Skip to main content

Netflix intră pe o piață cu doar câteva platforme de conținut. Voyo, Antena Play, HBO Go și SeeNow, printre furnizorii locali

 
Netflix intră pe o piață cu doar câteva platforme de conținut. Voyo, Antena Play, HBO Go și SeeNow, printre furnizorii locali

O piață săracă, cu câteva eșecuri, cu câțiva jucători, însă fără succese remarcabile. Cam așa se poate rezuma industria de video-on-demand online în România. 

Paginademedia.ro trece în revistă furnizorii de conținut video online din România. O piață cu doar câțiva jucători (după ce unii au închis business-urile de acest tip).

De câteva zile, li s-a alăturat gigantul Netflix. Platforma are un preț mai mare decât furnizorii locali (oferta de filme este însă peste ce oferă site-urile românești), dar fără conținut în limba română și fără subtitrări ale filmelor din ofertă.

Publicitate

Netflix intră pe o piață puțin aglomerată, cu puține site-uri, dar și cu cel puțin două eșecuri. WWTV.ro și My Video România se numără printre platformele care au dispărut repede de pe piață.   

Nouă platforme video sunt înregistrate de Consiliul Național al Audiovizualului drept platorme ce furnizează conținut video la cerere. Doar șapte mai funcționează. Oferă în general înregistrări ale programelor de pe posturile TV de care aparțin. Doar câteva oferă și alt tip de conținut (voyo, SeeNow și Dolce au și filme în ofertă). 

Servicii media audiovizuale la cerere, majoritatea înregistrate la CNA: 
 
1. Voyo - este platforma dezvoltată de CME, compania care deține Pro TV. Este disponibil la prețul de 2,16 euro plus TVA. Serviciul are o listă lungă de filme artistice, cele mai noi fiind lansate în 2013. La capitolul seriale, pe Voyo apar doar cele difuzate de Pro TV sau Acasă TV - Las Fierbinți, Băieți buni, Numai iubirea sau Inimă de țigan. Serviciul a avut în trecut și seriale străine, printre care House of Cards și Black List. 
 
Pe Voyo sunt și marile formate Vocea României, MasterChef și Românii au talent.
 
2. Antena Play - Platforma video a Antenei Group are conținut exclusiv de la posturile grupului. Preț: 3 euro pe lună.
 
3. Dolce TV/ Telekom TV - este deținută de Telekom. Are disponibile mai multe variante de abonament ce variază între 2,4 și 4,2 euro pe lună. Oferă acces la anumite posturi TV și are și filme în ofertă.  
 
4. My Video Romania. O platformă înregistrată la CNA, dar care nu mai funcționează de anul trecut, potrivit anunțului de pe site. 
 
5. WWTV - platformă lansată în 2013, care ne anunță pe site că serviciul este indisponibil. Pagina de Facebook a companiei pare să nu mai aibă activitate legată de filme de la sfârșitul anului 2014.
 
6. Digi Online - Platforma deținută de RCS oferă doar acces la canalele proprii și alte câteva posturi. 
 
7. Koolnet Zone, platforma lansată de cei care dețin televiziunile Look Plus și Look TV, găzduiește meciurile din Liga I. Prețul este de 2 euro pentru 24 de ore, 5 euro pe lună, 12 euro pentru 3 luni, 20 pentru jumătate de an și 36 de euro pentru un an.  
 
8. SeeNow - un serviciu care oferă și acces la posturi TV online dar și la filme și conținut „on demand”. Prețurile variază: 1,5 euro (închiriere film pentru 48 de ore), 2 euro pe lună sau 4 euro pe lună. 
 
9. Orange GO - are două pachete de filme, Movie GO și Movie Go Unlimited. Filmele pot fi închiriate cu 1 - 2 euro. Orange are la momentul redactării acestui articol 67 de filme în ofertă. 
 
 
10. HBO Go nu apare în lista societăților care au informat CNA că furnizează conținut video la cerere. Are însă în ofertă filme și seriale. Platforma are mai multe parteneriate cu cabliști și este disponibilă în diferite variante de preț.
 
11. Digi Play - serviciul celor de la RCS&RDS. Este disponibil la 5 lei pe lună pentru abonații RCS. Are în ofertă o serie de filme și seriale. 
  
 

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Deja televizoarele 4K sunt in voga si daca stam bine si ne gandim ca nu prea exista content 4K atunci solutia este Netflix. Eu cred ca se vor gasi destui care sa dea 12 euro/luna, altfel un televizor 4K la momentul actual nu-si prea are rostul.
 • Digi Play pe Desktop sau Laptop daca vrei sa il folosesti ii o aiureala totala de instal a unor softuri fara rost merge ok pe Android si cam atata.In rest HBO Go ii destul de bun parerea mea.
 • Unii tot nu au inteles ca Netflix nu a venit in Romania de dragul nostru ci s-a lansat GLOBAL. Mai putin in China, Coreea de Nord si Crimeea. Deci nu tintesc doar la banii nostri ci e pariul lor intr-o lume unde streamingul face sa nu mai poti vinde seriale ca pana acum in fiecare tara. Repet: s-au lansat in toata lumea.nu vor inchide daca nu au clienti romani care prefera filelist.
 • Asa cum am zis: "ASA CUM VINE, ASA SI PLEACA"

  Avem FileList unde putem descarca orice, nu trebuie sa platesti 7 euro la luna pentru rahaturi! :D

  P.s.: Sa zica Mersi daca vor aduna 1.000 de abonati
 • Slabut articolul: informatii de-a valma, incomplete, uneori incorecte,detalii date doar pentru unii, altii abia trecuti in revista, greseli de ortografie, de exprimare.

  "dar nu are fără conținut în limba română și fără subtitrări ale filmelor din ofertă." - ha???
  "2 euro le pună "
  "platorme"
  "Are dispobibile"

  "6. Digi Online - Platforma deținută de RCS oferă doar acces la canalele proprii și alte câteva posturi. " - cele "cateva posturi" care nu apartin rds-rcs sunt 25 la numar -parca nu se incadreaza la categoria "cateva"

  "Orange are la momentul redactării acestui articol 67 de filme în ofertă. " - pe bune?? Daca deschizi sectiunea "Movie go unlimited" o sa vezi ca-s 376. Movie go are 67.

  "11. Digi Play - serviciul celor de la RCS&RDS. Este disponibil la 5 lei pe lună pentru abonații RCS. Are în ofertă o serie de filme și seriale. " - sa tot fie 690 filme/documenatare - in contextul informatiilor oferite despre ceilalti furnizori as zice ca informatia e oarecum relevanta.

  "Doar câteva oferă și alt tip de conținut (voyo, SeeNow și Dolce au și filme în ofertă). " -n-am uitat ceva??? RDS,Orange?

  "Serviciul a avut în trecut și seriale străine, printre care House of Cards și Black List." - Breaking Bad, Seinfeld, Spartacus,etc ce sunt?

  Concluziile sa le traga cititorii...si superiorii Iuliei Bunea.
 • Netflix are subtitrari, in engleza. Se intelege din articol ca nu ar oferi subtitrare. Am urmarit eu aseara Matrix: ".....dar nu are fără conținut în limba română și fără subtitrări ale filmelor din ofertă."
 • da va rog frumos puneti mai repede audientele serialelor pe decembrie 2015 ca nu mai pot de rabdare vreau sa vad ce audienta are visuri de smarald de pe acasa
 • Doar HBO GO si Netflix pot fi folosite normal. Digi Play e chiar inutil din moment ce nu pot dezvolta o aplicatie pe smart tv-uri, iar pe PC-uri e are mari probleme site-ul lor. Voyo are o gama modesta de filme si seriale.
 • Pe langa DigiOnline mai exista si DigiPlay unde chiar exista continut o lista lunga de filme dar si destule seriale din toate categoriile.

  Mai exista si platforma FilmBoxLive care este localizata pentru Romania.

Trimite un comentariu