Skip to main content

Şeful Fox News demisionează în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală. Murdoch preia interimatul

 
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Preşedintele şi directorul executiv al Fox News, Roger Ailes, a anunţat ieri să demisionează după 20 de ani din fruntea unuia dintre cele mai puternice televiziuni de ştiri din Statele Unite. Motivul? Mai multe prezentatoare de ştiri ale postului l-au acuzat de hărţuire sexuală, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Publicitate

Rupert Murdoch, presedintele executiv al 21st Century Fox şi părinte al canalului Fox News, va prelua provizoriu funcţia de CEO al Fox News şi al Fox Business Network, după cum au declarat ieri oficialiii companiei.

Ailes, care va servi drept consilier informal al lui Rupert Murdoch, dar nu va mai avea un rol oficial în companie, va primi o compensaţie pentru plecare de aproximativ 40 de milioane de dolari, scrie Reuters, care citează surse familiare cu situaţia.

În scrisoarea de demisie adresată lui Murdoch, Ailes nu spune că ar fi greşit cu ceva.

"Sunt mândru că contribuit la ascensiunea profesională a unor femei, care au ajuns în poziţii de conducere", a scris Ailes în scrisoarea adresată lui Murdoch.

"Nu voi permite ca prezenţa mea să îi distragă pe agajaţi de la munca pe care trebuie să o facă în fiecare zi pentru a menţine Fox News şi Fox Business în poziţiile de lideri ale acestei industrii".

Acuzaţiile de hărţuire sexuală care l-au determinat pe Roger Ailes să-şi dea demisia de la Fox News

O fostă prezentatoare de ştiri a Fox News, Gretchen Carlson, l-a dat în judecată pe Ailes la începutul lunii iulie pentru hărţuire sexuală. Ailes a negat acuzaţiile, iar Fox a angajat firma de avocatură Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison pentru a efectua o anchetă internă.

Revista New York a publicat articole despre alte femei care susţin că au fost hărţuite sexual de Ailes, în anii 1960. Marţi, jurnaliştii au scris că prezentatoarea Fox News Megyn Kelly le-a spus anchetatorilor angajaţi de Fox că Ailes i-a făcut ”avansuri sexuale nedorite”, în urmă cu aproximativ 10 ani.

Ailes, care a fondat televiziunea de ştiri în 1996, spune că nu a hărţuit-o sexual pe Kelly, potrivit unei declaraţii a avocatului său apărută marţi în New York Times.

Demisia marchează o prăbuşire rapidă pentru Ailes, directorul de media în vârstă de 76 de ani care a adus Fox News în poziţia de lider a pieţeie de televiziuni de ştiri din SUA şi care i-a sfătuit pe mulţi preşedinţi republicani ai Statelor Unite, inclusiv George H.W. Bush.

Demisia vine în contextul unor rezultate foarte bune de audienţă. Fox News a obţinut, potrivit datelor de anul acesta furnizate de Nilsen (până în luna iunie), o audienţă medie, în prime-time, de 2,2 milioane de telespectatori, ceea ce îl clasează topul celor mai urmărite televiziuni private din Statele Unite.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus