Skip to main content

VIDEO. Mircea Badea: trebuie să împac capra cu varza. Un subiect pentru "popor", unul pentru publicul "matur și educat"

 
VIDEO. Mircea Badea: trebuie să împac capra cu varza. Un subiect pentru "popor", unul pentru publicul "matur și educat"

VIDEO. Schimbare de strategie în emisiunea În gura presei de la Antena 3. Mircea Badea a explicat zilele trecute de ce emisiunea sa are „o arhitectură Gigi Becalică”. Publicitarii sunt de vină. 

„Piața de publicitate din România, agențiile de publicitate, multinaționalele au spus așa: am decis, publicul comercial e cu vârstele între 18 și 49 de ani. Cu alte cuvinte, dacă ai 51 de ani nu mai ești relevant comercial din punctul ăsta de vedere”, a explicat Badea în emisiune. 

Publicitate

„Eu trebuie să împac și capra și varza. Ca atare, am decis, să vedem dacă am decis bine, să dau un subiect pentru publicul matur și informat, un subiect pentru publicul comercial”, a mai explicat realizatorul emisiunii În gura presei.

În emisiunea cu această "arhitectură", de miercuri, și-au făcut loc În gura presei cazul Condrea, dar și o piesă de-a Andrei - Falava.

Ce a spus Mircea Badea:

Vă dau argumentul pentru care această emisiune are o arhitectură Gigi Becalică. 

Piața de publicitate din România, agențiile de publicitate, multinaționalele au spus așa: am decis, publicul comercial e cu vârstele între 18 și 49 de ani. Cu alte cuvinte, dacă ai 51 de ani nu mai ești relevant comercial din punctul ăsta de vedere. 

Mie și celor de aici, de la Pătul TV de aici de unde suntem, nu vine nimeni în fiecare lună cu un sac de bani pe care ni lasă așa pe noptieră. Noi trebuie să producem bani, așa cum am făcut-o absolut întotdeauna și cum o facem și în zilele astea, strict din publicitate.

Sigur că împărțirea asta mie mi se pare eronată. Eu nu sunt de acord nici cu multinaționalele, nici cu agențiile de publicitate când împart oamenii, publicul în două părți: comercial, necomercial. 18 - 49 e publicul comercial, restul, nu ne interesează. Nu mi se pare realist, nu mi se pare adevărat, nu mi se pare corect, corect comercial, nu mai zic din punct de vedere uman. În primul și-n primul rând, publicul ăsta 18 - 49 de ani nu e omogen. Adică diferența dintre unul de 22 de ani și unul de 40 de ani, diferența la orice, de la obiceiuri de consum, până la putere de cumpărare, până la orice, sunt din galaxii diferite. 

Nu am spus că ăla de 40 e mai bune că ăla de 20 sau viceversa. Sunt doar perfect diferiți.

Eu vă expun o situație. Eu trebuie să împac și capra și varza. Ca atare, am decis, să vedem dacă am decis bine, să dau un subiect pentru publicul matur și informat, un subiect pentru publicul comercial. 

Am spus că s-a dat cu barda, s-a decis așa, ca atare eu trebuie să supraviețuiesc în această lume că nu o să o modific eu, cu siguranță. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • deci e adevarat ca nu mai are publicitate de cind a facut pe desteptu cu motociclistu si a luat bataie in 40 de secunde.
 • Prima obligatie a jurnalismului este adevarul. Paginademedia minte in titlul articolului. Iulia Bunea nu are disciplina verificarii si nu e independenta de subiectul tratat. Iulia Bunea citeaza din stele, cu rea intentie. Cuvintele "popor" si "matur și educat" nu au fost pronuntate in emisiune. Petrisor Obae se face ca ploua. Cu precizie.
 • Televiziunea si masuratorile n-au fost inventate de noi, numai ca Mirciulica se face ca nu stie. Vrea si public batran (singurul pe care poate sa-l manipuleze), dar vrea si bani.
 • Acum inteleg dece de multe ori se scalambaie ca un apucat si face ca toate orataniile! Asta desi e clar ca e un tip inteligent, cultivat. Si mai ales ca e un bun profesionist al manipulatrii.
 • Badea vorbeste despre "publicul comercial" si cel "matur si informat". "Poporul" si publicul "educat" sunt judecatile autoarei.
 • Acum 10 ani radea de publicul Realitatea TV ca e format numai din mosi si babe. Ar fi interesant sa cautati in arhive si sa vedem cum s-a schimbat discursul lui Badea fata de atunci. De altfel pe vremea aia il poreclea pe actualul lui bun prieten Adrian Ursu - "Zeul Somnului" :))
 • Cristi, cuvintele din titlu puse intre ghilimele (neglijenta sau rea intentie) nu sunt cele folosite de Badea. Ai citatul exact in articol.
  "Ca atare, am decis, să vedem dacă am decis bine, să dau un subiect pentru publicul matur și informat, un subiect pentru publicul comercial."
 • Chiar as fi interesat de puterea de cumparare si de influenta in obiceiul de consum intre segmentul 18-23 ani vs segmentul 50-60 ani.
 • Am vazut ca Mirciulica a zis: "CEI CARE CRED IN SPUSELE FOSTEI SOTII A LUI CONDREA, TREBUIE SA FIE DUSI CU PLUTA", ceva de genu. Pai traim intr-o lume unde asasinatele sunt la comanda.

  Fosta sotie: "Am fost internata obligata, Condrea era ofiter SIE si SRI, eram batuta de Condrea"

Trimite un comentariu