Skip to main content

TABLOID ELECTORAL. Curiozitățile Denisei Rifai: despre sandale, mâini curate și împreunare ...cu tot sectorul

 
TABLOID ELECTORAL. Curiozitățile Denisei Rifai: despre sandale, mâini curate și împreunare ...cu tot sectorul

TABLOID ELECTORAL. Calitatea dezbaterilor electorale a ajuns la un nou nivel. Două exemple ale aceluiași “moderator”, Denise Rifai, de la Realitatea TV, nu au nevoie de multe comentarii: o interpretare tabloidă a unui slogan, trimiteri la “împreunarea cu tot sectorul” și o ceartă în toată regula cu o fostă colegă, acum aflată în postura de candidat.

Publicitate

Primul dialog electoral a avut loc vineri, cu Laura Chiriac inivitată în studio. Al doilea, marți seară, cu Alexandru Nazare.

Avem un slogan. Cum procedăm? Împreunare pe rând sau separat?

Sloganul candidatului Alexandru Nazare i-a trezit curiozitatea jurnalistică moderatoarei de la Realitatea TV. Cum se poate pune în practică?

Dialogul vorbește de la sine:

Denise Rifai: Avem un slogan. Un slogan, domnule Nazare, un slogan pe care poate telespectatorii mei nu îl cunosc. Sloganul domnului Nazare spune așa: Tu cu mine suntem unu!

Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înțeleg că sunteți necăsătorit, dar chiar așa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?

Alexandru Nazare: Doamnă, vreau să explic acest lucru. Mă bucur, într-un fel, că suscită interesul publicului, ceea ce este bine. În orice caz, ceea ce vreau să spun este că esența, practic, întregului meu program, se referă la un parteneriat cu locuitorii sectorului 1.

Denise Rifai: Sună a împreunare, nu a parteneriat. Și mie îmi vine să zămbesc. Vă împreunați cu tot sectorul?

Nazare: Doamna Rifai, nu cred. Asta e o interpretare a dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, un adevărat primar trebuie să se identifice cu nevoile sectorului, să fie la același nivel cu locuitorii sectorului. Ei sunt pe primul loc. Tu cu mine suntem pe primul loc. Tu cu mine suntem o echipă.

Un document este ...un document

Ce este un document? L-a întrebat Denise Rifai pe Alexandru Nazare. Răspunsul, în fragmentul postat pe Facebook de Ionuț Cristache.

Denise Rifai, către Laura Chiriac: Dar sandalele? Cum vă luați sandalele?

Prima dezbatere “de pomină” a avut loc vineri, cu Denise Rifai și fosta colegă Laura Chiriac, acum candidat.

Mai întâi, a acuzat-o de plagiat pe Laura Chiriac - Cu mâinele curate ar fi numele unei campanii derulate de Marinela Mititelu, de la Realitatea TV. “Ați început campania cu un plagiat. I-ați cerut voie colegei”, a sunat întrebarea pusă de Denise Rifai.

O discuție despre cum își poate cumpăra un primar poșete, dar și despre numărul de locuri dintr-un autobuz, într-un nou gen de "dezbatere electorală".

Scurte fragmente din discuție. Secvența video este edificatoare:

Denise Rifai: Dumneavoastră sunteți, văd și vă cunosc, o femeie elegantă și vă plac lucrurile de bună calitate. Cum o să rămâneți cu mâinile curate? Acum din ce vă întrețineți?

Și din ce vă întrețineți? Ce proprietăți aveți? Cum o să vă întrețineți, cu mâinile curate, cu un buget de sute de milioane pe mână, dintr-un salariu de 5.000 de lei, din care nu vă puteți lua mai mult de o pereche de sandale de calitate. Mă refer la dvs. Că sunteți o femeie căreia îi plac poșetele, îi plac ochelarii de soare, îi plac lucrurile fine și scumpe…

Laura Chiriac:

Dar am avut o slujbă din care mi-am permis, la momentul respectiv, să îmi cumpăr și cărți, care mi-a permis să călătoresc, să ofer și altora cadouri.

Denise Rifai, despre programul de transport al copiilor la grădiniță cu autobuzul: Cum pătrunde autobuzul, care este mai lat, pe străzile înguste. Veți folosi probabil microbuze. Dar  câte locuri sunt într-un microbuz? Cum merge autobuzul pe alee?

Laura Chiriac: În primul rând liniștiți-vă, calmați-vă. Dacă mă lăsați să vă explic, se calmează toată lumea. (…)

Denise Rifai: Dacă vine cu autobuzul, trebuie să fie cineva acasă, să aștepte copilul.

Laura Chiriac: O să mă duc eu să aștept copilul!

VIDEO. Dialogul Laura Chiriac – Denise Rifai

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • respect, domnu' Nazare! daca eram in locul lui, a treia oara cand ma intreba de document, *** :))))
 • am45de ani si nu mi-a fost dat sa urmaresc umor de asa buna calitate precum cel oferit de aceasta moderatoare....pacat ca a gresit emisiunea
 • ganditi-va ca la Realitatea 90% dintre prezentatori sunt astfel, nu trebuie sa ne miram. asta e mediul de acolo: incompetenta si gusa pe post la greu si stiri deloc. la Realitatea nici nu ma mai uit, numai cand vad grafica aia scarboasa de anii '90 si aranjarea platourilor oribila.
 • foarte tare si la obiect moderatoarea ,imi place si..daca ar fi toti moderatori asa s-ar vedea mintea candidatului daca are asul pe maneca.S-ar vedea si s-ar deduce cum gandeste un candidat.
 • Infantilism jurnalistic tipic televiziunilor de apartament de provincie.
  Acolo unde după ce iese din emisie cu invitatul / invitata, cel care realizează emisiunea este in extaz : ”I-am tras-o!”

  Și, apropo, conform CNA, în emisiunile de dezbatere electorală trebuie sa fie prezenţi cel puţin doi candidaţi...
 • Daca duduia (ca sa rimeze ..) asta care apare la Realitatea TV poate fi considerata jurnalista, inseamna ca s-a intors lumea cu .. beep in sus ...
 • doua tute!sa te strici de ras!cum a sunat-o ea, Denise pe Mari, o alta mare desteapta, realizatoarea sloganului cu mainile curate...,
  N-am mai vazut atata lipsa de profesionalism, o dana grecu dar mult mai vulgara.
 • Bravo Denise, o super fata!
  Ai bagat-o la colt pe madame Chiriac, cea care se lupta corp la corp cu mafia din sectorul 1, fosta *** la televiziunea lui SOV-Nush, cel care folosea batistele *** Apoi a trecut la batista lui Ghitza TV, unde nu a facut prea multi purici. A incercat putin sa revina la Pelikan TV, dar fara succes, iar acum *** pentru Tradiceanu inima zburdalnica zis si preshul pesedeilor, ala de la senat.
  Simpla enumerare a celor pentru *** si iti dai seama ce caracter are madame!
  Votati ALDE!
 • Bravo jurnalistei! A scos-o din minti pe aceasta duduie.

  P.s.: Ar trebui emisiuni care ii ATACA PE TOTI PARLAMENTARII. De ce doar acum de alegeri se apuca de facut constructii? De ce trebuie sa se mareasca salariile in perioada asta, iar din iulie sa scada? De ce trebuie Romania sa fie mereu furata de niste escroci? DE CE SE ALOCA BANI DIN BANII ROMANIEI PENTRU CAMPANIILE ELECTORALE? DE CE NU VINE FIECARE PRIMAR CU BANII LUI SA-SI FACA CAMPANIE?

  #RomaniaFurata. Degeaba votam, daca votam hotii.
 • Daca cineva credea ca ,,presa,,nu poate sa fie mai penibila,iata dovada! Acum se explica de ce este Realitatea in cadere libera ! Cu asemenea specimene, o sa ajunga sub nivelul marii!
 • de mult nu s-a mai facut de ras un *jurnalist* asa la tv. Doamna a reusit sa ii faca pe altii sa para niste profesionisti. nu e de mirare ca Realitatea a ajuns asa rau.

Trimite un comentariu