Skip to main content

Jurnalistul Petre Barbu, lansare de carte azi, la IAA House

 
Jurnalistul Petre Barbu, lansare de carte azi, la IAA House

Scriitorul şi jurnalistul de media Petre Barbu îşi lansează azi, romanul Dumnezeu binecuvântează America. Volumul apare la Editura Tandem şi este o reeditare a cărţii lansate de Petre Barbu acum peste 20 de ani.

Publicitate

Lansarea va avea loc astăzi, de la ora 18.30, la sediul Asociaţiei Internaţionale a Publicităţii - IAA House.

Volumul care va fi lansat azi este insotit si de un CD mp3 cu spectacolul radiofonic „Dumnezeu binecuvântează America”, produs de Societatea Română de Radiodifuziune în 1997 si regizat de Attila Vizauer.

Proiectul cultural „Dumnezeul binecuvântează America” (roman şi CD) a beneficiat de sprijinul BCR, SmartPoint şi Omniasig.

Carte de vizită:

Petre Barbu este scriitor şi ziarist. În prezent este senior-editor la revista „Forbes România”. A debutat editorial cu volumul de nuvele „Tricoul portocaliu fără număr de concurs”, Editura Cartea Românească, 1993. A publicat romanele „Dumnezeu binecuvântează America” (1995), Editura Nemira, „Ultima tresărire a submarinului legionar” (1998), Editura Nemira, „Blazare” (2005), Editura Polirom, şi „Marea petrecere” (2014), Editura Cartea Românească.

În 2003, a publicat volumul „Teatru”, Editura Unitext. Este autorul volumului de schiţe şi nuvele „Până la capătul liniei” (2012), Editura Cartea Românească, şi a cărţii de interviuri „Primul an de publicitate” (2013), Editura Tandem Media.

În 2003, Petre Barbu a obţinut premiul „Cea mai bună piesă românească a anului” – UNITER cu piesa „Tatăl nostru care eşti în supermarket”.

La ediţia 2015 a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi, romanul „Marea petrecere” a primit premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2014.

Despre romanul Dumnezeu binecuvântează America:

Romanul „Dumnezeu binecuvântează America” este povestea unei familii din România care îşi caută drumul spre împlinirea destinului. În acelaşi timp, cartea este o frescă a societăţii româneşti în primii ani de libertate.

Tineri entuziaşti, plini de vitalitate, dar seduşi de iluzia unei vieţi mai bune, oameni trecuţi de prima tinereţi, apăsaţi de nostalgii şi resentimente, toate personajele romanului se învârt în jurul unei singure întrebări: „Ce să facem cu libertatea?” Sunt oameni care, după ani de mutilare sufletească într-un regim totalitar, se trezesc că nu ştiu cum să trăiască în libertate.

Învăţarea libertăţii cere sacrificii şi, uneori, se transformă într-o povară traumatizantă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus