Skip to main content

Canalele ID și Discovery World, înlocuite la unii cabliști cu alte posturi ale grupului

 
Canalele ID și Discovery World, înlocuite la unii cabliști cu alte posturi ale grupului

SCHIMBARE. Posturile Discovery ID și Discovery World au fost înlocuite, de la începutul acestei luni pentru unii cabliști, cu ID X, post dedicat femeilor, și DTX, pentru iubitorii de mașini. Din informațiile Paginademedia.ro, cele două posturi înlocuite nu vor mai fi difuzate pe teritoriul România de la 1 ianuarie 2017. 

Este vorba despre un proces de rebranding - Discovery World in DTx, respectiv ID Investigation in IDx - ce a inceput anul acesta, în aprilie, spun reprezentanții grupului media. 

Publicitate

Din informațiile Paginademedia.ro, la UPC s-a făcut deja schimbarea în prima parte a acestei luni ID X și DTX au intrat la companie de cablu în format SD.

Pe de altă parte, la Telekom încă rulează ambele variante. „Telekom Romania are în grila de programe ambele canale, ID X și DTX. ID X în format SD este pe toate tehnologiile (inclusiv satelit). ID X HD și DTX HD sunt pe tehnologiile de Cablu Digital și IPTV. În prezent, canalele Discovery ID și Discovery World se află în grila Telekom”, au spus reprezentanții Telekom, pentru paginademedia.ro.

Discovery World a fost lansat în 1998, sub numele Discovery Civilisation, iar în 2008 a devenit Discovery World și a avut programe din zona de travel, cultură și istorie. 

ID - Investigation Discovery - a fost lansat în 1996 sub numele Discovery Civilization Network: The World History and Geography Channel. În 2003, a devenit Discovery Times, fiind rezultatul unui joint venture între Discovery și New York Times. Trei ani mai târziu, New York Times și-a vândut partea din postul TV, iar în 2008 Discovery Times s-a transformat în ID. 

Despre noile posturi

ID Xtra este un canal adresat în principal publicului feminin, axat pe conţinut din zona de mister şi suspans. Postul prezintă poveşti desprinse din viaţa reală. Postul are producții precum O crimă memorabilă, care prezintă cazuri de crime din anii ’50 și ’60 sau Iubire mortală, despre povești de dragoste pasională, obsesivă și exploatări sexuale.

Discovery Turbo Xtra este o televiziune care se adresează pasionaţilor de maşini. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Începând cu 1 Ianuarie 2020, Telekom nu mai difuzează ID și TLC. Platesc peste 70 lei lunar, special ptr aceste 2 canale. Ma văd nevoită sa reziliez contractul, contra costurilor aferente
  • Uite că e 2 ianuarie și ele încă rezistă în grila Telekom-ului + au și program pentru următoarele zile pe port.ro
  • Postul Discovery World era chiar bun , e regretabil ca nu v-a mai fi retransmis pe teritoriul Romaniei, deci este o pierdere . Grila sa era variata , eu , consider ca era ,dupa Discovery Science , cel mai urmarit. Vechiul Discovery ID se regaseste in ID Xtra , care e mult mai complex si nu e dedicat doar femeilor , pe cand noul DT X , e un post de nisa , se adreseaza strict iubitorilor de automobile , care recunosc ca sunt destul de multi , dar nu poate inlocui Discovery Word ca si continut . Poate grupul Discovery v-a aduce ceva nou , pentru Romania , in viitorul apropiat , in genul postului World . Interesant ar fi daca am avea H2 in Romania, pentru ca postul History a devenit ceva ce nu il mai reprezinta sigla sa . Sau Grupul Discovery aduce alte posturi receptionabile si in Romania din portofoliul lor ?...a se vedea vestul Europei
  • Sunt reconstituiri la care sunt/au fost expuse, în mare parte, persoane de sex feminin, axate mai mult pe situații dramatice, un pic spre zona de telenovelă - violuri, infidelități care s-au sfârșit tragic, suferințe la care martore au fost femeile, întâmplări amoroase/de cuplu, familie + gelozii, obsesii din dragoste etc. Scenariile au la bază situații și trăiri cu care s-au confruntat în mod special femeile. ID-ul normal a prezentat mai mult povești din lumea interlopă, a criminalilor, diverse întâmplări de după gratii, dispariții de persoane, moduri în care Poliția intervine pentru a rezolva un caz etc. Acestea nu implicau neapărat relații, pasiune și dramă exagerată. Pe partea de conținut, aș zice că ID Xtra se află cu mult peste ID, așa că n-o să fie o pierdere.
  • Imi permit o corectie. Urmaresc IDx si pot sa va asigur ca, indiferent ce spune comunicatul pe care l-ati primit, nu se adreseaza in principal femeilor: sunt prezentate reconstituri ale unor crime, violuri, talharii. Mmm, de ce ar fi femeile mai atrase de acest subiect?

Trimite un comentariu