Skip to main content

„Scriitorii” români din închisori, vedete şi în The Guardian. Voiculescu, printre ei

 
„Scriitorii” români din închisori, vedete şi în The Guardian. Voiculescu, printre ei

Jurnaliştii de la The Guardian publică la început de an un articol amplu despre legea din România care îi scapă de zile de închisoare pe cei care scriu lucrări ştiinţifice după gratii. Aceştia pornesc de la povestea lui Dan Voiculescu, fondatorul grupului Intact, care a scris opt lucrări ştiinţifice de când a fost condamnat la închisoare, în august 2014. Fiecare lucrare ar trebui să-i reducă 30 de zile din sentinţa de 10 ani.

Publicitate

Fenomenul scriitorilor din închisoare s-a amplificat serios în ultimii doi ani. Publicaţia citează administraţia penitenciarelor, potrivit căreia, în perioada 2013 - 2015 un număr de 415 lucrări ştiinţifice au fost scrise din spatele gratiilor. În 2012 au fost doar şapte.

„Există indicii puternice că multe dintre aceste cărţi sunt scrise de altcineva, sau cel puţin cei care le scriu sunt consultaţi din afară”, mai spun jurnaliştii de la The Guardian.

În articol, sunt prezentate şi cazul lui George Copos, care a redactat cinci lucrări, dintre care una suspectată de plagiat, dar şi cazul lui Gigi Becali, care a scris două cărţi după gratii sau Dinel Staicu, care a scris şapte cărţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Si cuvantul "vedete" din titlu trebuia pus in ghilimele. Sau poate aveti dreptate, ... cuvantul a ajuns deja un termen peiorativ in limba romana. Ceea ce si merita.

Trimite un comentariu

sus