Skip to main content

Canalele ID şi Discovery World, înlocuite la unii cablişti cu alte posturi ale grupului

 
Canalele ID şi Discovery World, înlocuite la unii cablişti cu alte posturi ale grupului

SCHIMBARE. Posturile Discovery ID şi Discovery World au fost înlocuite, de la începutul acestei luni pentru unii cablişti, cu ID X, post dedicat femeilor, şi DTX, pentru iubitorii de maşini. Din informaţiile Paginademedia.ro, cele două posturi înlocuite nu vor mai fi difuzate pe teritoriul România de la 1 ianuarie 2017.

Publicitate

Este vorba despre un proces de rebranding - Discovery World in DTx, respectiv ID Investigation in IDx - ce a inceput anul acesta, în aprilie, spun reprezentanţii grupului media.

Din informaţiile Paginademedia.ro, la UPC s-a făcut deja schimbarea în prima parte a acestei luni ID X şi DTX au intrat la companie de cablu în format SD.

Pe de altă parte, la Telekom încă rulează ambele variante. „Telekom Romania are în grila de programe ambele canale, ID X şi DTX. ID X în format SD este pe toate tehnologiile (inclusiv satelit). ID X HD şi DTX HD sunt pe tehnologiile de Cablu Digital şi IPTV. În prezent, canalele Discovery ID şi Discovery World se află în grila Telekom”, au spus reprezentanţii Telekom, pentru paginademedia.ro.

Discovery World a fost lansat în 1998, sub numele Discovery Civilisation, iar în 2008 a devenit Discovery World şi a avut programe din zona de travel, cultură şi istorie.

ID - Investigation Discovery - a fost lansat în 1996 sub numele Discovery Civilization Network: The World History and Geography Channel. În 2003, a devenit Discovery Times, fiind rezultatul unui joint venture între Discovery şi New York Times. Trei ani mai târziu, New York Times şi-a vândut partea din postul TV, iar în 2008 Discovery Times s-a transformat în ID.

Despre noile posturi

ID Xtra este un canal adresat în principal publicului feminin, axat pe conţinut din zona de mister şi suspans. Postul prezintă poveşti desprinse din viaţa reală. Postul are producţii precum O crimă memorabilă, care prezintă cazuri de crime din anii ’50 şi ’60 sau Iubire mortală, despre poveşti de dragoste pasională, obsesivă şi exploatări sexuale.

Discovery Turbo Xtra este o televiziune care se adresează pasionaţilor de maşini.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cos Cos
    Telekom NextGen au scos din grila, Discovery ,REZILIEM CONTRACTUL !
  • Emanuela Florea Emanuela Florea
    Începând cu 1 Ianuarie 2020, Telekom nu mai difuzează ID și TLC. Platesc peste 70 lei lunar, special ptr aceste 2 canale. Ma văd nevoită sa reziliez contractul, contra costurilor aferente
  • borda borda
    Uite că e 2 ianuarie și ele încă rezistă în grila Telekom-ului + au și program pentru următoarele zile pe port.ro
  • Cristian Cristian
    Postul Discovery World era chiar bun , e regretabil ca nu v-a mai fi retransmis pe teritoriul Romaniei, deci este o pierdere . Grila sa era variata , eu , consider ca era ,dupa Discovery Science , cel mai urmarit. Vechiul Discovery ID se regaseste in ID Xtra , care e mult mai complex si nu e dedicat doar femeilor , pe cand noul DT X , e un post de nisa , se adreseaza strict iubitorilor de automobile , care recunosc ca sunt destul de multi , dar nu poate inlocui Discovery Word ca si continut . Poate grupul Discovery v-a aduce ceva nou , pentru Romania , in viitorul apropiat , in genul postului World . Interesant ar fi daca am avea H2 in Romania, pentru ca postul History a devenit ceva ce nu il mai reprezinta sigla sa . Sau Grupul Discovery aduce alte posturi receptionabile si in Romania din portofoliul lor ?...a se vedea vestul Europei
  • Cristi Cristi
    Sunt reconstituiri la care sunt/au fost expuse, în mare parte, persoane de sex feminin, axate mai mult pe situații dramatice, un pic spre zona de telenovelă - violuri, infidelități care s-au sfârșit tragic, suferințe la care martore au fost femeile, întâmplări amoroase/de cuplu, familie + gelozii, obsesii din dragoste etc. Scenariile au la bază situații și trăiri cu care s-au confruntat în mod special femeile. ID-ul normal a prezentat mai mult povești din lumea interlopă, a criminalilor, diverse întâmplări de după gratii, dispariții de persoane, moduri în care Poliția intervine pentru a rezolva un caz etc. Acestea nu implicau neapărat relații, pasiune și dramă exagerată. Pe partea de conținut, aș zice că ID Xtra se află cu mult peste ID, așa că n-o să fie o pierdere.
  • Anca Anca
    Imi permit o corectie. Urmaresc IDx si pot sa va asigur ca, indiferent ce spune comunicatul pe care l-ati primit, nu se adreseaza in principal femeilor: sunt prezentate reconstituri ale unor crime, violuri, talharii. Mmm, de ce ar fi femeile mai atrase de acest subiect?

Trimite un comentariu

sus