Skip to main content

DECIZIA CNCD după plângerea Antenei 3 de discriminare în articole de pe HotNews, EVZ și Kamikaze

 
DECIZIA CNCD după plângerea Antenei 3 de discriminare în articole de pe HotNews, EVZ și Kamikaze
Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării a decis: jurnaliștii Dan Tăpălagă și Mălin Bot nu au discriminat în textele pe care le-au scris despre Antena 3, anunță HotNews, care citează o informare primită din partea instituției. Dar a identificat totuși un caz de discriminare, la Kamikaze. 
 
Televiziunea de știri a trustului Intact a sesizat în urmă cu o săptămână mai multe texte apărute în online, autorii lor fiind acuzați de discriminare. 
Ce texte au fost reclamate:
 
Astăzi a venit și verdictul CNCD în cazul celor patru texte. Astfel, articolele semnate de Tăpălagă, pe HotNews, și cel al lui Mălin Bot, de pe EVZ, „nu constituie fapta de discriminare, nu încalcă dreptul la demnitate al persoanelor în cauză și se încadrează în limitele libertății de exprimare”, se arată în răspunsul celor de la CNCD. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. 
 
Pe de altă parte instituție a constatat înclcări la textele din Kamikaze. A "constatat ca opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 si art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a aplicat sanctiunea de avertisment, formulandu-se totodata o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor".

 

Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu