Skip to main content

Val de plecări la agenția Mediafax într-o singură zi

 
Val de plecări la agenția Mediafax într-o singură zi
mediafax

Mediafax, cea mai mare agenție de știri privată din România, și-a înjumătățit redacția într-o singură zi. După ce ieri redactorul-șef Mona Hera și-a dat demisia, valul de plecări a continuat mult mai accentuat astăzi. În jurul prânzului, două dintre numele de la vârful agenției, veteranul Cristi Dimitriu, directorul editorial, și Livia Ispas, redactor-șef adjunct, și-au depus demisiile. 

Gestul celor doi a fost urmat de mai mulți ziariști ai redacției. Este vorba de aproximativ 20 de oameni, potrivit informațiilor noastre, care ar reprezenta aproape jumătate din redacția agenției deținute de Adrian Sârbu. 

În această după-amiază, Adrian Sârbu a avut două ședințe, una cu demisionarii și cealaltă cu echipa de jurnaliști care nu și-au dat demisia. 

Publicitate

Unul dintre numele importante care a decis să rămână este Indira Crasnea, redactor-șef adjunct și președintele Clubului Român de Presă. Conform acelorași surse, Adrian Sârbu le-a solicitat demisionarilor să asigure „o tranziție ușoară” în următoarea perioadă. În plus, le-a spus acestora că se pot răzgândi până mâine. 

Pe de altă parte, Adrian Sârbu a avut o discuție și cu cei care au decis să rămână și cărora le-a transmis să se concentreze în următoarea perioadă în cazul preluării atribuțiilor de la demisionari.

Sârbu le-a mai spus jurnaliștilor că intenționează să facă „Pro TV-ul anului 2016”. 

Știre în curs de actualizare

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Cu agentia de stiei cica digi este in joc de glezne iar cu postu' teve al lu' domnu' sarbu este o treaba mai mult decat sefe.
 • Așa se întâmplă cu instituțiile media când protectorii politici nu mai sunt la butoane. Să sperăm ca domnul Sârbu să-și plătească datoriile pe care le are la bugetul de stat.
 • @ Liviu,
  Dupa cate de "prieten" esti cu limba romana, nici nu ar trebui sa ne deranjeze aberatiile pe care le insiri.
  Daca te intereseaza istoricul Mediafax, ar trebui sa stii ca perioada lor de aur a fost in vremea guvernarii Nastase, fiind de notorietate ca acesta nu indraznea sa-l deranjeze pe barbos nici macar pentru o taxa. Din 2005 au inceput sa cam stagneze sau chiar sa scada pe fondul crizei. Adevarata decaderea a inceput de la plecarea lui Sarbu de la CME, lovitura de gratie fiind rezilierea contractului cu Pro TV si inlocuirea lor cu Agerpres (desi gurile rele sugereaza un troc Ponta/CME, prin care CME a primit imunitate pentru trecutul evazionist contra sprijinului pentru lupta anti barbos, eu cred ca a fost o mai degraba chestie strict de cost cutting).
  Soarta barbosului s-a decis dupa episodul "ma/fa Doina" , cand Ponta a dat ordin sa fie infundat. Lucru absolut evident daca te uiti ca Sarbu nu este anchetat de DNA (desi zecile de milioanele de euro sifonate in Mediapro dadeau de lucru DNA multi ani) ci de DIICOT, aflat in subordinea lui Tiberiu Nitu, credinciosul locotenent al copylotului.
 • Fara Basescu si PDL la putere se vede forta Mediafax.Sa taiat conducta cu bani.Profesionisti basisti au unde sa se orienteze, au aparut alte conducte cu bani mai putine e drept dar totusi.
 • Sarbu poate face un nou Pro Tv in 2016 (corect ar fi: incepand din 2016) cu conditia sa gaseasca resursele financiare . El nu stie sa faca "media" cu restrictii bugetare, dar stie sa castige audiente.
  Daca va gasi vaca de muls (acum, spre deosebire de anii 90, este nevoie de cash, nu mai merge cu muls statul), cu siguranta va lansa un nou brand care va lua locul Pro Tv, cu atat mai mult cu cat actualul post pare ca face tot posibilul sa se scufunde. Stiu ca sunt inca in fruntea audientelor, dar acest lucru se datoreaza in cea mai mare parte structurii (tehnice, umane si de programe) mostenite din epoca Sarbu. Noua echipa CME nu a reusit sa creasca, practice niciuna dintre noile emisiuni promovate de Pro nu se apropie de ce era pe vremea lui Sarbu, iar acest lucru face sarcina Intact & Dogan mai simpla.
  Cum nu cred ca va lansa o televiziune noua, oare va lucra cu RDS sau cu Burci? Sau RDS va lua Prima? Sa nu uitam nici de televiziunile fratilor Micula, nu sunt un punct de plecare asa rau+fratii Micula sunt din zona lui Teszari.
  Oricum, singurul lucru cert este ca vor urma schimbari interesante.
 • Deși sunt tentat și eu să scriu ce a scris Pandele, trebuie să spun că Sîrbu a fost vizionar la începutul anilor "90, a fondat Pro FM în "92 și Pro TV în "95 și trebuie apreciat pentru ce a reușit să facă (împreună cu Ronald Lauder).

  Poate are nevoie de el Irina Radu la TVR.

Trimite un comentariu