Skip to main content

PE BUNE! Topul “chiflelor” online: conspiraţii, daci, reptilieni, îngeri. Site-uri ca Adevărul şi EVZ, poziţii “bune” cu astfel de materiale

 
PE BUNE! Topul “chiflelor” online: conspiraţii, daci, reptilieni, îngeri. Site-uri ca Adevărul şi EVZ, poziţii “bune” cu astfel de materiale

STUDIU INEDIT. Reptilieni, sirene, conspiraţii, îngeri, monştri marini au invadat mediul online. Câte astfel de articole au apărut în ultimul an? Şi mai ales, unde?

Publicitate

O inedită monitorizare realizată de Zelist trece în revistă, de 1 aprilie (nu, nu e glumă, e tocmai pretextul studiului!), “chifle” aruncate în mediul online în ultimul an, materiale la limita credibilului (sau chiar dincolo), redactate pentru a atrage audienţa.

Pe lângă site-uri “consacrate” în astfel de subiecte, ca efemeride sau caplimpede, în top apar şi site-uri ale unor instituţii media precum Adevărul.ro (în top la mai toate categoriile), EVZ.ro, Realitatea TV şi România TV.

Adevărul este “campion” la materialele cu daci, traci, Zamolxis şi tot ce ţine de istoria îndepărtată a spaţiului mioritic.

Ca o (auto) ironie, Adevărul publică astăzi un material cu titlul “Dacii au fost primii colonizatori în Anglia”, un articol-farsă de 1 aprilie (marcată ca atare în ziar).

Rezultatele şi categoriile unui studiu care arată amploarea fenomenului. Un studiu Zelist care a avut ca pretext data de 1 aprilie, dar are cărui rezultate, din păcate, sunt departe de a fi o farsă:

1.Categoria “Dacomanie, tracomanie şi românii ca inventatori a orice (de acum 3.000 de ani)”

Aproape 2.000 de articole au fost publicate pe online pe această temă în ultimul an. Cele mai multe, aproape 1.500, au fost despre Zamolxes.

Pe site-ul Adevărul au fost publicate 78 de texte în aceeaşi notă. Pe lângă efemeride şi comisarul, în topul celor care au scris materiale despre daci şi traci au mai fost evz.ro (26) şi ziare.com (25.)

2.Astrologie, horoscoape, magie de toate culorile şi soiurile şi ocultism

S-a scris mult pe aceste teme într-un an: 20.000 de articole în perioada analizată (martie 2014-martie 2015). Şi peste tot!

Adevărul conduce categoria, cu aproape 400 de materiale. Este urmat de România TV, cu câteva zeci de mai puţine.

Nu au ocolit astfel de subiecte nici ŞtirileProTV.ro (345), Libertatea, Ziare.com şi Realitatea.net

Cine a avut cele mai multe materiale? Astrologii, clarvăzătorii, vrăjitorii?

Rezultatele:

  • Tămăduitori (4.296 de articole)
  • Astrologie (3951)
  • Farmece (3.844)
  • Vrăjitorie (1.948)
  • Ezoterism (1.501)
  • Clarvăzători (1.379)
  • Dimensiuni paralele (1.188)
  • Kabbalah (749)
  • Ocultism (729)
  • Magie neagră (660)

3.Masonerie, templieri, conspiraţii şi alte lucruri care ne ţin pe loc

Conspiraţiile au fost la mare căutare, cu articole pe caplimpede, pe cocoon, dar şi mai multe pe Adevărul.ro (135 de materiale, potrivit monitorizării Zelist)

4.Extraterestrologie, planete din dimensiuni ascunse şi îngerologie

Ofensivă puternică la acest capitol, cu aproape 20.000 de materiale într-un an.

Conduce efemeride, dar Adevărul nu se lasă mai prejos: locul 3 cu 238 de articole. Despre OZN-uri şi întâlniri de gradul zero, unu, doi, trei şi patru au scris şi Realitatea (181), EVZ (181), Ziare.com (142) şi România TV (134)

Cele mai căutate subiecte:

Nava spaţială (4.566 articole)

OZN (3.202)

Întâlnire de gradul zero (412)

Întâlnire de gradul trei (181)

Întâlnire de gradul 1 (12)

Întâlnire de gradul patru (6)

Totalul: Zeci de mii de articole au apărut în ultimul an, potrivit monitorizării Zelist, mult mai multe decât în anul precedent.

Astrologie şi ocultism: 23.310 articole (46,67 vs anul precedent)

Masonerie: 7.329 articole (peste 32% vs. anul precedent)

Dacomanie: 1.815 articole (32,35% peste anul precedent)

Extraterestrologie şi îngerologie: 17.801 articole (78,5 plus faţă de anul precedent)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • corina corina
    Ingeri exista, inclusiv ingerul pazitor care e aproape de noi, dar nu ii vedem. Cum spunea foarte frumos Dl Andrei Plesu "fiecare din noi poarta pe umar cate un inger". De multe ori oamenii isi inchipuie ca ar fi oameni cu aripi. Nu stim cum e de fapt. In niciun caz sa nu credeti ca a vazut cineva vreun inger ca o viziune sau o aparitie din paranormal.
    Despre daci, Zamolxe etc. Asta era o credinta a stramosilor nostri daci pagana (adica din popor, ceva primitiv caci acesta e sensul cuvantului pagan). Ei o aveau pentru ca Hristos nu se nascuse inca sa ne mantuiasca. Insa a-L compara pe Iisus cu Zamolxe mi se pare cel putin deplasat. In fine chifle de astea sunt peste tot.
    Cea mai tare insa e cu reptilienii. Acuma nu mai sunt nici vampiri, nici ET, nici OZN-uri, au devenit toti shapeshifteri. Trebuia ceva sa atraga atentia publicului, sa faca rating si sa scoata niscaiva verzisori nu? N-a venit niciun ET de pe Andromeda sa vada ce facem noi si cum anume practicam lipsa de respect si de buna cuviinta intre oameni.
    In loc sa ne preocupe senzationalul mai bine am vedea cum ne comportam unii cu altii, cum facem fata laolalta greutatilor. Haideti sa ne trezim o data. Vom vedea ca guvernul iar pregateste niscaiva legi neghioabe, pe care omul de rand in loc sa le respinga se duce fuguta sa le aplice ca nu stiu ce se intampla. Daca un popor intreg ar refuza prostia ne-am ridica si noi din mocirla...dar noi visam in continuare ET si OZN-uri.
  • civis civis
    Deh, ce nu face omul pentru rating.... si degeab, tot pe faliment sunt.
  • Lee Jaeong Lee Jaeong
    Serios? Un articol documentat despre Zamolxes, care citeaza istorici moderni, dar si pe Herodot, Strabon si alte izvoare antice e bagat la aceeasi categorie cu dacopatia si reptilienii?

    http://adevarul.ro/locale/hunedoara/cine-fost-zamolxis-zeul-suprem-dacilor-20-lucruri-despre-misterioasa-divinitate-venerata-stramosii-nostri-1_553fb2b8cfbe376e35a6c8ae/index.html

Trimite un comentariu

sus