Skip to main content

VIDEO. Iuliana Tudor, emisiune la radioul lui Marius Tucă. Totul despre program, la PaginademediaTV

 

PaginademediaTV. De la TV la radio. "Am primit invitaţia din partea lui Marius Tucă, proprietarul Smart FM, de a realiza un program în care să promovez muzica veche pe care a editat-o la Jurnalul Naţional cu ani în urmă", a povestit la Interviurile PaginademediaTV Iuliana Tudor, realizatoarea emisiunii O dată-n viaţă, de la TVR 1.

Publicitate

Iuliana Tudor a detaliat viitorul program de la radio Smart FM.

Iuliana Tudor, la Interviurile PaginademediaTV:

"E o noutate pentru mine, o noutate absolută. Este prima oară în viaţă când fac asta. Am primit invitaţia din partea lui Marius Tucă, proprietarul Smart FM, de a realiza un program în care să promovez muzica veche pe care a editat-o la Jurnalul Naţional cu ani în urmă.

Mi s-a părut provocator materialul în primul rând. De la muzică muzică foarte veche, de la colinde cântate de grupuri din zone uitate de lume, până la artişti foarte cunoscuţi din muzică lăutărească: Toni Iordache, Romica Puceanu sau Dona Dumitru Siminică. Sunt oameni ale căror muzici nu se aud nicăieri şi atunci pentru mine asta a fost un argument "pro". Am spus da, vin la Smart FM.

Emisiunea se va numi „Petrecere”. Este in fiecare duminică de la ora 18.00 până la 19.30."

De ce de la 18.00?

"Oamenii se întorc către Bucureşti la acea oră şi m-am gândit să vorbesc cu invitaţii mei despre petrecerile de altădată, despre cum se îmbrăcau, despre ritualul pregătirii pentru petrecere, ce se mânca la petrecere, ce se bea, cum arăta seducţia între un bărbat şi o femeie la o petrecere. Cum se iubeau în trecut la casele boiereşti, dar şi ce se întâmplă la petrecerile de astăzi. Toate aceste poveşti şi relaţionarea între epoci, înlănţuite cu aceste muzici, pot fi atrăgătoare."

Cum va suna o astfel de emisiune, ce vor face invitaţii, cine vor fi?

"Cred ca din toate zonele, pentru că a petrece ţine de fiecare dintre noi. Şi tu mergi la petreceri şi eu merg la petreceri, dar e foarte interesant să ascultăm cum arătau petrecerile la care a participat Tudor Gheorghe sau Stela Popescu sau, de ce nu, Andra, Loredana şi chiar Smiley. Cum se petrece astăzi, dar şi cum se petrecea ieri.

O să încercăm şi câteva experimente muzicale, provocându-i pe artiştii de astăzi să ne prezinte în variante reorchestrale piese vechi, chiar din muzica lăutărească, muzica de petrecere. Sper să fie o oră şi jumătate care - pentru mine această este miza - să ajungă la urechile cât această muzică, în orice formă."

Pe radio ai un dezavantaj major. Cum vei compensa această lipsă?

Iuliana Tudor: Cu poveştile. Interesul va fi axat pe poveşti. Îmi doresc foarte mult să îl avem invitat şi pe domnul Andrei Peşu. Va fi interesant să aflăm cum arată petrecerile zonei boeme a Bucureştiului.

Publicul care ascultă SmartFM este unul cu studii superioare şi postuniversitare, e un public deştept şi lui trebuie să îi dăm informaţie care să îi stârnească interesul.

Iuliana Tudor, în curând şi pe online. Despre ce va fi site-ul

Realizatoarea emisiunii O dată-n viaţa îşi va lansa în curând un site, după cum a declarat în exclusivitate la Interviurile PaginademediaTV.

Iuliana Tudor:

"Pot să vă spun acum, în exclusivitate, despre un site în care veţi găsi mult din ce înseamnă România. România în care cred eu. Motto-ul va fi România la ea acasă”. Vom avea de la gastronomie Românească, natură Românească, remedii naturiste, turism românesc, oameni din România. Vor fi şi interviuri cu personalităţi care au însemnat şi au făcut ceva pentru România. Toate acestea adunate cred că duc, în primul rând, la un spaţiu de informaţie şi, de ce nu, de conectare la România frumoasă.

Este proiectul meu, www.Iulianatudor.ro."

Interviul a fost realizat în studioul Mindopoly

VIDEO. Iuliana Tudor la Interviurile PaginademediaTV, despre emisiunea de la Smart FM

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Iuliana Tudor prezinta O data-n viata, este imaginea Persil in Romania, implicit face reclama cand apare la tv si va avea si emisiune la Smart FM. Parfum! Se cam bat cap in cap!

Trimite un comentariu

sus