Skip to main content

Neptun TV anunţă că îşi va suspenda emisia câteva zile. Care este motivul

 
Neptun TV anunţă că îşi va suspenda emisia câteva zile. Care este motivul

Televiziunea locală Neptun TV, deţinută de Soti Cable Neptun SRL, care a intrat anul acesta în insolvenţă, a anunţat că îşi va suspenda emisia de săptămâna viitoare. Motivul? Licenţa audiovizualului a postului va expira, duminică 2 octombrie.

Publicitate

„Odată cu expirarea perioadei de licenţiere, pe data de 2 octombrie, până la proxima şedinţă a membrilor CNA, de aprobare a prelungirii licenţei, Neptun TV va fi obligat, pentru numai câteva zile, să-şi suspende emisia on air. Totuşi, grila noastră curentă, inclusiv emisiunile informative Reporter vor putea fi urmărite online, pe site-urile televiziunii www.ntvonline.ro şi www.reporterntv.ro şi live pe facebook.”, au anunţat reprezentaţii postului pe site.

PROCEDURĂ. Licenţele audiovizuale (TV şi radio) eliberate de Consiliul Naţional al Audiovizualului sunt date pe o perioadă de nouă ani. Înainte ca acestea să expire, radiodifuzorul trebuie să depună la CNA un dosar prin care solicită prelungirea licenţei.

Potrivit comunicatului postului de televiziune, Neptun TV a trimis abia ieri documentaţia către forul audiovizual. Iar următoarea şedinţă a CNA, dacă va fi cvorum (minimum opt membri din 11), s-ar putea ţine marţea viitoare, pe 4 octombrie.

Este nevoie de cel puţin şase voturi pentru ca licenţa postului să fie prelungită, altfel televiziunea nu mai poate emite.

CONTEXT. Neptun TV este deţinută de Gabriel Strutinsky, un apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.
Televiziunea şi-a cerut în luna aprilie insolvenţa, în contextul problemelor proprietarului Sorin Strutinsky. Anul trecut, a fost reţinut câteva luni, fiind acuzat de infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Comunicatul integral, în continuare:

„În ultimele luni, de la declanşarea procedurii de insolvenţă a S.C. SOTI Cable Neptun SRL, Administratorul Judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL, împreună cu Administratorul Special Sorin-Lucian IONESCU şi-au concentrat eforturile pentru redresarea economică şi eficientizarea activităţii Neptun TV România.

În tot acest timp, au fost inventariate şi evaluate bunurile aflate în patrimoniul societăţii, soluţionate contestaţiile şi întocmit tabelul definitiv al creanţelor, în vederea elaborării Planului de Reorganizare a Activităţii Debitorului. Acesta a fost întocmit de Administratorul Special, cu consultarea Administratorului Judiciar şi depus la instanţă la data de 21 septembrie. a.c. Planul a fost supus aprobării Adunării Creditorilor, în data de 28 septembrie a.c., fiind aprobat de toate cele cinci categorii de creanţe cu o majoritate covârşitoare, urmând să fie confirmat şi de către Judecătorul Sindic (instanţă). Planul de Reorganizare, aşa cum au constatat şi creditorii care l-au aprobat, reprezintă modalitatea optimă de redresare a activităţii debitoarei, prin implementarea uneia dintre metodele de reorganizare, expuse pe larg în plan.

În paralel, a fost pregătit dosarul de prelungire a licenţei de emisie în vederea depunerii la C.N.A. - Consiliul Naţional al Audiovizualului, licenţă ce expiră la data de 2 octombrie 2016. Acest demers a fost condiţionat şi întârziat de elaborarea, aprobarea de către creditori şi confirmarea în instanţă a Planului de reorganizare şi în mod special de votul pozitiv al principalului creditor, ANAF. Totuşi, s-a reuşit depunerea la C.N.A. a actelor necesare prelungirii licenţei de emisie prin satelit în data de 29 septembrie a.c., sub rezerva prezentării, după şedinţa de judecată din 3 octombrie, a sentinţei Judecătorului Sindic.

Prin urmare, odată cu expirarea perioadei de licenţiere, pe data de 2 octombrie, până la proxima şedinţă a membrilor CNA, de aprobare a prelungirii licenţei, Neptun TV va fi obligat, pentru numai câteva zile, să-şi suspende emisia on air. Totuşi, grila noastră curentă, inclusiv emisiunile informative Reporter vor putea fi urmărite online, pe site-urile televiziunii www.ntvonline.ro şi www.reporterntv.ro şi live pe facebook.

În speranţa că acest inconvenient va fi cât mai repede şi operativ surmontat, vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm că, şi în continuare, Neptun TV va fi aceeaşi televiziune regională importantă, de calitate, care nu îşi va dezamăgi nici pe viitor telespectatorii.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dygi Becaly Dygi Becaly
    Ce nasol, nu or sa il mai pupe in dos pe Constantinescu si pe Mazare cateva zile. Cred ca asta este marea tragedie la Neptun tv. Le este din ce in ce mai greu dupa ce DNA-ul le-a cam inchis portitele prin care sifonau banii catre televiziunea minunata numita Neptun tv. Nu stiu de ce mai vor licenta cand ei sunt vai de mama lor. Poate spera ca dupa alegerile parlamentare, sa iasa PSD-ul si sa mai sifoneze din banii primariei sau ai consiliului judetean dupa ce desfiinteaza DNA-ul. Numai ca acest scenariu o sa fie doar in visele sefilor PSD.

Trimite un comentariu

sus