Skip to main content

În sfârșit. Ședințele CNA, transmise în direct pe internet. Cu un an și jumătate întârziere

 
În sfârșit. Ședințele CNA, transmise în direct pe internet. Cu un an și jumătate întârziere

După aproape un an și jumătate de discuții în contradictoriu, certuri, ședințe rămase fără cvorum (atunci când s-a discutat despre subiect), CNA transmite astăzi prima sa ședință online. Acestea pot fi văzute online, AICI

Publicitate

În ședința publică de astăzi sunt prezenți Răsvan Popescu, vicepreședinte, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat și Lorand Turos, Valentin Jucan și Florin Gabrea. Absenți sunt Radu Călin Cristea și Laura Georgescu.

Propunerea de a se transmite ședințele live a venit din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, cu aproape doi ani în urmă. El a și încercat să transmită din propria inițiativă ședințele, însă membrii s-au opus. Așa că s-a luat decizia de a se modifica Regulamentul de Ordine și Funcționare a instituției (ROF). 

Ședințele publice ale Consiliului Național al Audiovizualului ar fi trebuit să fie live încâ de la 1 aprilie 2015 atunci când majoritatea membrilor CNA a fost pentru modificarea ROF a instituției, dar acest lucru nu s-a întâmplat. 

Inițial au fost probleme de ordin tehnic în legătură cu transmiterea acestora, însă apoi unii membri s-au opus, boiotând ședințele. 

Chiar la ultima ședință CNA, din 4 august au fost astfel de discuții. Monica Gubernat, membru CNA, cea care a condus ședința de la acel moment s-a opus transmiterii live a ședințelor. Membrul CNA a spus atunci pentru presă că „transparentizarea instituției trebuie să pornească din interior" și că nu este normal să afle din presă despre echipamentul achiziționat de CNA pentru transmisiunile live. Detalii, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu