Skip to main content

Cum s-a văzut la Antena 3 motivarea instanţei în cazul de şantaj: „Antena 3 a fost acuzată pe nedrept”

 
Cum s-a văzut la Antena 3 motivarea instanţei în cazul de şantaj: „Antena 3 a fost acuzată pe nedrept”

Curtea de Apel Bucureşti a publicat, marţi, motivarea deciziei în dosarul Antena Group versus RCS-RDS, decizie în urma căreia, Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a fost condamnat la închisoare pentru şantajarea administratorului RCS, Ioan Bendei. În acelaşi dosar, Camelia Voiculescu a primit o condamnare cu suspendare, pentru complicitate la şantaj, iar Dan Voiculescu a primit doi ani. Postul Antena 3, judecat în acelaşi proces, a fost achitat. Deciziile nu au fost însă definitive.

Publicitate

Cum s-a văzut motivarea deciziei în procesul de şantaj la televiziunea de ştiri a familiei Voiculescu? „Antena 3 a fost acuzată pe nedrept”, a fost titlul afişat de post.

„Decizia de azi arată clar, negru pe alb, că nu e niciun fel de vinovăţie. Exact aşa se pronunţă curtea”, a spus Mihai Gâdea, directorul Antena 3, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Esenţial.

”Trebuie să mărturisesc că mă surprinde foarte tare modul în care Curtea până la urmă a încercat să găsească o soluţie solomonică pentru a nu deranja foarte tare procurorii DNA”, a mai spus Mihai Gâdea.

„Surprinderea mea este în legătură cu cealaltă parte, cea a directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, pentru că acolo lucrurile, din punctul meu de vedere şi din punctul unor jurişti eminenţi e vorba de o provocare din partea reprezentantului RCS&RDS sunt înregistrări video în care se vede că domnul respectiv, domnul Bendei primeşte un instructaj cu ce trebuie să facă şi cum trebuie să procedeze”, a mai spus Gâdea.

Totodată, instanţa a decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani şi jumătate cu executare, în vreme ce Camelia Voiculescu a primit o sentinţă de doi ani cu suspendare.

În acelaşi dosar, Dan Voiculescu a fost condamnat la doi ani, pedeapsă care se va contopi cu cea din dosarul Telepatia.

Condamnările
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a condamnat pe 12 mai 2016, în dosarul de şantaj, pe directorul Antena Group - Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.
Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la şantaj. Instanţa a dispus contopirea acestei pedepse cu condamnarea din dosarul ICA şi a dispus ca acesta să execute în total 10 ani.
Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, avocat suspendat, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
În cazul societăţii Antena TV Group SA, acuzată de şantaj, instanţa a dispus o amendă penală de 350.000 de lei.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Basica Basica
    Nea Iuli, *** *** *** cu dezinformarea ta, toata ziua-buna-ziua sa se sesizeze CNA-ul, sa ii inchida, sa ii bage in beci, sa ii manance leii. *** *** *** inca o data cu apelul tau la autoritati punitive. Cine nu e ca noi, ***, sa fie bagat la sobolani. Schimba postul si lasa lumea in pace. Iar tu, care moderezi acest comentariu, taie alea cu *** *** si lasa esentialul. Mersi, bosulica.
  • Iuli Iuli
    CNA nu se autosesizeaza pentru ca acesti infractori dezinformeaza? Mai ramane sa se autosesizeze avocatul poporului, strambul Ciorbea, pentru a lua apararea infractorilor.

Trimite un comentariu

sus