Skip to main content

Întrebare dură pentru Sebastian Ghiţă la TVR: Vă e dor de prietenia cu Victor Ponta? Cum s-a derulat emisiunea

 
Întrebare dură pentru Sebastian Ghiţă la TVR: Vă e dor de prietenia cu Victor Ponta? Cum s-a derulat emisiunea

Cum s-a derulat emisiunea în care Sebastian Ghiţă s-a desfăşurat la postul public de televiziune în 30 de minute de atacuri la Kovesi, la DNA şi de o serie de laude la adresa lui Victor Ponta, dat jos "printr-o manipulare"? O trecere în revistă a întrebărilor puse de Ionuţ Cristache, fost realizator la Antena 3 şi a celor spuse de Sebastian Ghiţă.

Publicitate

"Aveti amintiri foarte multe cu Victor Ponta. De la o vreme, nu le mai puteti construi pentru ca aveti o interdictie de a comunica. Va e dor de relatia de prietenie cu Victor Ponta?", a sunat una din întrebările moderatorului.

Emisiunea de la TVR a pornit cu întrebarea "Domnule Ghita, inainte de toate, discutam si cu colegii din platou cum va recomandati? Cum sa va trecem pe burtiera? Deputat, om de afaceri, mogul, milionar?". Şi a completat: "Cand cunoasteti o persoana noua, cum va recomandati? Sebastian Ghita..."

Altă întrebare: "Cum v-ati caracteriza, ca un dusman al Laurei Codruta Kovesi sau un aparator al drepturilor cetatenesti, sa spunem?"

În final, după pledoaria invitatului, moderatorul a pus o întrebare la care Sebastian Ghiţă a ezitat puţin: Ştiţi care e pedeapsa pentru mărturie mincinoasă, denunţ calomnios, producerea de probe nereale sau invocarea unor probe nereale?

Selecţiuni din emisiunea TVR în care Sebastian Ghiţă şi-a expus detaliat punctul de vedere. Linia generală: un atac la şefa DNA Laura Codruţa Kovesi (fără să omită că ea e "cucuveaua mov"), punctat cu temele pe care politicianul le-a expus de mai multe ori şi în alte intervenţii publice: Soros, conspiraţia ambasadelor, interesele multinaţionalelor, tehnocraţii, jurnalişti plătiţi de ambasade, Soros, victima Victor Ponta şi avantajele revenirii lui ca premier. Teme întâlnite pe postul România TV, pe care îl controlează, au fost detaliate pe postul public de televiziune, în principalul talk-show al serii. Printre sursele folosite şi citate în emisiune, site-urile ştiripesurse.ro şi luju.ro.

Din emisiune:

Domnule Ghita, inainte de toate, discutam si cu colegii din platou cum va recomandati? Cum sa va trecem pe burtiera? Deputat, om de afaceri, mogul, milionar?

Sper, cu voia lui Dumnezeu si a oamenilor ca Partidul Romania Unita ii va convinge pe romani sa le acorde votul acestui partid.

Cand cunoasteti o persoana noua, cum va recomandati? Sebastian Ghita...

Atractia mea acum este zona aceasta a politicii, dar o politica mai sincera, mai tinereasca, mai dreapta, mai directa. Cred ca dupa ce Romania ne-a oferit sansa sa ne dezvoltam si sa crestem si sa facem bani, sa ne desavirsim profesional, multi dintre noi am simtit nevoia sa dam inapoi, sa capatam recunoastere.

Exista idea ca politica iti aduce mai multi bani. Mie nu mi-a adus mai multi bani.
Incerc sa merg ca toti cetatenii in fata judecatorilor, pentru ca acolo se face justitia, nu procurorii,, nu DNA-ul, nu unii procurori corupti si cu interese.

Incercam sa aratam ca doar dorinta ambasadelor straine de a pune in genunchi romanii care au reusit ceva in tara asta nu e de ajuns.
Se incearca aceasta astupare a gurilor cu dosare in Romania, iata ca multi ne-am ridicatsa spunem adevarul.

Pentru ca vorbim general de Romania, procurori, cand ati cunoscut-o pe Laura Codruta Kovesi
Am cunoscut-o la evenimente publice, apoi relatia s-a strans.Mie nu mi-e rusine. Dansei ii e rusine, pentru ca asa a primit tema sa spuna. Victor Ponta a povestit de acel eveniment la care eram si eu.

Ghiţă:

De-a lungul relatiei de cativa ani, Ponta i-a reprosat de mai multe ori Laurei Codruta Kovesi ca reprezinta interesele afaceristilor strini in Romania, ca distruge capitalismul romanesc, ca staneste controale asupra amaratilor de romani care au o afacere mica si ca protejeaza interese in schimbul carora se bucura de trei decoratii.

Ponta ii spunea, pe buna dreptate, Codruta, nu am incredere si nu cred ca faci bine romanilor si Romaniei.

Pentru ca tot suntem la Televiziunea Romana, vreau sa va spun o chestiune serioasa: Victor Ponta aproape ca a fost santajat pentru a o numi in functie. Exista o serie de oameni care atunci cand ajung intr-o pozitie inalta, cum a ajuns domnul Iohannis, vin si spun ca daca nu o numesti pe Kovesi, iese lumea in strada, ONG-urile fac miting, arunca cu coctailuri Molotov.

In cazul lui Ponta, elementul de santaj a fost anularea vizitei in SUA. Mai multe persoane i-au insinuat. In cazul doamnei Kovesi, tot relatia cu ambasadele a fost elementul de santaj.

Credeam ca va fi un sef corect al DNA, care sa tina cu interesele romanilor.

Si Victor Ponta si eu atrageam atentia ca s-a furat energie in Romania cu miliardele si nimeni nu misca un deget, ca s-a facut acea hotie nationala cu retrocedarile, in momentul in care am spus ca se fura TVA ca-n codru...

Deci sunteti un mare roman, domnule Ghita si va pasa...

Nu sunt un mare roman, dar sunt un om care a trait aici.

Ponta i-a spus doamnei Kovesi: sub conducerea ta, fiind procuror al parchetului general si sefa la DNA se fura, se fura, se fura... In special de catre straini. Ne fura astia din afara si ne batei si ne chinuiti pe noi, romanii.

Daca ar fi sa dovediti (intervine Ghiţă... "ca doamna Kovesi e cucuveaua mov...") prietenia cu doamna Kovesi, aveti dovezi sa o faceti?

Cred ca da.

Dar daca pe Victor Ponta l-am acuzat in trei zile, cu Ciolos, cu Dumitru cu toata lumea ca a plagiat, pe doamna Kovesi de ce o protejam atata. Care e diferenta? Ca cetateanul Kovesi primeste decoratii de la ambasade si cetateanul Ponta nu?Pe cetateanul Ponta l-au votat milioane de romani, pe doamna Kovesi nu a votat-o nimeni.

Eu stiu ca am fost acolo. Numirea doamnei Kovesi si a unor procurori de acolo s-a facut printr-o presiune enorma la adresa lui Victor Ponta, care atunci era premierul Romaniei.

Romania a avut un prim-ministru santajabil?

Majoritatea politicienilor sunt supusi acestor interese pe care azi le dirijeaza multinationalele, ambasadorii si ambasadele. Nu toate. Unele dintre ele.

Ca tot rostiti, apasat, numele domnului Ponta, cand l-ati cunoscut prima data pe Victor Ponta. Ati crezut in el? Ce v-a legat?

Eram in aeroport, după alegeri. Şi am văzut oameni care spuneau "domnule Ponta, nu ne lăsaţi"..

Si v-a fost mila de acei oameni

Am vazut ca ei au crezut ca Ponta le poate face bine romanilor.

Dvs le puteti face bine romanilor?

Am construit impreuna cu colegii mei companii care, la un anumit moment in timp, au avut peste 7.000 de angajati. Credeti ca doar strainii le pot face bine romanilor? Noi nu putem construi?

Aveti amintiri foarte multe cu Victor Ponta. De la o vreme, nu le mai puteti construi pentru ca aveti o interdictie de a comunica. Va e dor de relatia de prietenie cu Victor Ponta?

Este un om pe care il respect si cu care am o relatie de prietenie.

Da. Putini romani mai sunt lasati sa isi respecte prieteniile si traditiile. Astazi sunt impinsi intr-un program din asta sorosist sa se rupa de cum traiesc romanii. E un adevar: mii de oameni din ONG-urile acestui milionar din America vor sa construiasca un stat paralel si sa ne impuna valorile lor. Noi vrea imaginea si m valorile noastre, nu ca vrea unul Soros sa ne aduca sirieni in Romania.

Se incearca pe orice cale sa se distruga imaginea si pozitia lui Victor Ponta. E greu! Este cel mai popular politician roman astazi. O sa vedeti ca, in campanie, Partidul Romania Unita le va spune romanilor ca, daca reusim sa luam 5%, noi, ca partid, vom merge la Cotroceni cu aceasta propunere: ca Ponta poate fi din nou prim ministrul romanilor, ca poate sa mareasca salariile, sa mareasca pensiile. Altcineva nu a putut sa o faca.

Am sa va spun ce cred eu despre doamna Kovesi: ca imbatata de putere, si influetata de media si de dorinta aceasta de a se vedea deasupra legilor, deasupra institutiilor, deasupra votului romanilor, deasupra presedintelui Iohannis si deasupra Parlamentului, doamna Kovesi s-a schimbat fata de momentul in care Victor POnta si eu si multi altii o cunosteau. S-a schimbat profund. Astazi este o imparateasa a Romaniei. Cred ca, la sugestia doamnei Kovesi si in numele luptei anticoruptie, isi permit sa faca orice faradelege la adresa oricarui roman.

Doamna Kovesi nu e deasupra legii. A plagiat. Am certitudinea ca au plagiat. Eu, vazand lucrarea, pot sa spun ca, in urma cu cativa ani, doamnei Kovesi ii era frica, pentru ca stia ca a plagiat.

Ce ati fi facut daca Victor Ponta ar fi iesit preşedinte?

Va spun ce s-ar fi intamplat in Romania: fonduri europene. Romania ar fi luat 6 miliarde in plus. Anul acesta, acest ministru, care a candidat la partidul lui Soros, USR, nu a luat niciun ban de la Uniunea Europeana.Asa ii spunem domnului Ghinea: ministrul zero. Daca Ponta ar fi fost prim ministru, Romania ar mai fi adus sase miliarde de euro de la Bruxelles.

Daca ari fi fost Ponta prim-ministru si nu il daramau cu acea manipulare, Victor Ponta ar fi reusit cu noi toti, cu industriile, cu firmele, cu oamenii care munceau, sa aducem bani europeni. Astazi e minunat sa ne dam tehnocrati, liberali, eleganti, dar noi munca facem.

Despre Black Cube:

Eu cunosc afacerea black cube in maruntaiele ei. E complicata pentru ca implica tot felul de elemente, idei si adevaruri, in special legate de doamna Kovesi, pe care un fost ofiter SRI, Daniel Dragomir, se chinuia sa le afle impreuna cu cei de la Black Cube, spionand-o pe doamna Kovesi.

Nu cunosc elemente despre Elena Udrea.

Cred ca intreaga afacere a facut sa ne arate ca zeita anticoruptie nu este atat de curata pe cat se chinuie propaganda sa ne-o prezintesi cred ca la un moment dat doamna Kovesi va trebui sa isi asume si sa ne spuna adevarul despre dansa.

Cum v-ati caracteriza, ca un dusman al Laurei Codruta Kovesi sau un aparator al drepturilor cetatenesti, sa spunem?

E mult mai rau sa faci faradelege inauntrul legilor. Daca unii procurori de la DNA pot incalca legea atunci vinovata este doamna Kovesi.Daca dansa raspunde intrebarilor despre plagiatul dansei, daca dansa...Dansa nu-si pricepe menirea.

Am primit amenintari sa nu mai spun nimic de Kovesi, ca e mare si importanta.Ma tem de prietenii ei si de dansa. E o persoana exptrem de influenta care atunci cand isi doreste sa faca rau foloseste institutia impotriva unui critic. Unii dintre noi aleg sa nu mai stea sub imperiul fricii.

Justitia, sper ca doamna Kovesi nu o sa isi schimbe numele, sa o cheme Laura Codruta Justitia, pentru ca asta incearca sa ne transmita, justitia se face in fata judecatorilor si e facuta de catre judecatori.

Pe multi dintre jurnalisti ii cred nesinceri. jurnalisti care zece ani ne-au spus ca Traian Basescu e o miinune a naturii, jurnalisti platisti de ambasade, ong-uri lui george soros si ai serviciilor de informatii, care ii platesc.

Am certitudinea ca serviciile de informatii platesc multi jurnalisti din spatiul public.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Deci asta este ROMANIA 9...asta ne dorim...penali?
    Speram sa vad oamei noi care au rezultate deosebite si ne-implicati politic.
    Rusine pentru denumirea emisini.
  • Derapaj Derapaj
    Aici se cultiva ideea ca doar "noi" avem dreptate si cine nu gandeste ca noi e .....
    Chiar am urmarit emisiunea sa vad de ce e asa blamata... nu am gasit motiv. Desigur, pot sa nu fiu de acord cu anumite idei, dar in niciun caz nu pot spune ca nu e o emisiune decenta, chiar misto (dar aici e vb de gust si de capacitatea fiecaruia de a intelege ceva din aceasta emisiune).
    Curat deontologic petrisor... curat deontologic.
  • Calin Calin
    Ca-i prost Cristache, mai treaca-mearga, sunt multi in TVR. Dar e *** antipatic si in plus, total inadaptat. Nu inteleg de ce l-au adus. Sa atraga tinerii? C'mon, m-am uitat la emisiunea cu Corlatean, pe tema Trump. Am cautat un motiv sa raman. N-am gasit. Am mutat.

Trimite un comentariu

sus