Skip to main content

Directorul RFI România, decorat de statul francez

 
Directorul RFI România, decorat de statul francez

Cornel Ion, directorul postului RFI România, a fost decorat de statul francez. El a primit, la Ambasada Franţei, Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, acordat de Republica Franceză.

Publicitate

Distincţia oferită de Preşedintele Franţei, E.S. domnul François Hollande, i-a fost înmânată de către François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi, 25 octombrie, la Reşedinţa Franţei.

În motivaţia de acordare a înaltei distincţii, ambasadorul Franţei a menţionat activitatea lui Cornel Ion la conducerea RFI România din anul 1998 şi contribuţia la poziţionarea postului de radio ca un canal media de referinţă în România.

„Munca dumneavoastră, plină de răbdare şi exigentă, a fost în beneficiul Radio France Internationale în România. Dar dincolo de aceste lucruri, este vorba despre o anume concepţie despre jurnalism care s-a instalat în această ţară, în mare măsură datorită dumneavoastră şi radioului pe care îl conduceţi. Un jurnalism serios, onest, intransigent, cu principii profesionale, dar mereu deschis să îşi asculte publicul şi aşteptările acestuia.

Şi rolul acestui jurnalism rămâne esenţial în democraţiile noaste moderne, în România, precum şi în Franţa: trebuie să facă inteligibile pentru cetăţeni evenimentele unei lumi complexe, nu să se mulţumească numai a fi un simplu depozitar al actualităţii –sarcina este dificilă, dar atât de necesară!

Pe parcursul unui sfert de secol de activitate în domeniul radioului, nu aţi încetat să lucraţi pentru ca RFI să ocupe un loc de referinţă, lăsând totuşi să se vadă ceea ce îl diferenţiază. Graţie dumneavoastră şi echipelor dumneavoastră, atât Franţa cât şi valorile pe care ea le apără, au fost pe deplin promovate în România”, a declarat domnul François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România.

Cornel Ion a făcut parte din echipa postului de radio lansat în 1990 de Radio France Internationale şi Universitatea Politehnica Bucureşti, radio care a devenit câţiva ani mai târziu RFI România.

Cornel Ion:

„Primind această distincţie, mă gândesc desigur la o parte din parcursul meu, dar mai mult decât atât la ceea ce îmi doresc în continuare să realizez. O astfel de onoare, trebuie să recunosc, aduce cu sine şi obligaţii. În această lume care se schimbă uneori prea repede şi prea violent, se simte nevoia unor repere etice şi umane, civice şi morale. Ne dorim ca prin activitatea noastră la RFI România să întruchipăm, să ne asumăm şi să reprezentăm aceste valori” , a evidenţiat Cornel Ion în discursul de acceptare a distincţiei.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus