „Conspirația mondială ajută, în sfârșit, România”, cu aproape 1.000 de distribuiri. A doua este semnată de Ramona Ursu, un text-ficțiune despre cum a fost ea racolată de SRI și DNA. 

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Nwradu.ro, “Am vizitat Therme București, iată cum arată complexul de ape termale”, 3.652 share-uri pe Facebook.

2. Petreanu.ro, “Therme București: ce am găsit acolo, ce m-a impresionat, ce lipsește”, 2.335 share-uri pe Facebook.

3. Oanacuzino.ro, “5 motive medicale ca să consumi sfeclă roșie”, 994 share-uri pe Facebook.

4. Adevărul.ro, “Conspirația mondială ajută, în sfârșit, România. Devenim cea mai sigură țară din Univers!", de Liviu Iolu”, 975 share-uri pe Facebook.

Din material:

Am scris, la început de an, câteva texte serioase şi moderat optimiste despre viitorul României. Însă în ţara în care conspiraţia e la mare căutare, impactul unei atitudini moderate este mic. Aşa că voi prezenta, pe scurt şi în cheie mai relaxată, motivele pentru care România pare ajutată în acest moment de o contra-conspiraţie mondială care ne împinge să devenim un fel de tărâm binecuvântat al făgăduinţei. 

5. Adevărul.ro, “Cum m-au racolat SRI și DNA ca agent acoperit în redacția Adevărul", de Ramona Ursu”, 784 share-uri pe Facebook.

Din material:

Pentru cei care încă mai cred în poveşti cu Binom, în poveşti ca cea pe care v-am scris-o mai sus (din care, da, e real că lucrez pentru „Adevărul” de opt ani, neavând, însă, niciodată vreo legătură cu DNA sau cu SRI, alta decât cea strict jurnalistică), în poveşti cu ziarişti acoperiţi care n-au cum, sub nicio formă, să scrie chiar după cum le dictează conştiinţa, cu presă care trebuie să fie neapărat la comanda cuiva, le spun doar atât: la fel de rău sau, poate, chiar mai rău decât să fii sluga de presă a unei instituţii e să fii la cheremul unei blonde.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu