Skip to main content

TVR se pregătește pentru alegerea membrilor în Consiliul de Administrație din partea angajaților

 
TVR se pregătește pentru alegerea membrilor în Consiliul de Administrație din partea angajaților
TVR
Conducerea Televiziunii Române a demarat procedurile pentru alegerile interne în vederea desemnării a doi reprezentanţi ai salariaţilor, plus doi membri supleanţi ai acestora. 
 
Înscrierile se fac în perioada 11 - 13 martie. Orice persoană, salariată a televiziunii publice sau nu, poate candida, pe baza unei solicitări însoţite de Curriculum Vitae, copie după cartea de identitate şi o declaratie pe proprie răspundere că nu a făcut politie politică şi că nu a făcut parte din structurile de poliţie politică ale regimului comunist, potrivit unui anunț al TVR. Alegerile se vor desfăşura în perioada 11-20 martie 2016.

Campania electorală începe duminică, 13 martie, ora 20.00 şi durează până miercuri, 16 martie, ora 20.00. Votul va avea loc la sediul TVR din Bucureşti şi la studiourile teritoriale TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Tîrgu Mureş joi, 17 martie, între orele 8.00 şi 20.00.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 20 martie, ora 10.00, după numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii. Directorul General Interimar al TVR va înainta Parlamentului numele primilor doi candidaţi clasaţi pentru calitatea de membru titular în CA, iar pe ale următorilor doi, pentru calitatea de membru supleant (al treilea clasat va fi supleantul primului clasat, iar al patrulea clasat va fi supleantul celui de-al doilea clasat).

Publicitate

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis, după ce Raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului în data de 23 septembrie 2015.

În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară, după votul din plen.

Conform Legii 41/1994, republicate, CA al TVR este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea Preşedintelui României, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale. Preşedintele CA este validat de către Parlament dintre membrii titulari. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • "... alegerile interne în vederea desemnării a doi reprezentanţi ai salariaţilor, plus doi membri supleanţi ai acestora. "

    Va mai amintiti de ultimile alegeri de acest tip?
    Niciunuia din cei de pe locul 1 si 2 (de atunci) nu i s-a permis sa faca parte din CA! Diverse motive mai mult sau nu obiective.

Trimite un comentariu