Skip to main content

Telekom România, despre cazul postului unguresc M4 Sport: "analizăm implicaţiile şi consecinţele juridice"

 
Sursa foto: HD Satelit
Sursa foto: HD Satelit
Telekom reacţie în cazul televiziunii M4 Sport. Postul unguresc a intrat pe RCS şi pe UPC şi difuzează inclusiv meciuri din Uefa Champions League, pentru care televiziunea nu are drepturi în România. În ţara noastră, exclusivitatea este a Dolce Sport (canal deţinut de Telekom), cu Pro TV având opţiunea free-to-air.
Publicitate
„Având în vedere situaţia intervenită ca urmare a difuzării UCL pe canalul M4 Sport, Telekom analizează implicaţiile şi consecinţele juridice ale acestei încălcări a drepturilor sale şi va decide cât de curând acţiunile pe care le va întreprinde pentru a remedia această situaţie”, au declarat reprezentanţii companiei Telekom pentru Paginademedia.ro.

Postul unguresc M4 Sport a intrat în grilele cabliştilor RCS&RDS şi UPC. Aceasta este una dintre cele cinci televiziuni publice din Ungaria, care din luna februarie pot fi preluate de orice companie de cablu. Societatea care operează cele cinci posturi a trimis CNA o adresă prin care anunţa cabliştii că, până la 30 aprilie, televiziunile pot fi preluate „la liber”.
Potrivit unor imagini postate de HD Satelit, miercuri seara, în reţeaua RCS, la televiziunea M4 Sport s-a putut vedea meciul de Champions League, dintre Zenit şi Benfica.

Ce spun reprezentanţii Telekom România:

„Pe teritoriul României, Telekom Romania deţine, alături de un post de televiziune naţional, drepturile exclusive pentru difuzarea UCL. Având în vedere situaţia intervenită ca urmare a difuzarii UCL pe canalul M4 Sport, Telekom analizează implicaţiile şi consecinţele juridice ale acestei încălcări a drepturilor sale şi va decide cât de curând acţiunile pe care le va întreprinde pentru a remedia aceasta situaţie.”

Notificarea postată pe site-ul CNA, în continuare:

„În data de 10.01.2016 societatea Sprijin pentru media şi Gestionare a activelor patrimoniale din Ungaria (MTVA, H-1037 Budapest Kunigunda utja 64) a transmis Autorizaţia Generală Temporară pentru retransmisia simultană, neschimbată şi integrală pe teritoriul României a canalelor M1, M2, M4, Duna, Duna World, înregistrată la CNA cu nr. 1800/22.02.2016.

Prin aceasta, informează Consiliul Naţional al Audiovizualului din România că în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2016, MTVA autorizează temporar operatorii de satelit, de reţele de televiziune prin internet (IPTV) şi furnizorii de servicii media prin cablu, care desfăşoară în mod legal activitatea în România, să retransmită publicului, simultan, neschimbat şi integral, conţinutul serviciilor publice de televiziune din Ungaria, menţionate mai sus, care pot fi retransmise în mod legal în afara teritoriului Ungariei. Autorizaţia rămâne în vigoare cu efecte depline până în data de 30 aprilie 2016."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Romin Romin
    Cita porcărie daca tvr nu transmite euro vad ca nu va pasa. Dar daca digi incearca pe alte canale ca romîni sa vadă gratis atunci cei de la telekom dolce si securista gsp sar ca arşi va intreb va pasa de romîni sau de bani lor nu dau 15 lei niciodată la telekom ca sa vad euro bravo digi adevarata televiziune vouă va dau 30 lei in plus la abonament
  • uzzi uzzi
    ce atata tam tam,pai pe timpul lui nicu unde v-ati uitat la meciuri din cupa championilor,nu pe canale unguresti? acum e problema ca si ei transmit,fiecare se uita unde vrea,in functie de dorinta,cei asa de deranjant,oricum daca nu vreau sa ascult pe gradinescu atunci mut canalul pe alt post ,nu ma pot obliga sa ma uit la manele de exemplu,ce dracu.
  • zudor mirel zudor mirel
    din toamna champions legue si el la digi sublicentiat
  • Borda Borda
    @Mm: Si CNA stia de aceste drepturi, nu? Dar totusi a permis retransmiterea acestui post de fapt ei si-au dat acordul inca in ianuarie :)
    @geo: ieftin Telekomul si este peste toate? Asta e sigur o gluma si reclama ieftina pentru naivi, atat. Putea sa fie si numai 10 lei daca nu au acoperire buna nici pentru iptv iar la net adsl domina inca. Atunci care e rostul? :) La partea de net RDS-ul nu are concurenta. Prin acest ''scandal'' s-a dorit sa se faca o reclama si mai mare Telekomului si atat ca sa arate cat de "corecti" sunt. Nu conteaza daca in rest nu se aplica, conteaza numai acum cand RDS a introdus acel post.
  • Mm Mm
    Nu mai priviti chestiile astea ca pe o ciupeala (vad si eu gratis ceva) sau ca pe un razboi. Dolce plateste bani grei pentru aceste drepturi si multe alte drepturi. La fel daca plateste Digi pentru niste drepturi e anormal ca Dolce sa transmita acele competitii printr-o smecherie incluzand un program gratuit care transmite acele competitii si care nu au cum sa aiba drepturi de difuzare pe Romania.Vorbim de legalitate, drepturi de transmisii si toti trebuie sa le respecte, terminati cu discutiile de ţaţe batrane.Cei de la Digi stiau foarte bine cum e cu acele drepturi, au facut asta intentionat, nu sunt copii de gradinita si nu e nici prima data, nu prea ii afecteaza amenzile ca oricum nici nu prea se leaga cineva de ei. In alta tara erau dati in judecata de competitori si plateau de nu le mai ardea veci de smecherii.
  • geo geo
    75 lei internet + TV satelit de la Dolce...ieftin ca braga.
    59 lei internet + TV cablu de la Digi...cum sună...
    E adevărat, Digi nu are CL + ELeague, pe care cei interesați le pot vedea la Pro TV.
    Cu alte cuvinte, Telekomul este peste...cu toate...
  • claudiu claudiu
    E varianta M4 Sport Europe majoritatea competiitiilor sunt criptate
  • Huess Huess
    1. Da televiziunea Naţională ce păzeşte? Liga Campionilor sau F1 ar trebui acolo să fie. Patrioţi?
  • Adi Adi
    Voi chiar nu sunteti zdraveni si va uitati la un meci comentat in maghiara???? Eu mi-am pus imediat Dolce.Tv si internet 75 de lei !! Si am toate canalele de sport. Si HD. Pentru 75 de lei? Acum am.si Dolce si Digi. Ramaneti voi la mocaciune in limba maghiara. Unii dau banii astia pe tigari intr-o saptamana!
  • Adi Adi
    Daca taceai filozof (si cu Liga) ramaneai!
  • cr cr
    A aparut ecran negru acum, foarte bine, sunteti fericiti!? Se veda si prost..
  • Cristian Cristian
    Terminati-va ma cu articolele astea, faceti atatea pentru un lucru minor? Vreti accesari si nu aveti de unde sa le luati..
  • Borda Borda
    La UPC in timpul competitiilor gen Liga Campionilor postul M4 este criptat. De ce postati informatii incomplete chiar nu inteleg.
  • Alex Alex
    Bine ca isi fac asemenea probleme , dar faptul ca platforma online unde sunt abonat si platesc lunar abonament se blocheaza de fiecare data cand jooaca Halep sau e meci mai interesant in Champions League . Sa-si rezolve problemele si abia apoi sa vada ce e la vecini !

Trimite un comentariu

sus