Skip to main content

Mîrşanu.ro: RCS vrea să scoată la Bursa Bucureşti 25% din acţiuni

 
RCS&RDS
RCS&RDS

Compania RCS se pregăteşte să listeze un pachet de până la 25% din acţiuni pe Bursa de la Bucureşti, scrie Hotnews, care citează Mîrşanu.ro.

Publicitate

Potrivit Mîrşanu.ro, mandatul pentru tranzactia estimata in jurul a 500 milioane euro apartine consortiului format din bancile de investitii Citibank si Deutsche Bank, respectiv firmele locale de brokeraj si intermediere Wood, Raiffeisen si BRD.

Surse apropiate procesului au confirmat pentru HotNews existenta acestor discutii.

Detalii, via Mîrşanu.ro:

  • Vanzarea pachetului minoritar de actiuni RCS & RDS ar putea ajunge in jurul a 400 - 500 mil. Euro, potrivit unor estimari facute de surse din piata, iar tranzactia ar putea avea loc in a doua parte a acestui an
  • Listarea RCS & RDS s-ar putea face sub forma oferirii catre investitori a unui astfel de pachet minoritar de actiuni preferentiale, lipsite insa de drept de vot in cadrul adunarii actionarilor, sustin surse din piata.
  • Vanzarea pachetului minoritar de actiuni RCS & RDS ar putea ajunge in jurul a 400 - 500 mil. Euro, potrivit unor estimari facute de surse din piata, iar tranzactia ar putea avea loc in a doua parte a acestui an.
  • Listarea RCS & RDS s-ar putea face sub forma oferirii catre investitori a unui astfel de pachet minoritar de actiuni preferentiale, lipsite insa de drept de vot in cadrul adunarii actionarilor, sustin surse din piata.
  • În cazul RCS & RDS, tranzacţia de vânzare de acţiuni pe bursă dă posibilitatea unui exit pentru acţionarii minoritari străini ai companiei, în special pentru fondul de investiţii Eton Park şi americanul de origine britanică Wayne Grant Quasha, care deţin împreună prin vehiculul de investiţii Carpathian Cable Investment Limited (Quadrant) 21,42% din Cable Communications Systems NV, firma – mamă care are 95,92% din RCS&RDS
  • RCS&RDS a mai încercat în 2007 o listare a acţiunilor companiei pe bursa de la Londra, mandatul pentru tranzacţie aparţinând atunci bancherilor de investiţii Morgan Stanley, al cărei reprezentant pe regiune era Bogdan Ciobotaru, care acum ocupă poziţia de membru în Consiliul de administraţie al RCS&RDS.

Detalii despre planurile de listare, dar şi despre istoria afacerii RCS, pe Mîrşanu.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus