Skip to main content

Klaus Iohannis, despre taxa TV: cum își imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ani, se rezolvă într-o săptămână?

 
Klaus Iohannis, despre taxa TV: cum își imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ani, se rezolvă într-o săptămână?

Propunerea lui Liviu Dragnea de a se renunța la Taxa radio-TV ajunge la Președinte, după ce a fost votată de Parlament. O va aproba?

“Cum își imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână renunțând la taxa radio-tv”, a spus președintele Klaus Iohannis, la Adevărul Live.

Publicitate

Klaus Iohannis:

“Poate e bine, poate e rău, dar fără o discuție, fără o evaluare și fără un plan pe termen lung, astfel nu se pot rezolva lucrurile. Această modalitate heirupistă este fundamental contraproductivă și dăunătoare României.”

Fragmentul legat de taxa radio-TV și de renunțarea la cele 102 taxe:

Klaus Iohannis, la Adevărul Live:

"Trebuie să dezvoltăm o Românie predictibilă. Să știm, în 2016, cum vor evolua taxele și impozitele până în 2026. Asta înseamnă predictibilitate. Nu venim în ajun de alegeri și schimbăm toată arhitectura taxelor și impozitelor numai așa, că unul crede că dă bine la popor. Dă foarte prost. Oricinie și-a dat seama între timp că nu așa se abordează lucrurile. Ele trebuie discutate, trebuie evaluate, trebuie măsurate și atunci putem să ne gândim să reducem câteva taxe, că sunt birocratice

S-a pus problema radioului public și a televiziunii publice. Păi cum își imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână renunțând la taxa radio-tv.

Poate e bine, poate e rău, dar fără o discuție, fără o evaluare și fără un plan pe termen lung, astfel nu se pot rezolva lucrurile. Această modalitate heirupistă este fundamental contraproductivă și dăunătoare României."

Adevărul: Aţi făcut referire la cele 102 taxe. S-a şi votat în Parlament? Nu veţi promulga legea?

"Pe mine această abordare nu m-a convins deloc. Nu se poate lucra aşa. Ce să-şi imagineze un antreprenor: că azi există unele taxe, iar peste o săptămână sunt alte taxe, numai pentru că există campanie electorală."

Interviul video, pe Adevărul.ro.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu