Skip to main content

M4 Sport, la liber. Postul a anunțat CNA că poate fi preluat de orice operator

 
M4 Sport, la liber. Postul a anunțat CNA că poate fi preluat de orice operator
upc

Televiziunea M4 Sport, din Ungaria, canal care deține o serie de drepturi sportive, a anunțat CNA că autorizează operatorii să îl preia "simultan, neschimbat și integral". Postul este deja în anumite pachete RCS și UPC.

Publicitate

În informarea trimisă Consiliului Național al Audiovizualului, oficialii postului unguresc spun că este o autorizație "temporară".

"Autorizează temporar operatorii de satelit, de reţele de televiziune prin internet (IPTV) şi furnizorii de servicii media prin cablu, care desfăşoară în mod legal activitatea în România, să retransmită publicului, simultan, neschimbat şi integral, conţinutul serviciilor publice de televiziune din Ungaria, menţionate mai sus, care pot fi retransmise în mod legal în afara teritoriului Ungariei".

Reamintim că M4 sport a intrat, de curând, în grila RCS și în anumite pachete UPC (cele pentru minorități). Canalul unguresc transmite inclusiv meciuri din UEFA Champions League, partide pentru care dreptuirle exclusive de difuzare în România sunt deținute de DolceSport. Și Pro TV are o opțiune, un singur meci.

Postul din Ungaria M4 Sport poate fi preluat „la liber” de orice cablist. În ianuarie, societatea Sprijin pentru Media și Gestionare a activelor patrimoniale din Ungaria a trimis către CNA o notificare prin care informa că posturile sale (cinci la număr) pot fi preluate de orice cablist în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie.  Este vorba de conținutul care poate fi retransmis „în mod legal în afara teritoriului Ungariei”, se arată în notificare. 

Cu toate acestea, potrivit site-ului HD Satelit, M4 a transmis, miercuri seara, partida Zenit - Benfica, din UEFA Champions League. În mod normal, pe intervalul meciurilor sau competițiilor pentru care nu deține drepturi și pentru România, un post TV trebuie să își codeze emisia.

Notificarea postată pe site-ul CNA, în continuare:  

"În data de 10.01.2016 societatea Sprijin pentru media şi Gestionare a activelor patrimoniale din Ungaria (MTVA, H-1037 Budapest Kunigunda utja 64) a transmis Autorizaţia Generală Temporară pentru retransmisia simultană, neschimbată şi integrală pe teritoriul României a canalelor M1, M2, M4, Duna, Duna World, înregistrată la CNA cu nr. 1800/22.02.2016.

Prin aceasta, informează Consiliul Naţional al Audiovizualului din România că în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2016, MTVA autorizează temporar operatorii de satelit, de reţele de televiziune prin internet (IPTV) şi furnizorii de servicii media prin cablu, care desfăşoară în mod legal activitatea în România, să retransmită publicului, simultan, neschimbat şi integral, conţinutul serviciilor publice de televiziune din Ungaria, menţionate mai sus, care pot fi retransmise în mod legal în afara teritoriului Ungariei.

Autorizaţia rămâne în vigoare cu efecte depline până în data de 30 aprilie 2016."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu