Skip to main content

Adrian Bucur, verificat pentru incompatibilitate: realizator la TVR și consilier la Ministerul Culturii

 
Adrian Bucur, verificat pentru incompatibilitate: realizator la TVR și consilier la Ministerul Culturii

Situația jurnalistului Adrian Bucur va fi analizată în TVR. Adrian Bucur este, în același timp, angajat al Televiziunii publice și consilier la Ministerul culturii pe comunicare audiovizuală.

Deși la sfârșitul săptămânii trecute jurnalistul Adrian Bucur a declarat pentru Paginademedia.ro că și-a depus demisia, reprezentanții TVR au infirmat declarația acestuia. Bucur spune acum că își redactase demisia dar "și-a reconsiderat gestul".

Publicitate

Surse apropiate președintelui interimar al TVR au declarat pentru Paginademedia.ro că Irina Radu a depus o sesizare la departamentul juridic, în legătură cu situația lui Adrian Bucur ca angajat al TVR și consilier la Ministerul Culturii. Potrivit acelorași surse, cazul urmează să fie înaintat și comisiei de etică din TVR.

Contactată de Paginademedia.ro, Irina Radu a declarat:

"Nu am primit nicio demisie de la Adrian Bucur. Am solicitat verificarea situației lui la departamentul de resurse umane", a precizat ea.

Potrivit regulamentului, a mai spus Irina Radu, "pentru orice colaborare, cu excepția învățământului, trebuie aprobarea Comitetului Director".

Ce spune Regulamentul de funcționare al TVR: 

Potrivit regulamentului de funcționare al TVR "Nu pot fi salariaţi ai Societăţii Române de Televiziune - în calitate de realizatori, prezentatori, producători sau corespondenţi - persoane care fac parte din personalul salarizat al autorităţilor publice, precum şi al altor instituţii publice în care personalul este desemnat de autorităţi constituite prin efectul unei opţiuni politice partizane exprimate explicit."

Adrian Bucur susține că nu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate:

"Legea îmi permite să îmi iau o altă slujbă la jumătate de normă", declara el pentru Paginademedia.ro, la sfârșitul săptămânii trecute, în legătură cu situația de angajat al TVR și consilier la Ministrul Culturii.

De ce a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că și-a depus demisia, dar nu și-a oficializat gestul?

Răspunsul lui Adrian Bucur:

"Am reconsiderat demersul meu la rugamintea si bunele intentii ale unor oameni de televiziune si nu numai, care vad din televizunea publica o institutie solida, de viitor, pentru buna informare a publicului contribuabil. E mult de facut in acest sens si sunt decis sa merg mai departe pentru asta. De altfel am fost la fel de decis si cand am ocupat o functie de conducere in televiziune."

Adrian Bucur lucrează în TVR din 2011. Ulterior, a fost și membru al Consiliului de Administrație, poziție în care a fost numit la propunerea Partidului Conservator. Și-a pierdut calitatea de membru al consiliului de administrație la finalul anului trecut, când raportul de activitate al instituției a picat în Parlament, ceea ce a echivalat cu demiterea conducerii, în frunte cu Stelian Tănase.

În noul sezon Prim Plan, care a început la sfârșitul lui ianuarie, Adrian Bucur a realizat o ediție, cea din 8 februarie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu mai revin asupra faptului ca Bucur minte si dezinformeaza. Nici asupra caracterului lui. Dar am si eu o intrebare direct pe adresa doamnei Irina Radu. Asadar. De la data de 1 ianuarie (hai sa fie 5 ianuarie), pina pe 12 februarie cins s-a jucat de-a demisia si l-a intoxicat cu asta pe dl. Obae, Adrian Bucur a realizat o singura editie a emisiunii Prim-plan. Care dureaza o ora si jumatate. Pentru pregatirea ei a avut nevoie de maximum 8 ore. Asadar intr-o luna si jumatate Adrian Bucur a lucrat maximum 10 ore. Pentru asta a luat doua avansuri si o lichidare. Pai e corect, doamna Radu? Zau așa!
  • Bucur E un farsor de joasă speță. Balacareste pe toata lumea. A intrat in Tvr pe usa din fost favorizat de fistul pdg Lucescu. Cînd acesta era pe punctul de a fi demis numitul Bucur a scris un denunț in care a avut grija sa il picteze pe protectorul lui. Ar trebui concediat urgent.
  • Gata! Deci Bucur nu a demisionat. A mai mintit o data. A cita oara? Cred ca nici el nu mai stie. Dar cum s-a produs angajarea la Ministerul Culturii? Bucur trebuia să prezinte la angajare un acord scris din partea TVR. L-a prezentat? Daca da, cine i l-a dat? Cite ore a prestat pe zi Bucur la Minister? Dar la TVR? E groasa rău, fratilor!

Trimite un comentariu