Skip to main content

WOW! Sunt online pe Facebook! Ce transmit românii live: grătare, video-selfie, reparaţii auto, nunţi, multe manele şi mult …nimic

 
WOW! Sunt online pe Facebook! Ce transmit românii live: grătare, video-selfie, reparaţii auto, nunţi, multe manele şi mult …nimic

LIVE FACEBOOK. Noul serviciu video-live al Facebook se propagă, uşor-uşor, şi în România. Posturile TV sau vloggerii au văzut o oportunitate, dar ce transmit românii obişnuiţi live pe reţeaua socială?

Publicitate

Paginademedia.ro a monitorizat, câteva zile, activitatea video-live de pe Facebook. Câţi români sunt live şi ce pun pe reţeaua de socializare în direct?

În fiecare moment, în România sunt puţine live-uri: cinci, cel mult zece. Cele mai multe în Bucureşti. Cele mai multe cu doar câteva zeci de urmăritori. Monitorizarea lor arată o imagine fascinantă.

În 48 de ore, au fost Live-uri din săli de clasă, de la service-uri auto, de la frizerii, ba chiar de la o nuntă “de stradă” unde cânta Florin Salam.

Multe directuri cu …nimic: puştani stând la o masă, într-un bar, uitându-se în cameră ca într-o oglindă din care nu ştiu că sunt priviţi, mirându-se câţi alţii se uită la ei. Fete care foloseau Live-ul pentru a-şi inspecta ţinuta. Un şofer de tir care se plictisea şi a ţinut să le împărtăşească starea de spirit şi prietenilor. Coloana sonoră, în cele mai multe cazuri, era asigurată de starurile manelelor.

Ca privitor, în mai toate cazurile, senzaţia era de spectator neinvitat într-un “dialog” fără subiect clar.

O scurtă “culegere” din ultimele zile (*atenţie, conţine, pe alocuri, limbaj licenţios):

Stau în pat, mă uit la tine, uită-te şi tu la mine!

Live din benzinărie. Intraţi, bă! Suntem în direct!

Oglindă, oglinjoară, te pun pe Facebook, iară! Live-ul, ca oglindă, în sala de clasă.

Mici în prag de noapte. Seara târziu, câţiva tineri au încins un grătar în Tineretului. Un direct cu mititei în miez de noapte.

Ziua turbinei!

Amatorii de mecanică au văzut cum se schimbă o turbină. Au fost trei live-uri: “Ziua turbinei” din primul live a a ajuns la Seara turbinei, în directuri de zeci de minute. În final, a pornit!

Fără număr! O nuntă de stradă undeva, prin ţară, cu Florin Salam. Nu se vede, dar se aude.

Să vadă şi românii cum e să mergi pe celălalt sens. Un şofer de tir din România pe şoselele britanice.

Cu mamaie pe Facebook!

De la şcoală, din Dudeşti, în direct pe Facebook eşti!

Sunteţi sănătoşi? Că uitaţi de unde transmitem noi!

Look at me! Look at me!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    Cu mici exceptii, cam asta e profilul utilizatorului roman de Facebook. Fostii Hi5-visti sunt acum facebook-isti. Sa vada si publicitarii carui public se adreseaza atunci cand cumpara spatiu de publicitate de la Zuckerberg. Manele, mici si pitipoance.
  • Serban Salam Serban Salam
    Sunt in continuare in ceata: cu ce difera live-ul de facebook de cel de youtube sau de dailymotion? De ce ar pune cineva ceva interesant pe facebook live, daca nu pune nimeni din Romania ceva interesant pe youtube live? Ca chestie, Sky News UK, Al Jazeera English, France24, Euronews sunt toate live pe Youtube de ani de zile. Atata insistenta pe acest live inutil ma face sa ma gandesc la product placement mascat
  • Nelu Niculescu Nelu Niculescu
    Destul de buna aplicatia celor de la facebook. Da vedem si rata de succes a aplicatiei.
  • andy andy
    Petrisor, aceasta aplicatie stiam ca este valabila doar pentru persoanele cunoscute de publicul larg. Acum are acces toata lumea la ea?
  • Iuli Iuli
    Dati audientele, nu ne pasa de cocalarii astia.

Trimite un comentariu

sus