Skip to main content

Jurnalistul Petre Barbu, lansare de carte azi, la IAA House

 
Jurnalistul Petre Barbu, lansare de carte azi, la IAA House

Scriitorul și jurnalistul de media Petre Barbu își lansează azi, romanul Dumnezeu binecuvântează America. Volumul apare la Editura Tandem și este o reeditare a cărții lansate de Petre Barbu acum peste 20 de ani.

Publicitate

Lansarea va avea loc astăzi, de la ora 18.30, la sediul Asociației Internaționale a Publicității - IAA House.

Volumul care va fi lansat azi este insotit si de un CD mp3 cu spectacolul radiofonic „Dumnezeu binecuvântează America”, produs de Societatea Română de Radiodifuziune în 1997 si regizat de Attila Vizauer.

Proiectul cultural „Dumnezeul binecuvântează America” (roman și CD) a beneficiat de sprijinul BCR, SmartPoint și Omniasig.

Carte de vizită:

Petre Barbu este scriitor și ziarist. În prezent este senior-editor la revista „Forbes România”. A debutat editorial cu volumul de nuvele „Tricoul portocaliu fără număr de concurs”, Editura Cartea Românească, 1993. A publicat romanele „Dumnezeu binecuvântează America” (1995), Editura Nemira, „Ultima tresărire a submarinului legionar” (1998), Editura Nemira, „Blazare” (2005), Editura Polirom, și „Marea petrecere” (2014), Editura Cartea Românească.

În 2003, a publicat volumul „Teatru”, Editura Unitext. Este autorul volumului de schițe și nuvele „Până la capătul liniei” (2012), Editura Cartea Românească, și a cărții de interviuri „Primul an de publicitate” (2013), Editura Tandem Media.

În 2003, Petre Barbu a obținut premiul „Cea mai bună piesă românească a anului” – UNITER cu piesa „Tatăl nostru care ești în supermarket”.

La ediția 2015 a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași, romanul „Marea petrecere” a primit premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2014.

Despre romanul Dumnezeu binecuvântează America:

Romanul „Dumnezeu binecuvântează America” este povestea unei familii din România care își caută drumul spre împlinirea destinului. În același timp, cartea este o frescă a societății românești în primii ani de libertate.

Tineri entuziaști, plini de vitalitate, dar seduși de iluzia unei vieți mai bune, oameni trecuți de prima tinereți, apăsați de nostalgii și resentimente, toate personajele romanului se învârt în jurul unei singure întrebări: „Ce să facem cu libertatea?” Sunt oameni care, după ani de mutilare sufletească într-un regim totalitar, se trezesc că nu știu cum să trăiască în libertate.

Învățarea libertății cere sacrificii și, uneori, se transformă într-o povară traumatizantă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu