Skip to main content

Cazul sentințelor Intact - RCS la Antena 3: o știre în care nu s-au pronunțat cuvintele "închisoare" și "șantaj"

 
Cazul sentințelor Intact - RCS la Antena 3: o știre în care nu s-au pronunțat cuvintele "închisoare" și "șantaj"

O știre de 30 de secunde în care s-a evitat folosirea termenului de „închisoare” sau a celui de „șantaj”. Așa a fost prezentată astăzi la Antena 3 sentința dată de Curtea de Apel în care oameni din conducerea trusutului Intact au fost condamnați pentru șantaj și complicitate la șantaj.

Publicitate

Sorin Alexandrescu a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Camelia Voiculescu, doi ani cu suspendare, și Dan Voiculescu - 2 ani. A fost chiar prima știre în buletinul de la ora 15.00, la numai un sfert de oră după ce a fost anunțată sentința. 

Interesant este modul în care a fost „împachetată” știrea de pe Antena 3. În prima fază, se anunță că Antena 3 și Intact au fost achitate de acuzațiile de șantaj. După care aflăm că Sorin Alexandrescu a fost condamnat la „trei ani și jumătate cu executare”, în vreme ce Camelia Voiculescu a primit o sentință de „doi ani cu suspendare”.

Nu s-a menționat însă, cel puțin în știrea monitorizată de Paginademedia.ro, pentru ce este această pedeapsă. 

La un moment dat pe burtieră s-a menționat că este vorba de închisoare în cazul lui Sorin Alexandrescu.

Ulterior, la emisiunea Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu, cazul a fost dezbătut cu invitații în studio, care a vorbit "și de condamnări la închisoare". Burtiera: "Antena 3, achitată în procesul RCS RDS-Antena Group"

Știrea integrală, AICI

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu