Skip to main content

Digi24, colaborare cu Deutsche Welle, pentru o nouă emisiune, cu Radu Maxim prezentator

 
Digi24, colaborare cu Deutsche Welle, pentru o nouă emisiune, cu Radu Maxim prezentator

Postul de știri Digi24 are de astăzi o nouă emisiune în grila de programe, Focus Europa. Este un proiect editorial realizat în colaborare cu Deutsche Welle. Producția, difuzată vinerea de la 23.30 la miezul nopții, este prezentată de Radu Maxim. 

În prima ediție Focus Europa este vorba despre Jaber al-Bakr, care a fost închis într-un penitenciar din Leipzig, deoarece era bănuit că ar fi planificat un atac cu bombă într-un aeroport din Berlin pentru ca trei zile mai târziu, refugiatul sirian despre care se credea că are legături cu organizația teroristă Stat Islamic să se sinucidă în celula sa.

Publicitate

„Moartea lui al-Bakr este considerată cea mai recentă dintr-o lungă serie de erori făcute de autoritățile germane și reprezintă o pierdere pentru oficialii din Apărare: o sursă potențial importanta de informatii legate de teroriști a dispărut”, spun reprezentanții Digi24.

„Reportajul Focus Europa merge pe urmele asa-zisului jihadist, pentru a descoperi unde s-a gresit.”

Tot astăzi sunt abordate și subiecte despre pescarii din Bulgaria, care protesteaza din cauza condițiilor proaste de lucru, a concurenței și a salariilor mici, despre numarul alarmant de delfini care mor în Marea Neagra sau despre atelierele de croitorie care lucrează pentru militarii de pe front. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Deutsche Welle nu e cumva postul acela din care s-au „inspirat” cei care au făcut decorul inițial al studioului de știri al Digi 24 și care a zburat „întâmplător” din grila RCS&RDS când a apărut Digi 24? Doar întreb.

Trimite un comentariu