Skip to main content

Klaus Iohannis, despre taxa TV: cum îşi imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ani, se rezolvă într-o săptămână?

 
Klaus Iohannis, despre taxa TV: cum îşi imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ani, se rezolvă într-o săptămână?

Propunerea lui Liviu Dragnea de a se renunţa la Taxa radio-TV ajunge la Preşedinte, după ce a fost votată de Parlament. O va aproba?

Publicitate

“Cum îşi imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână renunţând la taxa radio-tv”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis:

“Poate e bine, poate e rău, dar fără o discuţie, fără o evaluare şi fără un plan pe termen lung, astfel nu se pot rezolva lucrurile. Această modalitate heirupistă este fundamental contraproductivă şi dăunătoare României.”

Fragmentul legat de taxa radio-TV şi de renunţarea la cele 102 taxe:

Klaus Iohannis, la Adevărul Live:

"Trebuie să dezvoltăm o Românie predictibilă. Să ştim, în 2016, cum vor evolua taxele şi impozitele până în 2026. Asta înseamnă predictibilitate. Nu venim în ajun de alegeri şi schimbăm toată arhitectura taxelor şi impozitelor numai aşa, că unul crede că dă bine la popor. Dă foarte prost. Oricinie şi-a dat seama între timp că nu aşa se abordează lucrurile. Ele trebuie discutate, trebuie evaluate, trebuie măsurate şi atunci putem să ne gândim să reducem câteva taxe, că sunt birocratice

S-a pus problema radioului public şi a televiziunii publice. Păi cum îşi imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână renunţând la taxa radio-tv.

Poate e bine, poate e rău, dar fără o discuţie, fără o evaluare şi fără un plan pe termen lung, astfel nu se pot rezolva lucrurile. Această modalitate heirupistă este fundamental contraproductivă şi dăunătoare României."

Adevărul: Aţi făcut referire la cele 102 taxe. S-a şi votat în Parlament? Nu veţi promulga legea?

"Pe mine această abordare nu m-a convins deloc. Nu se poate lucra aşa. Ce să-şi imagineze un antreprenor: că azi există unele taxe, iar peste o săptămână sunt alte taxe, numai pentru că există campanie electorală."

Interviul video, pe Adevărul.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus