Skip to main content

Neptun TV anunță că își va suspenda emisia câteva zile. Care este motivul

 
Neptun TV anunță că își va suspenda emisia câteva zile. Care este motivul

Televiziunea locală Neptun TV, deținută de Soti Cable Neptun SRL, care a intrat anul acesta în insolvență, a anunțat că își va suspenda emisia de săptămâna viitoare. Motivul? Licența audiovizualului a postului va expira, duminică 2 octombrie.

„Odată cu expirarea perioadei de licențiere, pe data de 2 octombrie, până la proxima ședință a membrilor CNA, de aprobare a prelungirii licenței, Neptun TV va fi obligat, pentru numai câteva zile, să-și suspende emisia on air. Totuși, grila noastră curentă, inclusiv emisiunile informative Reporter vor putea fi urmărite online, pe site-urile televiziunii www.ntvonline.ro și www.reporterntv.ro și live pe facebook.”, au anunțat reprezentații postului pe site.  

Publicitate

PROCEDURĂ. Licențele audiovizuale (TV și radio) eliberate de Consiliul Național al Audiovizualului sunt date pe o perioadă de nouă ani. Înainte ca acestea să expire, radiodifuzorul trebuie să depună la CNA un dosar prin care solicită prelungirea licenței. 

Potrivit comunicatului postului de televiziune, Neptun TV a trimis abia ieri documentația către forul audiovizual. Iar următoarea ședință a CNA, dacă va fi cvorum (minimum opt membri din 11), s-ar putea ține marțea viitoare, pe 4 octombrie.  

Este nevoie de cel puțin șase voturi pentru ca licența postului să fie prelungită, altfel televiziunea nu mai poate emite.  

CONTEXT. Neptun TV este deținută de Gabriel Strutinsky, un apropiat al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.
Televiziunea și-a cerut în luna aprilie insolvența, în contextul problemelor proprietarului Sorin Strutinsky. Anul trecut, a fost reținut câteva luni, fiind acuzat de infracțiuni de trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Comunicatul integral, în continuare: 

„În ultimele luni, de la declanșarea procedurii de insolvență a S.C. SOTI Cable Neptun SRL, Administratorul Judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL, împreună cu Administratorul Special Sorin-Lucian IONESCU și-au concentrat eforturile pentru redresarea economică și eficientizarea activității Neptun TV România.

În tot acest timp, au fost inventariate și evaluate bunurile aflate în patrimoniul societății, soluționate contestațiile și întocmit tabelul definitiv al creanțelor, în vederea elaborării Planului de Reorganizare a Activității Debitorului. Acesta a fost întocmit de Administratorul Special, cu consultarea Administratorului Judiciar și depus la instanță la data de 21 septembrie. a.c. Planul a fost supus aprobării Adunării Creditorilor, în data de 28 septembrie a.c., fiind aprobat de toate cele cinci categorii de creanțe cu o majoritate covârșitoare, urmând să fie confirmat și de către Judecătorul Sindic (instanță). Planul de Reorganizare, așa cum au constatat și creditorii care l-au aprobat, reprezintă modalitatea optimă de redresare a activității debitoarei, prin implementarea uneia dintre metodele de reorganizare, expuse pe larg în plan.

În paralel, a fost pregătit dosarul de prelungire a licenței de emisie în vederea depunerii la C.N.A. - Consiliul Național al Audiovizualului, licență ce expiră la data de 2 octombrie 2016. Acest demers a fost condiționat și întârziat de elaborarea, aprobarea de către creditori și confirmarea în instanță a Planului de reorganizare și în mod special de votul pozitiv al principalului creditor, ANAF. Totuși, s-a reușit depunerea la C.N.A. a actelor necesare prelungirii licenței de emisie prin satelit în data de 29 septembrie a.c., sub rezerva prezentării, după ședința de judecată din 3 octombrie, a sentinței Judecătorului Sindic.

Prin urmare, odată cu expirarea perioadei de licențiere, pe data de 2 octombrie, până la proxima ședință a membrilor CNA, de aprobare a prelungirii licenței, Neptun TV va fi obligat, pentru numai câteva zile, să-și suspende emisia on air. Totuși, grila noastră curentă, inclusiv emisiunile informative Reporter vor putea fi urmărite online, pe site-urile televiziunii www.ntvonline.ro și www.reporterntv.ro și live pe facebook.

În speranța că acest inconvenient va fi cât mai repede și operativ surmontat, vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că, și în continuare, Neptun TV va fi aceeași televiziune regională importantă, de calitate, care nu își va dezamăgi nici pe viitor telespectatorii.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce nasol, nu or sa il mai pupe in dos pe Constantinescu si pe Mazare cateva zile. Cred ca asta este marea tragedie la Neptun tv. Le este din ce in ce mai greu dupa ce DNA-ul le-a cam inchis portitele prin care sifonau banii catre televiziunea minunata numita Neptun tv. Nu stiu de ce mai vor licenta cand ei sunt vai de mama lor. Poate spera ca dupa alegerile parlamentare, sa iasa PSD-ul si sa mai sifoneze din banii primariei sau ai consiliului judetean dupa ce desfiinteaza DNA-ul. Numai ca acest scenariu o sa fie doar in visele sefilor PSD.

Trimite un comentariu