Skip to main content

Un membru CNA s-a autosesizat după scrisoarea Oanei Stancu pentru fiica minoră a lui Tăpălagă

 
Un membru CNA s-a autosesizat după scrisoarea Oanei Stancu pentru fiica minoră a lui Tăpălagă
CNA

REACȚIE. Valentin Jucan, membru CNA, a reacționat după ce la Antena 3 au apărut citate dintr-o scrisoare adresată de Oana Stancu fiicei minore a jurnalistuluI Dan Tăpălagă de la HotNews. Membrul CNA propune ca forul audiovizual să analizeze cazul invocând legislația privind protecția minorilor.

„În fapt, în data de 23 februarie a.c., postul menționat a difuzat în buletinele informative o informație preluată dintr-o sursă externă referitoare la o scrisoare publică adresată unui minor, din partea unui jurnalist. Având în vedere prevederile Legii audiovizualului și a normelor subsidiare referitoare la "respectarea principiului interesului superior al minorului", vă pun în vedere încălcarea următoarelor prevederi legale din audiovizual: Legea audiovizualului: art. 3.1 și art. 39.1 Codul de reglementare al conținutului audiovizual: art. 2, art. 3.1 și 3.3, art. 33.3”, a scris Jucan în autosesizare. 

Publicitate

Reamintim că Oana Stancu a reacționat la articolele lui Dan Tăpălagă printr-un articol adresat nu jurnalistului, ci fiicei acestuia, în vârstă de 10 ani. Aceasta a publicat în Jurnalul Național o opinie adresată copilei minore. Scrisoarea a fost prezentată în repetate rânduri și pe postul Antena 3, fiind menționat numele minorei.

Textul scrisorii, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Aha........Buna dimineata CNA-ule!!! Se pare ca dormi pana mai tarziu. Incearca sa te trezeste mai de dimineata

Trimite un comentariu