Skip to main content

GSP: Burleanu a dat exclusivitate TVR. FRF: E un parteneriat, nu o înţelegere financiară

 
GSP: Burleanu a dat exclusivitate TVR. FRF: E un parteneriat, nu o înţelegere financiară

Evenimentul de la Arena Naţională prin care Federaţia Română de Fotbal a prezentat identitatea vizuală a turneului Euro 2020 şi logoul oraşului gazdă Bucureşti s-a văzut doar la TVR.

Publicitate

“Televiziunea publică a primit cadou festivitatea din partea şefului FRF, restul televiziunilor având interzis să transmită evenimentul”, scrie azi Gazeta sporturilor, într-un material publicat doar pe varianta tipărită.

Ziarul de sport scrie că oficialii FRF i-au anunţat pe angajaţii televiziunilor care au venit la stadion să transmită că “nu vor avea dreptul să difuzeze imagini în direct de la eveniment”.

Ziarul mai scrie că “li s-a interzis operatorilor de la restul televiziunilor să ia imagini din sală cu cei prezenţi, să filmeze de aproape trofeul sau să discute cu personalităţile invitate în interiorul stadionului” şi că “au fost îngrădiţi într-un ţarc la o distanţă mare de podiumul pe care aveau loc discursurile”.

De ce s-a ales doar TVR?

Răzvan Mitroi, director de comunicare al FRF, a precizat într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că este vorba de un “parteneriat media standard” şi că “nu a existat o înţelegere financiară”.

Punctul de vedere al Federaţiei Române de Fotbal:

"Pentru Ceremonia de lansare EURO 2020, Federaţia Română de Fotbal a avut ca partener media Televiziunea Română. Acest parteneriat a presupus din partea TVR o promovare a evenimentului începând cu data de 11 octombrie şi producţia transmisiunii live a evenimentului din 15 octombrie. În schimb, FRF a oferit exclusivitatea transmisiei live.

Este o înţelegere standard pentru orice parteneriat media la orice eveniment. Nu a existat o înţelegere de natură financiară între cele două instituţii.
FRF a considerat că un eveniment de importanţă naţională îşi are locul la Televiziunea Naţională, cea care are misiunea publică de a informa despre proiectele majore ale României.

Toate celelalte instituţii media au avut acces neîngrădit la eveniment."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus