Skip to main content

GSP: Burleanu a dat exclusivitate TVR. FRF: E un parteneriat, nu o înțelegere financiară

 
GSP: Burleanu a dat exclusivitate TVR. FRF: E un parteneriat, nu o înțelegere financiară

Evenimentul de la Arena Națională prin care Federația Română de Fotbal a prezentat identitatea vizuală a turneului Euro 2020 și logoul orașului gazdă București s-a văzut doar la TVR.

“Televiziunea publică a primit cadou festivitatea din partea șefului FRF, restul televiziunilor având interzis să transmită evenimentul”, scrie azi Gazeta sporturilor, într-un material publicat doar pe varianta tipărită.

Publicitate

Ziarul de sport scrie că oficialii FRF i-au anunțat pe angajații televiziunilor care au venit la stadion să transmită că “nu vor avea dreptul să difuzeze imagini în direct de la eveniment”.

Ziarul mai scrie că “li s-a interzis operatorilor de la restul televiziunilor să ia imagini din sală cu cei prezenţi, să filmeze de aproape trofeul sau să discute cu personalitățile invitate în interiorul stadionului” și că “au fost îngrădiți într-un țarc la o distanță mare de podiumul pe care aveau loc discursurile”.

De ce s-a ales doar TVR?

Răzvan Mitroi, director de comunicare al FRF, a precizat într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că este vorba de un “parteneriat media standard” și că “nu a existat o înțelegere financiară”.

Punctul de vedere al Federației Române de Fotbal:

"Pentru Ceremonia de lansare EURO 2020, Federația Română de Fotbal a avut ca partener media Televiziunea Română. Acest parteneriat a presupus din partea TVR o promovare a evenimentului începând cu data de 11 octombrie și producția transmisiunii live a evenimentului din 15 octombrie. În schimb, FRF a oferit exclusivitatea transmisiei live.

Este o înțelegere standard pentru orice parteneriat media la orice eveniment. Nu a existat o înțelegere de natură financiară între cele două instituții.
FRF a considerat că un eveniment de importanță națională își are locul la Televiziunea Națională, cea care are misiunea publică de a informa despre proiectele majore ale României.

Toate celelalte instituții media au avut acces neîngrădit la eveniment."
 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu