Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Deschiderea Therme București, o postare distribuită de peste 4.600 de ori

 
BLOGOSFERĂ. Deschiderea Therme București, o postare distribuită de peste 4.600 de ori
Sursa foto: nwradu.ro

BLOGOSFERĂ. Blogul lui Radu Dumitru, nwradu.ro, de două ori în topul celor mai distribuite postări pe Facebook în perioada sărbătorilor de Crăciun 23 decembrie - 3 ianuarie. Liderul clasamentului din această perioadă este o știre despre lansarea Therme București, cel mai mare parc de ape termale din Europa. Postarea de pe blogul lui nwradu.ro a avut peste 4.600 de share-uri în perioada zilelor libere de sărbători.  

Tot Radu Dumitru a scris și despre medicamentele homeopate, o postare distribuită de peste 700 de ori. 
 
Și un text de pe Contributors semnat de Gabriel Liiceanu a fost distribuit intens pe Facebook. Postarea cu „Câteva gânduri despre limba română de astăzi” a fost distribuit de peste 700 de ori. 
 
O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:
 
Publicitate

1. nwradu.ro, "Therme Bucuresti, cel mai mare parc de ape termale din Europa, se deschide pe 14 ianuarie”, 4.678 share-uri pe Facebook (postat pe 23.12.2015).

Din postare: 

Pe 14 ianuarie se deschide Therme București, cel mai mare parc termal din Europa, cu o suprafață acoperită de 30.000 de metri pătrați și totală de 250.000 mp.

2. Adelapirvu.com, “Un cuplu de arhitecti si-a proiectat cabana perfecta. Are doar 11,5 metri patrati”, 950 share-uri pe Facebook (30.12.2015).

Din postare: 

Nici pe departe să fie vreun protest vizavi de casele mari sau vreo demonstrație anume, dar cei doi soți arhitecți de care-ți spun azi și-au dorit un loc al lor și l-au conceput cât mai compact și economic.

3. Contributors.ro, “Cateva ganduri despre limba romana de astazi”, un text scris de Gabriel Liiceanu - 765 share-uri pe Facebook (30.12.2015).

Din postare: 

„Înseamnă atunci că, dacă pocești limba, toate regulile pe care se înalță societatea vor fi nesocotite pe modelul limbii schilodite. Reflexul rigorii va fi izgonit din suflete și toate convențiile ulterioare ale vieții vor intra pe făgașul lui „merge și așa”. Ne vom închina la idolii aproximației. Vom fi nepunctuali, vom face totul de mântuială, nu ne vom ține de cuvânt, vom face reguli pentru a nu le respecta, în cele din urmă vom fura și ne vom minți unii pe alții zi de zi. Vom face să sufere sufletul fiecăruia dintre noi. Vom fi o silabă pe dos, un accent greșit pus, un inoportun „ca și”, un dezmățat „care”, un „vizavi” grețos, o „locație” lăbărțată peste lume. Vom fi crescuți prost, cu mintea necurățată. Vom sfârși prin a trăi atât de urât pe cât de urât vom vorbi.”

4. nwradu.ro, “Unde este, de fapt, problema cu homeopatia”, 749 share-uri pe Facebook (30.12.2015).

Din postare: 

Poate că ați văzut în ultimele zile un întreg scandal legat de medicamentul “Oscillococcinum granule homeopate”, fabricat de Boiron, și faptul că acesta este, de fapt, apă de ploaie cu zahăr. Nu are nici o substanță activă care să trateze răceala, să prevină gripa sau să te vindece de vreo boală. Ce conține atunci? Extract de ficat și de inimă de rață, într-o concentrație ce poate fi descrisă în termeni de “părți pe milion”, și zahăr.

5. Mihaivasilescublog.ro,“Craciunul poate fi si altfel”, 430 share-uri pe Facebook, 430 share-uri pe facebook (27.12.2015).

Din postare: 

Să nu uităm că există oameni, pe lumea asta, pentru care Sărbătorile înseamnă doar speranța că n-o să ningă, că nu va veni gerul și că n-or să moară de frig. Există oameni pentru care primii fulgi nu vor reprezenta un motiv bun să pui o poză pe Facebook, ci însăși spaima cruntă că poate va fi ultima iarnă din viața lor. Există oameni pentru care Crăciunul mai are doar o singură semnificație: mai multă lume care va intra în cimitir, mai multe șanse pentru niște bani care-i vor ține în viață și următoarele zile. Există oameni pentru care cuvintele “planuri de viitor” înseamnă “poate voi mai trăi și peste o săptămână”. 

 
Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands Pro
 
Facebrands logo
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu