Skip to main content

Prin Palatul Parlamentului, cu Google Street View. Românii pot face un tur virtual în clădirea Parlamentului

 
Prin Palatul Parlamentului, cu Google Street View. Românii pot face un tur virtual în clădirea Parlamentului
Google s-a plimbat prin Palatul Parlamentului. Compania a lansat o nouă colecție pe Google Cultural Institute, un tur virtual al Palatului Parlamentului (link AICI).
 
Începând din această săptămână, clădirea Palatului Parlamentului din București poate fi vizitată prin intermediul imaginilor Street View de orice persoană de pe glob conectată la internet.
 
În plus, pe Google Cultural Institute au fost adăugate noi colecții de la Muzeul Național Brukenthal, Camera Arhitecților din România, Fundația ADEPT Transilvania și Asociaţia Wassertalbahn (Mocănița de pe Valea Vaserului).
 
În cazul Palatului Parlamentului, mai multe spații din interiorul acestuia sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, într-un tur virtual. Pot fi astfel vizitate săli precum „Nicolae Iorga”, "Unirii", "Take Ionescu" sau "Al. I. Cuza".
 
Cu această ocazie au fost digitalizate 150 de opere semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu (”Țărancă cu doniță și copil”), Octav Băncilă (”Băiatul cu ghitară”) sau Corneliu Baba (”Un arlechin”).
 
Dan Bulucea, Country Director Google România: „Noi colecții de artă, civilizație și tradiții din România sunt disponibile întregii lumi pe Google Cultural Institute. Ne bucurăm că un important reper al Bucureștiului, dar și al României, Palatul Parlamentului poate fi vizitat pe Google Cultural Institute. Ne-am propus să atragem în continuare noi parteneri, care să promoveze patrimoniul cultural românesc în lume cu sprijinul Google Cultural Institute.”
 
 

Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu