Skip to main content

Misiunea defunctului TVR Cultural a trecut la TVR 3. Postul are emisiuni cu Eugenia Vodă, Grigore Leşe şi Marina Constantinescu în grilă

 
Misiunea defunctului TVR Cultural a trecut la TVR 3. Postul are emisiuni cu Eugenia Vodă, Grigore Leşe şi Marina Constantinescu în grilă

TVR3 a preluat „misiunea culturală” de la TVR 2. Postul care iniţial avea programe regionale are o nouă grilă de toamnă în care şi-au făcut loc emisiuni realizate de Eugenia Vodă, Cătălin Ştefănescu, Marina Constantinescu şi Grigore Leşe.

Publicitate

În plus, teatrul, concertele simfonice şi filmele clasice fac, de asemenea, parte din oferta toamnei TVR 3.

Reamintim că, în 2012 când postul TVR Cultural a fost închis în mandatul lui Claudiu Săftoiu, conducerea de atunci a postului public spunea că misiunea culturală a acestui post va fi preluată de TVR2.

„Cultură şi producţii regionale. Acestea sunt priorităţile TVR 3 începând din această toamnă, în care telespectatorii vor putea urmări, la ore de maximă audienţă, cele mai îndrăgite emisiuni culturale ale Televiziunii Române, dar şi filme clasice, teatru, concerte, programe ce promovează evenimente sau obiceiuri din diferite zone ale ţării şi emisiuni pe teme sportive”, anunţă reprezentanţii postului ăublic într-un comunicat.

„TVR 3 devine un jucător important pe piaţa televiziunilor din România, repoziţionându-se într-o zonă de nişă bine definită”, mai anunţă aceştia.

Din grila TVR 3:

  • Zilnic, de marţi până vineri de la ora 16.00: Mirela Giodea (TVR Craiova), Robert Şerban (TVR Timişoara), Petronela Moraru (TVR Târgu Mureş), Vasile Arhire (TVR Iaşi) vor prezenta programele: Cu cărţile pe faţă, Piper pe limbă, Picătura de cultură, Ghici cine vine la cină?
  • De la 17.00, în fiecare zi, este ora dedicată sportului: Arena, Poveştile lu‘ Pilu, Schimb de pase, Dincolo de sport, În prelungiri.
  • Telejurnalul Moldova, în direct de la ora 18.00, prezintă actualitatea de la Chişinău şi din Republica Moldova.
  • De la ora 19.00 este emisiunea Cântec şi poveste.
  • Principalele evenimente muzicale din fiecare regiune sunt reflectate la Cap de afiş în fiecare seară de luni până vineri, de la ora 20.00.
  • De luni până vineri, de la ora 21.00, TVR 3 va găzdui emisiunile Profesioniştii, Garantat 100%, Nocturne, Interviurile Festivalului George Enescu şi Drumul lui Leşe, din 24 octombrie.
  • Concertele simfonice susţinute de cele mai cunoscute orchestre ale lumii – Orchestra Filarmonicii din Viena, Israel Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra etc. – încheie serile TVR 3 din timpul săptămânii.
  • In programul TVR 3 de luni până vineri emisiuni vor rămâne şi emisiuni care erau deja în grila postului, precum Regional Café (difuzată în direct de la ora 8.00, precedată de Telejurnalul matinal transmis simultan cu TVR 1) sau emisiunea dedicată minorităţilor naţionale, Toţi împreună, de la 11.30.
  • Weekendul TVR 3 va fi caracterizat, de asemenea, de tronsoane tematice. Dimineţile sunt dedicate mediului rural, vieţii spirituale şi religioase, tradiţiilor şi minorităţilor, cu emisiunile Descriptio Moldaviae, Iaşii marilor iubiri, Memoria locului sau noua producţie Europa 360 (realizată de TVR Timişoara). Duminica este ziua în care va fi difuzată Sfânta Liturghie, preluată de la Trinitas TV.
  • Tot în weekend, la prânz este zona de emisiuni pe teme gastronomice şi de viaţă sănătoasă – Sarea în bucate, Ţăst Şou, respectiv Un stil de viaţă sănătos.
  • De la 13.30, sâmbăta, este programată emisiunea Fără prejudecăţi.
  • Tronsonul de după-amiază din weekend cuprinde emisiuni de actualitate economică şi legislativă, precum noua producţie TVR Cluj, Legal 100%, difuzată sâmbăta de la 14.30, dar şi emisiunile de travel (Drumuri aproape), poveşti de viaţă (Rialiti Şoc, A doua emigrare), programe de educaţie estetică şi cultură (Foto show, Agora Art), de antropologie culturală şi analiză (Gustă Transilvania, Dialoguri cu Andrei Marga), publicistică (Reporter special, Regiunea în obiectiv, Reporter Sud, Români fără frontiere).
  • Telejurnalul Moldova de duminică este urmat de Interviurile Telejurnalului Moldova, în transmisiune simultană cu TVR Moldova.
  • Iar prime-time-ul TVR 3, în weekend, este, de asemenea, cultural. De la ora 19.00, linia de folclor din timpul săptămânii este continuată sâmbăta prin emisiunea Popasuri folclorice, iar duminica, prin Caravana TVR 3, program consacrat al postului.
  • De la 20.00, sâmăta, Teatrul Naţional de Televiziune propune stagiunea aniversară TNTvR 60, dedicată memoriei regizorului Petre Sava Băleanu, cel care, în 1968, reuşea crearea unui colectiv care să se ocupe numai de teatru în TVR.
  • La aceeaşi oră, duminica TVR 3 a programt filme clasice, care au făcut istorie în cinematografie. Un nou ciclu tematic al emisiunii Remix – Poveşti de viaţă... cu cântec, difuzată de la ora 22.00, prezintă portrete ale unor muzicieni români care, înainte de 1989, au ales calea libertăţii. Amintirile lor, de la alb-negru la color, au emoţie, aventură şi... cântec.
  • Seara de sâmbătă se încheie cu Întâlniri esenţiale, emisiune dedicată oamenilor ajunşi la senectute, urmată de noi ediţii despre Sfinţii necunoscuţi ai Banatului. Aceeaşi temă este abordată şi duminica, în ciclul de documentare istorice Deportaţii.

GALERIE FOTO

  • Catalin Stefanescu
  • Eugenia Voda
  • Grigore Lese
  • Marina Constantinescu
  • Mirela Giodea - TVR Craiova
  • Petronela Moraru - TVR TG Mures
  • Robert Serban - TVR Timisoara
  • Vasile Arhire - TVR Iasi, Arena
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dygi Becaly Dygi Becaly
    Mult zgomot pentru o televiziune cu un rating la nivelul penibilului. Cine mai urmareste Televiziunea Nationala? Foarte simplu, angajatii sai , stimabila Nadia (Livia Pila) si probabil bunicii nostrii de la tara. Oare de ce ar trebui salvata o astfel de gaura neagra? Doar ca sa fie platite cateva mii de salarii din banii publici, multe dintre ele enorme si degeaba sau de dragul mindriei nationale? Oare este de interes national aceasta stire despre noua grila de programe? Sa fim seriosi.....
  • Cristian Cristian
    Vad ca numele Cristian,unuia i se pare comun, mie nu,sunt mândru de numele ață, fiindcă de craciun,noi,suntem cei mai favorizați, fiindca purtam, cu adevărat un nume sfânt, a,da,ca sa clarific cu domnul dinainte,care e deranjat de niste opinii,cred eu de bun simt,îți spun că numele meu de familie e Stancu,al tău, dacă ai sânge în butelie,vad ca nu ai contraargumente la ce am spus,asta înseamnă, ca,ești născut după 90,deci,habar nu ai despre ce vorbesc,asta e valabil pt toți, inclusiv pt cei care au creat acest site,știți despre ce vorbesc?
  • Cristian Cristian
    Îmi pare bine că, în sfârșit, TVR 3 are o grilă atractivă, emisiunile mutate de pe TVR 1 îi dau mai multă greutate, va fi unul din puținele posturi TV la care mă voi uita.

    Mulțumesc TVR pentru relansarea celor 3 canale principale ale sale.

    --

    Precizare: Cristian este un nume comun, Cristian de mai devreme este o altă persoană decât mine.
    Uneori este un avantaj un nume des întâlnit, alteori te trezești că ți se impută ție părerile altora.
  • livia pila livia pila
    Petrisor, nu mai prelau pe nemestecate minciunile venite de la Irina Radu. Putini difuzori de cablu au in oferta de bază TVR. Asa caă audienta va fi zero. irina Radu e eliminat aceste emisiuni, le-a izgonit pe TVR 3 ca sa-și aduca favoritii. Platiti cu 12 000 de lei lună.
  • Cristian Cristian
    Decât, Maruta,Andra,Morar,Gheorghe, Ionăscut, Teo și *** aia de ***,Antena Stars în totalitate.,Look TV și Look Plus,numai cu relurări...în sfârșit...la ore acceptabile,ceea ce trebuia de mult.Sper,sa reeditata serile cu Teatru TV,,Mari filme western,Mari actori de comedie,care,erau,culmea,și asta da de gândit, pe vremea lui Ceaușescu!,,,as vrea sa vad ceva și cu Santa Klaus la putere,ca doare vine Crăciunul?
  • Swap Swap
    Macar au parte de ore de difuzare rezonabile.

Trimite un comentariu

sus