Skip to main content

Sorin Oancea, proprietarul B1, și-a vândut acțiunile de la Antena 3

 
Sorin Oancea, proprietarul B1, și-a vândut acțiunile de la Antena 3
oancea

Sorin Oancea, acționar al postului de știri B1 TV, și-a vândut acțiunile pe care încă le mai deținea la Antena 3, la șase ani de la plecarea din Intact, scrie Profit.ro.

Publicitate

Oancea a vândut participarea pe care o avea în compania care deține Antena 3, însumând 5,3% din capitalul social. Cele 5,3 procente ale lui Sorin Oancea au trecut la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, notează Profit.ro.

În noua structură de proprietate, compania este deținută de cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, Corina (49,6%) și Camelia (43,8), în timp ce Fundația Dan Voiculescu are 6,6% din capitalul Antena 3.

Sorin Oancea a plecat de la Antena 3 în urmă cu șase ani, pentru a pleca la B1 TV, dar a rămas în structura de acționari a postului Intact. Situația a dus la o serie de procese între Oancea, pe de o parte, și Intact, de cealaltă parte.

În 2013, o majorare de capital la Antena 3 micșora participarea lui Sorin Oancea în companie: de la 25% la 5,3% (procent care s-a menținut până la vânzarea din acest an). Oancea a contestat în instanță măsura la vremea respectivă.

Oancea a fost acționar și la Media Camina (postul care operează Radio ZU), dar s-a retras în urmă cu doi ani.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu