Skip to main content

Digi 24. Profil votanți: mai bătrâni la Firea, mult mai tineri și cu studii la Nicușor Dan

 
Digi 24. Profil votanți: mai bătrâni la Firea, mult mai tineri și cu studii la Nicușor Dan

Rezultate interesante într-un studiu comandat de postul TV Digi 24. Cine a votat pentru Gabriela Firea la Primăria Capitalei și cine pentru Nicușor Dan?

Publicitate

Diferențele dintre votanții celor doi candidați sunt evidente: mai bătrâni și cu studii mai puține la Firea, mult mai tineri și cu studii superioare (aproape trei sferturi) la Nicușor Dan.

După vârstă: tineri la Nicușor Dan, bătrâni la Firea

Jumătate dintre bucureștenii care au votat pentru Firea au peste 60 de ani, potrivit studiului făcut de IRES pentru Digi 24.

La Nicușor Dan, cea mai mare parte a votanților au fost tineri: 50% dintre votanti au fost cei de până în 40 de ani. Doar 14% au fost din segmentul peste 60 de ani.
Profilul votanților după vârstă:

După educație: trei sferturi dintre votanții lui Nicușor Dan au studii superioare

Diferențe foarte mari între profilul votanților și după studii. Aproape trei sferturi dintre votanții lui Nicușor Dan au studii superioare (72%). Doar 5% au cel mult 10 clase.

La Gabriela Firea, un sfert din alegători a fost dat de cei cu cel mult zece clase și 42% de cei cu liceu.

Dacă la Nicușor Dan 72% dintre votanți au studii superioare, la Firea 68% sunt cei cu studii medii sau primare.

Profilul votanților după vârstă:

Sursa: Digi 24

Profilul votanților după studii:

Sursa: Digi 24

VIDEO. Profilul votanților la alegerile din București 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Eu vreau sa stiu profilul alegatorilor PDL-PNL si PDL-PMP. Cred ca nu ni se arata pentru ca asta ar desumfla totl mitul cu dreapta educatilor. Cineva care l-a votat pe Turcescu are maxim 4 clase.
  • Cei " tineri" si "cool" care au votat pe Nicusor Dan nu stiu ca domnul "ong-ist cool" care apără natura ( ca e cool să aperi natura) cere dezvoltatorilor imobiliari taxe de șmecher să nu blocheze cu proteste șantiere de locuințe invocând " protejarea mediului", pe sistemul " dai bani faci bloc si in gradina botanica" sau în Gradina Edenului...tot acest tineret "cool" l-a votat si pe Klaus"***"Iohannis...
  • mariane ,n-am nicio indoiala ca tu esti tanar ,frumos si liber care sta doar pe digi, national geographic, discovery si mezzo. stii cum mi-am dat seama ? esti agresiv, usor agramat, mereu prezent pe acest site de zici ca esti somer si ai deci mult timp liber, in general insulti pe oricine are alta opinie decat a ta.
    ps digi faca doar o propaganda descalificanta, imparte oamenii in neoameni si noi frumosi si tineri. regretabil. nu inteleg insa ce treaba are PAGINA DE MEDIA cu un articol de acest gen....
  • Care-s ăia cu studii superioare la Nicușor Dan, cei cu studii superioare făcute la facultățile private care habar n-au să lege două cuvine? Să fim serioși. Propagandă ieftină marca Digi24. Singurul lucru care mă mulțumește este că aceste vrajeli nu mai țin. Vorba cuiva, propaganda binomului este în faliment ;)
  • In Romania sunt mai multi batrani decat tineri. Pacat ca *** din parlament nu voteaza legi prin care mamele sunt incurajate sa faca copii, nu sa se chinuie cu ei! In alte tari, alocatia ajunge de la 500 euro pana la 1.500 euro, sau si mai mult.

    Doar in Romania un puscarias castiga mai multi bani decat un copil.

Trimite un comentariu