Skip to main content

Fostul redactor-șef BBC Science World a lansat o revistă de astronomie

 
Fostul redactor-șef BBC Science World a lansat o revistă de astronomie
Vasile Decu, fostul redactor-șef al revistei BBC Science World - publicație dispărută de pe piața din România -, a lansat o revistă dedicată astronomiei, Exploratori Moderni - Space.

Revista este în format glossy, 100 de pagini și va apărea o dată la două luni. Prețul: 15 lei. SPACE este disponibilă deja în rețeaua Inmedio și la distribuitorii de presă

Din sumarul primului număr:

  • articolul principal este despre detectarea directă a undelor gravitaționale (A început era astronomiei undelor gravitaționale), care include și un interviu cu unul dintre românii implicați în acest studiu;
  • biografia lui Elon Musk, șeful SpaceX;
  • un feature despre definiția vieții și posibilitatea și căutarea vieții extraterestre;
  • multe imagini de la astrofotografi români,
  • un ghid astronomic semnat de astronomul Adrian Șonka, de la Observatorul „Amiral Vasile Urseanu. 
Publicitate

De ce o revistă de astronomie?

Vasile Decu, editor Exploratori Moderni - Space: „Pentru că este un domeniu extrem de interesant (ai putea spune vital), slab acoperit de jurnaliști, dar cu un public tot mai numeros. Glumesc deseori că, dacă ai impresia că astronomia este de nișă, ieși din casă - și din oraș :) - și uită-te în sus. Publicul român interesat de astronomie (de fapt, în sens mai larg, de explorare spațială) este uriaș, dacă vorbești cu oamenii și observi că cea mai mare parte a întrebărilor lor legate de știință se referă la sistemul solar și univers.” Vasile Decu, editor ExM SPACE.

De ce o revistă, în print?

„Pentru că astronomia arată excelent în print (de aceea ne-am chinuit să o facem să arate cât mai bine vizual). Pentru că există în continuare un public doritor să citească jurnalism tipărit, și va mai exista ani buni de acum înainte. Pentru că lectura print-ului are și ea avantaje clare în fața celei electronice, psihologice și neurologice. Și, nu în ultimul rând, pentru că o revistă tipărită poate susține financiar o redacție, chiar și pe domenii de nișă - sau mai ales pe acestea, ceea ce nu se întâmplă cu online-ul.” Vasile Decu.

SPACE este prima revistă dintr-o serie de mai multe publicații de popularizare a științei, reunite sub brandul general Societatea Exploratorilor Moderni. Alte două titluri vor fi lansate în 2016, anunță editorul revistei Space. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu