Skip to main content

Cât te costă un "bou". Radu Banciu, obligat să plătească pentru că l-a jignit pe craioveanul care și-a ridicat statuie

 
Cât te costă un "bou". Radu Banciu, obligat să plătească pentru că l-a jignit pe craioveanul care și-a ridicat statuie
radu banciu
CÂT TE COSTĂ UN "BOU". Decizie definitivă. L-a jignit, iar acum trebuie să plătească. Tribunalul București a decis, definitiv, că B1 TV și Radu Banciu trebuie să plătească despăgubiri de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, lui Titu Tudosie, un om de afaceri din Craiova care și-a ridicat statuie în curte. 

"Iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan", a comentat Banciu într-o emisiune despre craiovean.

Povestea începe în aprilie 2014 când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie. Subiectul a ajuns și în emisiunea Lumea lui Banciu, cu titlul „Frumușelul din ogradă”. 

Publicitate

„Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanță văzută, și ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)”, a spus Banciu la B1 TV. 

„Nu s-ar putea sesiza autoritățile dacă tot l-am difuzat pe acesta să mi-l salte, nu știu dacă mâine, poimâine că suntem în week-end, dar pe luni să-l văd ridicat pe acesta? Sigur, fără nici o întrebare, din statuia aia dacă o ducem la fier vechi cred că s-ar putea recupera o parte din prejudiciul pe care…Dar vă rog, fără întrebări. N-am chef să-l aud pe acesta justificându-se cu cei dragi. N-ați văzut ce burtă avea? N-am absolut nici o întrebare să-i adresez. Deci l-aș sălta pur și simplu cum saltă un uliu un iepure. Nu-i pune întrebări. Credeți că acela vine să spună că am avut ghinion sau de ce m-ai luat tocmai pe mine sau m-ai luat de lângă cei dragi. Astea sunt povești. L-ai ridicat, l-ai dus și la revedere. Pușcărie! Ce era cu căsoiul acela în spate? Tot colecționar de artă?”, a mai spus Banciu în emisiune. 

Imediat după ediția din aprilie 2014, Tudosie a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, dar l-a și acționat pe Banciu în instanță. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu.

În prima instanță, Judecătoria Sectorului 1 a decis că Titu Tudosie trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, și 600 de lei cheltuie. Sentința nu a fost definitivă, și a fost atacată cu recurs la Tribunalul București, instanță care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă și cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Omul acesta e pur si simplu *** nimic mai mult. Stiti dragilor ce salariu plateste angajatilor pe care ii are in casele de schimb valutar din Craiova uimitoarea suma de 650 de ron lunar si acel angajat lucreaza 12 ore zilnic inclusiv duminica. P.S Acum are 4 case de schimb valutar ultimele 2 le-a achizitionat de la fostul lui partener de mangleala din cadrul CFR marfa.
  • Banciu isi ridica singur cate o statuie in fiecare emisiune. Asa de destept si de important se crede! Daca nu ii vezi fata aia de complexat nefericit, mai ca-ti vine sa crezi ca e vreun geniu neinteles. Unde l-au gasit, mai, draga, pe omul asta si cum de i-au dat pe mana o emisiune in care da in stanga si in dreapta si se crede buricul pamantului? Macar Badea poate sa faca spagatul! Are un oaresce talent. Dar asta, Banciu? Ce talent are?
  • @*** .nu te enerva ,sa nu iti puste vreo vena!diferenta este ca moderatorul ,cap de porc va plati in lei si omul cu prazul a platit in euro .chiar si asa, daca nu in totalitate ,banciu si b1 tv tot au cotizat la statuie!#
  • deci statuia a costat 10000 LEI si Banciu trebuie sa plateasca tot 10000 LEI ca si despagubire.Judecand dupa cele intamplate,Banciu ia ridicat omului statuia din propriul buzunar prin simplul fapt ca la numit BOU!
  • Petrisor, ia uite ce se aude despre unul din deontologii tai:
    http://www.antena3.ro/actualitate/media/stelian-negrea-acuzat-ca-a-furat-banii-ziaristilor-344382.html
  • asta nu produce cat face paguba pt b1. n-are argumente, este lipsit de logica, are doar agresivitate ,dar si asta doar cand e singur in studio. cu partener de discutie ,intra sub birou, vezi cazul terzian vs becali. chiar, ce audiente o mai avea ?

Trimite un comentariu