Skip to main content

Antenele întârzie trecerea la HD. Când se estimează trecerea pe High Definition

 
Antenele întârzie trecerea la HD. Când se estimează trecerea pe High Definition

Trecerea la transmisia HD, anunţată de trustul Intact pentru luna septembrie, se va face mai târziu. În luna mai, chiar în ziua în care Curtea de Apel anunţa condamnările (care nu au fost definitive) din dosarul de şantaj Antena - RCS, postul anunţa printr-un comunicat planurile pentru acest an, printre care şi trecerea la HD.

Publicitate

„Grupul este perfect capabil să susţină toate proiectele în care s-a angajat şi să dezvolte altele noi. Unul dintre acestea este investiţia în tehnologia HD, în care va fi disponibilă transmisia tuturor canalelor TV Intact, începând cu luna septembrie 2016”, spunea la vremea respectivă un anunţ al grupului Intact.

În luna septembrie, însă, posturile nu au mai anunţat nimic despre trecerea la transmisia HD. Contactaţi de Paginademedia.ro, reprezentanţii trustului Intact nu au răspuns întrebărilor.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, se estimează că trecerea se va face, cel mai probabil, spre sfârşitul lunii noiembrie.

De altfel, săptămâna trecută, Andreea Berecleanu spunea într-un reportaj la Antena 1 că „Observatorul, peste nici două luni, intră într-o altă epocă”.

Paginademedia.ro a anunţat recent că un fost manager din Pro TV se va ocupa de relansarea Observatorului. „Postul va avea studiouri noi, grafică nouă şi sisteme tehnice la cel mai înalt nivel vor susţine transformările pe care Observatorul le va suferi în următoarea perioadă”,spuneau reprezentanţii Antenei 1.

Anunţul grupului Intact din luna mai:

"Intact Media Group a luat act de decizia Curţii de Apel de astăzi, 12 mai 2016. Vom contesta hotărârea instanţei, convinşi fiind de justeţea probelor noastre.

Aflat în cel de-al douazecisicincilea an de existenţa, Intact Media Group, cel mai mare business românesc de media, este mai solid că niciodată. Grupul este perfect capabil să susţină toate proiectele în care s-a angajat şi să dezvolte altele noi. Unul dintre acestea este investiţia în tehnologia HD, în care va fi disponibilă transmisia tuturor canalelor TV Intact, începând cu luna septembrie 2016. O altă zonă cheie în dezvoltarea strategică a grupului este expansiunea digitală, în care se vor investi 10 milioane de euro în perioada următoare.

În acest moment, Intact Media Group este, prin platformele sale, principalul furnizor de conţinut media la nivel naţional, cu un ritm constant de investiţii. La începutul anului am lansat canalul Happy Channel, care în scurt timp şi-a dublat cota de piaţă. Portalul “lajumate.ro” a devenit, rapid, unul dintre cele mai importante site-uri de anunţuri din ţară, iar relansarea cotidianului “Jurnalul Naţional” relevă angajamentul nostru şi în zona de print. Rezultatele de audienţă vin să valideze strategia de dezvoltare: în primul trimestru al anului, televizunile din grup s-au apreciat pe publicul tânăr şi performează mult mai bine pe targetul 18-49 urban. De exemplu, luna aprilie a adus o creştere de 18% a cotei de piaţă a Antenei 1 în Prime Time, datorită consistenţei emisiunilor de divertisment din grila de primăvară şi a fidelităţii publicului nostru.

Intenţionăm să menţinem acelaşi ritm de creştere susţinut şi mulţumim publicului şi partenerilor noştri pentru loialitate şi susţinere.

Rămânem aproape."

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 555 555
    Am vazut Antena 1 ,in HD pe YouTube.Au echipamente,cel putin la formatele din prime-time(Chefi la cutite, Te cunosc de undeva etc ...) Si la Mireasa pentru fiul meu se schimba casele pentru ca se schimbă echipamente.
  • Gusti Roman Gusti Roman
    pescar - informatia ta este falsa, echipamentele sunt noi si foarte performante
  • Anda Anda
    Deocamdata sunt deja cateva zile/saptamana cand A1 fara HD este lider de piata.
  • Lucian Lucian
    mile, noroc ca formatele internationale au fost impuse in format 16:9, altfel nu se ridicau cu audienta. A, sa nu uitam aportul Monei Segall, Fara ea, ramaneau la audientele din primul sezon. Daca vor trece la ***, nu pot decat sa ma bucur. Concurenta este buna. Eu nu tin nici cu A1, nici cu ProTV. In calitate de telespectator, vreau programe bune. Nu ma intereseaza o sigla anume. E ca la piata: branza e alba peste tot, dar daca nu are gust, degeaba.
  • R2D2 R2D2
    @Pescarul... Pescarule, vezi ca 720i nu exista. Poate p
  • pescar în ape limpezi pescar în ape limpezi
    Va fi emisie 720 i. Echipamentele sunt second hand, aduse de prin belgia de la un post care s-a retehnologizat. Echipamentele au 10 ani vechime. Desigur, acest aproape HD e mai bun ca SD.
  • Cristian Cristian
    Grupul Intact amână HD-ul pentru că vrea prea mult dintr-o dată.
    Deocamdată pretabilă pentru HD este Antena 1 și poate poate Happy Channel.
    Stars și Antena 3 se descurcă și fără HD.

    Din păcate multă lume confundă emisia HD cu emisia în format 16:9.
    Sigur că și cele două antene mai mici trebuie să treacă la formatul 16:9, însă nu este musai să emită și HD.
  • mile mile
    f, nu va fi hd nici atunci , asa s-a spus acum zece ani si nu a fost nimic , dar repet ca audienta stau bine , poate kanal d sare nevoie ca vad ca la comercial e dezastru , nu inteleg de ce toti protevisii vor hd daca nu se uita la antena , cei care vor se uita si asa , aseara a avut rating aproape cat vocea romaniei
  • Iuli Iuli
    @mile, daca sefii Antenei gandesc ca tine, ca le merge bine si fara HD.. inseamna ca pot sa-si inchida postul! Din contra, Antena ar face mai mult rating daca ar avea HD, mai ales la filme.
  • F F
    @ mile : antena se descurca bine, dar zdrobește protv? :)) de abia a început sa nu se mai întreacă cu Kanal d, ci cu protv.

    Altfel, e alegerea lor. E bine ca măcar reușesc pana la finalul anului sa ajungă la HD. Vedem după cat vor afecta audientele.
  • Hansoloro Hansoloro
    Mile sa inteleg ca tu ai televizor cu tub
  • iche iche
    Sloganul lor "mereu aproape" explica tot ceea ce se intampla cu antenele. Sunt aproape dar niciodata nu sunt primii. Sunt pe aproape si la rating si la HD si la tot, niciodata acolo.
  • mile mile
    pai eu vad ca antena fara hd a zdrobit aseara pro , deci nu e nevoie de hd
  • Milu Milu
    10 ani de HD in Romania.ProTV HD ;) Mai e ceva de zis?
  • MariusONC MariusONC
    Deși sunt un telespectator fidel al Antenei 1, în sensul că mă uit la câteva emisiuni d-ale lor, spun așa: Vai de mama voastră. Să tot amâni lansarea emisiei HD ține de mult românism. VARZĂ, atât.

Trimite un comentariu

sus