Skip to main content

Liviu Alexa, fost candidat la primăria Cluj, a preluat o televiziune locală: „Am eșuat lamentabil în alegeri și mă întorc la ce știu eu să fac mai bine”

 
Liviu Alexa, fost candidat la primăria Cluj, a preluat o televiziune locală: „Am eșuat lamentabil în alegeri și mă întorc la ce știu eu să fac mai bine”
Liviu Alexa - Sursa foto: Ziarul de Cluj

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat preluarea Someș TV de către firma jurnalistului clujean Liviu Alexa, cel care a și candidat la primăria Cluj Napoca. Televiziunea și-a schimbat cu această ocazie și numele în NCN. „Am eșuat lamentabil în alegeri și mă întorc la ceea ce știu eu să fac mai bine”, a explicat Alexa în fața membrilor CNA.

Forul Audiovizual a analizat în ședința publică de astăzi o solicitare din partea societății Pagina Ciudatului SRL de cesionare a licenței Someș TV, operată de Someș TV SRL. Televiziunea este una locală, cu acoperire în zona Clujului, și transmisă prin cablu de Nextgen, potrivit documentației depuse la CNA. 

Publicitate

Societatea Pagina Ciudatului SRL, care a devenit proprietara televiziunii locale din Cluj, este deținută de Liviu Alexa, cu 99%, și Almasi Elza Linda, cu 1%. 

Potrivit solicitării, postul care se va numi NCN, va avea 100% producție proprie, dintre care 98% programe de informare. 

Sorin Lăpușan, administratorul Someș TV, despre motivele cedării licenței: „Am decis împreună cu colegii mei să cesionăm licena Someș TV în favoarea prietenului nostru, Liviu, care probabil va veni cu un suflu nou în piața media din Cluj. Din punctul nostru de vedere, ca și format al serviciului de programe, partea de tradiție și comunitate care a fost scopul nsotru nu s-a dovedit a fi un succes din punct de vedere comercial. Liviu cred că știe să facă lucrurile să meargă mult mai bine să meargă pe plan local și avem toată încrederea că va ajunge în mâini bune.”

Liviu Alexa: „Am mai fost în fața dumneavoastră în februarie 2015, când am primit licența pentru NCN Cluj Napoca. Am pierdut licența pentru că am fost implicat în campania electorală, am candidat pentru prostul de primar. Am considerat oportun să nu alterez ideea de licență și televiziune prin implicarea mea politică. A apărut această oportunitate și o să vă rog respectuos să-mi aprobați această cesiunea pentru că acum sunt liber de contract, am eșuat lamentabil în alegeri și mă întorc la ceea ce știu eu să fac mai bine, presa. Cred că pot face, așa cum am spus și acum un an, un post de calitate așa cum merită Clujul, care este ținut în aceast moment în întuneric din punct de vedere al mass media”

„Eu am fost proprietar la NCN acum șase ani, dar l-am vândut unor oameni de afaceri și uite că astăzi am reușit să recuperez brandul tot de la ei și să-l reactivez”, a mai spus Liviu Alexa. 

Liviu Alexa a mai primit de la CNA o licență audiovizuală pentru postul NCN în februarie 2015. Un an mai târziu, CNA i-a retras licența pentru că nu a lansat postul și nici nu a solicitat prelungirea termenului de intrare în funcțiune, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Propunerea a fost votată de Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea
 
Lorand Turos și Laura Georgescu au votat „împotrivă”. 
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce mizerie : adevaratul NCN s-a transformat in Transilvania Live care s-a transformat in Look TV .
    Brandul NCN , Napoca Cable Network , a ramas la Look TV .

    "NCN" -ul lui Alexa este doar o clona .
    Curios este ca statul nu il executa pentru firma Imagistica , bagata de el cu datorii de milioane de euro in insolventa .

    Unul dintre cele mai toxice personaje din media clujeana e Liviu Alexa , drept pentru care clujenii l-au taxat : a luat doar cateva voturi , mai putine decat primarul din Valea Chintăului , sat de lângă Cluj .

Trimite un comentariu