Skip to main content

VIDEO. Dan C. Mihăilescu aduce de astăzi cartea pe online. Cum arată prima pastilă Cartea de la ora 5

 
VIDEO. Dan C. Mihăilescu aduce de astăzi cartea pe online. Cum arată prima pastilă Cartea de la ora 5
Dan C. Mihăilescu intră de astăzi oficial în online. De la ora 17.00, criticul literar lansează site-ul carteadelaora5.ro și prima pastilă de cinci minute în care prezintă Solenoid, semnată de Mircea Cărtărescu. 
 
Proiectul Cartea de la ora 5 este lansat cu susținetea eMag. Dan C. Mihăilescu va fi prezent în fiecare zi, de luni până vineri, cu câte o recomandare de carte într-un clip video de cinci minute. 
 
Iată prima înregistrare: 
 
 

Pastila video, filmată acasă la criticul literar, va fi găzduită pe site-ul cu același nume carteadelaora5.ro.

Dan C. Mihăilescu a povestit joi, într-o conferință de presă, că are o „oroare” de internet. „Chiar de mic am am avut complexul mecanismelor”, a povestit acesta. „Dacă mă aflu în acest loc este din mai mult motive, am venit să mă vindec de prejudecăți. Am zis că dacă la 47 de ani am fost scos din vizuina mea de bursuc, dacă la 47 de ani m-am lăsat aruncat pe sticlă, poate acum, la 62 de ani, ar fi bine să trec înspre online, locul care mă îngrozește cel mai mult.”

Publicitate

„Am vrut să mă retrag și au început ofertele. Nu mă așteptam să am oferte de la două posturi de televiziune, un radio și câteva site-uri”, a mai povestit criticul literar.

Iulian Stanciu, CEO al grupului eMag, despre proiect: „Cartea de la ora 5 este un moment de răsfăț cultural. Vrem să generăm o rutină. De ce 5? Se leagă puțin cu five o`clock tea, fără să ne gândim la antiteza cu fata de la pagian 5 sau Știrile de la ora 5. Formatul proiectului va fi un fel de ceaiul de la ora 5 împreună cu Dan C. Mihăilescu, acasă la Dan C. Mihăilescu. Va fi un video de 5 minute, 5 zile pe săptămână și va veni și cu o interacțiune specifică mediului online. Se va genera un club de cultură. vom avea cărți propuse și oamenii pot vota, pot veni cu recenzii. Nu ne dorim sub nicio formă o implicare comercială, nu veți vedea nicio reclamă și niciun banner pe acest site. Nu ascund, în schimb, faptul că ne dorim ca prin susținerea acestui proiect, în timp să ajungem să fim o distanție pentru iubitorii de carte. Dar vrem să o facem într-un mod mai subtil.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu