Skip to main content

„Scriitorii” români din închisori, vedete și în The Guardian. Voiculescu, printre ei

 
„Scriitorii” români din închisori, vedete și în The Guardian. Voiculescu, printre ei

Jurnaliștii de la The Guardian publică la început de an un articol amplu despre legea din România care îi scapă de zile de închisoare pe cei care scriu lucrări științifice după gratii. Aceștia pornesc de la povestea lui Dan Voiculescu, fondatorul grupului Intact, care a scris opt lucrări științifice de când a fost condamnat la închisoare, în august 2014. Fiecare lucrare ar trebui să-i reducă 30 de zile din sentința de 10 ani. 

Publicitate

Fenomenul scriitorilor din închisoare s-a amplificat serios în ultimii doi ani. Publicația citează administrația penitenciarelor, potrivit căreia, în perioada 2013 - 2015 un număr de 415 lucrări științifice au fost scrise din spatele gratiilor. În 2012 au fost doar șapte. 

„Există indicii puternice că multe dintre aceste cărți sunt scrise de altcineva, sau cel puțin cei care le scriu sunt consultați din afară”, mai spun jurnaliștii de la The Guardian. 

În articol, sunt prezentate și cazul lui George Copos, care a redactat cinci lucrări, dintre care una suspectată de plagiat, dar și cazul lui Gigi Becali, care a scris două cărți după gratii sau Dinel Staicu, care a scris șapte cărți. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Si cuvantul "vedete" din titlu trebuia pus in ghilimele. Sau poate aveti dreptate, ... cuvantul a ajuns deja un termen peiorativ in limba romana. Ceea ce si merita.

Trimite un comentariu