Skip to main content

Jurnalista Simona Tache, proces câştigat cu ziarul Bursa

 
Jurnalista Simona Tache, proces câştigat cu ziarul Bursa

Simona Tache a avut câştig de cauză într-un proces cu ziarul Bursa, condus de Florian Goldstein (Make). Reprezentantul ziarului a dat-o pe jurnalistă în judecată în aprilie 2015 după ce aceasta a ridiculizat mai multe calendare de la Bursa, cu fotografii în care apar angajate ale ziarului îmbrăcate sumar, după cum a povestit Simona Tache.

Publicitate

Şeful ziarului Bursa i-a cerut iniţial jurnalistei să scoată imaginile printr-o notificare. Însă, pentru că a refuzat, Simona Tache a fost chemată în instanţă, cerându-i-se, pe lângă eliminarea fotografiilor şi plata unor daune morale în valoare de 50 de lei pe zi. Instanţa a dat ieri decizia şi a respins toate cererile ziarului Bursa. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată

„Vi se pare ciudat şi trist că o instituţie de presă a ales să atace în instanţă libertatea de exprimare a unui jurnalist şi blogger, folosindu-se de legea dreptului de autor, nu? Şi mie mi s-a părut, cu atât mai mult cu cât… ghiciţi cine a înfiinţat Bucarest Hebdo, în 2015, în memoria jurnaliştilor asasinaţi de la Charlie Hebdo. Exact, Grupul de presă BURSA. Ghiciţi şi ce temă a avut primul număr din acest Bucarest Hebdo? Libertatea de exprimare, evident. Ironic, nu? E clar că domnul Florian Goldstein preţuieşte enorm libertatea de exprimare, dar doar pe a celor care nu îi critică “realizările”.”, scrie Simona Tache pe blog.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cenzuratu Cenzuratu
    Dl Goldstein este un personaj foarte confuz. Am fost blocat pe blogul ziarului de catre el, in persoana, in momentul in care am raspuns ca nu ma intereseaza impresiile lui.

    " 3.16. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.13 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 19.09.2016, ora 12:13)
    Domnule, te indoiesti, concomitent, de un fapt public, dar si de spusele mele.
    Intelegi ce fel de impresie imi faci?
    Pentru spusele mele, am dovada, desi am pretentia ca 26 de ani de jurnalism corect, imi permit sa fac afirmatii, chiar si fara nici o dovada.
    In schimb, tu nu aduci nici un argument, ci faci doar afirmatii, ca si cind ai avea o suprafata publica consolidata in ani lungi de judecati infailibile.
    Dar tu esti anonim.
    Te mai intreb o data: intelegi ce fel de impresie imi faci?"

    Raspunsul a fost ca nu ma intereseaza impresiile lui deoarece Simona Tache le considera invechite. Si am dat un citat similar cu cel de pe aceasta pagina, provenit de la Simona de pe blog. Facea referire la aberatia de proces pe care Goldstein il intenteaza Simonei cu evident motiv de intimidate si retorsiune.... Comentariul a fost sters. Iar eu blocat. Ce fatarnic este acest Goldstein.

Trimite un comentariu

sus