Skip to main content

VIDEO. Mircea Badea: trebuie să împac capra cu varza. Un subiect pentru "popor", unul pentru publicul "matur şi educat"

 
VIDEO. Mircea Badea: trebuie să împac capra cu varza. Un subiect pentru "popor", unul pentru publicul "matur şi educat"

VIDEO. Schimbare de strategie în emisiunea În gura presei de la Antena 3. Mircea Badea a explicat zilele trecute de ce emisiunea sa are „o arhitectură Gigi Becalică”. Publicitarii sunt de vină.

Publicitate

„Piaţa de publicitate din România, agenţiile de publicitate, multinaţionalele au spus aşa: am decis, publicul comercial e cu vârstele între 18 şi 49 de ani. Cu alte cuvinte, dacă ai 51 de ani nu mai eşti relevant comercial din punctul ăsta de vedere”, a explicat Badea în emisiune.

„Eu trebuie să împac şi capra şi varza. Ca atare, am decis, să vedem dacă am decis bine, să dau un subiect pentru publicul matur şi informat, un subiect pentru publicul comercial”, a mai explicat realizatorul emisiunii În gura presei.

În emisiunea cu această "arhitectură", de miercuri, şi-au făcut loc În gura presei cazul Condrea, dar şi o piesă de-a Andrei - Falava.

Ce a spus Mircea Badea:

Vă dau argumentul pentru care această emisiune are o arhitectură Gigi Becalică.

Piaţa de publicitate din România, agenţiile de publicitate, multinaţionalele au spus aşa: am decis, publicul comercial e cu vârstele între 18 şi 49 de ani. Cu alte cuvinte, dacă ai 51 de ani nu mai eşti relevant comercial din punctul ăsta de vedere.

Mie şi celor de aici, de la Pătul TV de aici de unde suntem, nu vine nimeni în fiecare lună cu un sac de bani pe care ni lasă aşa pe noptieră. Noi trebuie să producem bani, aşa cum am făcut-o absolut întotdeauna şi cum o facem şi în zilele astea, strict din publicitate.

Sigur că împărţirea asta mie mi se pare eronată. Eu nu sunt de acord nici cu multinaţionalele, nici cu agenţiile de publicitate când împart oamenii, publicul în două părţi: comercial, necomercial. 18 - 49 e publicul comercial, restul, nu ne interesează. Nu mi se pare realist, nu mi se pare adevărat, nu mi se pare corect, corect comercial, nu mai zic din punct de vedere uman. În primul şi-n primul rând, publicul ăsta 18 - 49 de ani nu e omogen. Adică diferenţa dintre unul de 22 de ani şi unul de 40 de ani, diferenţa la orice, de la obiceiuri de consum, până la putere de cumpărare, până la orice, sunt din galaxii diferite.

Nu am spus că ăla de 40 e mai bune că ăla de 20 sau viceversa. Sunt doar perfect diferiţi.

Eu vă expun o situaţie. Eu trebuie să împac şi capra şi varza. Ca atare, am decis, să vedem dacă am decis bine, să dau un subiect pentru publicul matur şi informat, un subiect pentru publicul comercial.

Am spus că s-a dat cu barda, s-a decis aşa, ca atare eu trebuie să supravieţuiesc în această lume că nu o să o modific eu, cu siguranţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dana dana
    deci e adevarat ca nu mai are publicitate de cind a facut pe desteptu cu motociclistu si a luat bataie in 40 de secunde.
  • alex alex
    Nu-ti mai bate capul cu asta, ca tu n-ai audienta decat la "public din popor".
  • Sarbu Sarbu
    Prima obligatie a jurnalismului este adevarul. Paginademedia minte in titlul articolului. Iulia Bunea nu are disciplina verificarii si nu e independenta de subiectul tratat. Iulia Bunea citeaza din stele, cu rea intentie. Cuvintele "popor" si "matur și educat" nu au fost pronuntate in emisiune. Petrisor Obae se face ca ploua. Cu precizie.
  • Lucian Lucian
    Televiziunea si masuratorile n-au fost inventate de noi, numai ca Mirciulica se face ca nu stie. Vrea si public batran (singurul pe care poate sa-l manipuleze), dar vrea si bani.
  • Sarbu Sarbu
    Titlul articolului este manipulatoriu. Citatele "popor" si "matur și educat" sunt mincinoase.
  • Dorel Dorel
    Acum inteleg dece de multe ori se scalambaie ca un apucat si face ca toate orataniile! Asta desi e clar ca e un tip inteligent, cultivat. Si mai ales ca e un bun profesionist al manipulatrii.
  • Sarbu Sarbu
    Badea vorbeste despre "publicul comercial" si cel "matur si informat". "Poporul" si publicul "educat" sunt judecatile autoarei.
  • Fan adevarat Fan adevarat
    Acum 10 ani radea de publicul Realitatea TV ca e format numai din mosi si babe. Ar fi interesant sa cautati in arhive si sa vedem cum s-a schimbat discursul lui Badea fata de atunci. De altfel pe vremea aia il poreclea pe actualul lui bun prieten Adrian Ursu - "Zeul Somnului" :))
  • stefan stefan
    Cristi, cuvintele din titlu puse intre ghilimele (neglijenta sau rea intentie) nu sunt cele folosite de Badea. Ai citatul exact in articol.
    "Ca atare, am decis, să vedem dacă am decis bine, să dau un subiect pentru publicul matur și informat, un subiect pentru publicul comercial."
  • Cristi Cristi
    In mintea lui Badea, "poporul" sunt batranii si copiii, nu? :)
  • tbancu tbancu
    Chiar as fi interesat de puterea de cumparare si de influenta in obiceiul de consum intre segmentul 18-23 ani vs segmentul 50-60 ani.
  • Iuli Iuli
    Am vazut ca Mirciulica a zis: "CEI CARE CRED IN SPUSELE FOSTEI SOTII A LUI CONDREA, TREBUIE SA FIE DUSI CU PLUTA", ceva de genu. Pai traim intr-o lume unde asasinatele sunt la comanda.

    Fosta sotie: "Am fost internata obligata, Condrea era ofiter SIE si SRI, eram batuta de Condrea"
  • alex alex
    e veche melodia !!
  • Adi Adi
    Chiar asa prost sta Antena 3 la audiente pe 18-49?? Si vine vara....
  • cornel cornel
    Ce va mai place sa mancati *** !! Ce-ti mai place ***ul Iuliaaaaaaaaaaaaa

Trimite un comentariu

sus