Skip to main content

Alegeri Parlamentare 2016. Cine va difuza primele exit-poll-uri la 21.00

 
Alegeri Parlamentare 2016. Cine va difuza primele exit-poll-uri la 21.00

Două posturi de ştiri au comandat rezultate exit-poll, pe care le vor prezenta la ora 21.00, aşa cum permite legislaţia electorală.

Publicitate

Digi24 va prezenta primele rezultate la ora 21.00, într-un exit-poll realizat de IRES, unul dintre institutele acreditate de Biroul Eelectoral Central în acest an pentru a oferi astfel de date. Cifrele exit-poll prezentate de Digi 24 vor fi opţiunile de vot ale alegătorilor culese până la ora 20.00.

O doua acreditare pentru a prezenta date exit-poll a fost acordată consorţiului format de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS si Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

Rezultatele exit-poll realizate de acesta vor fi prezentate de Antena3 şi site-ul Psnews.ro. Alte instituţii de sondare nu au mai fost acreditate, potrivit Digi24.

Şi România TV a prezentat pe parcursul întregii zile că va difuza la ora 21.00 o să prezinte rezultate unui sondaj. Cifrele sunt prezentate de institutul Sociopol, care nu a fost acreditat de către BEC, pentru un exit-poll. Niels România TV au ţinut să sublinieze pe întreg parcursul zilei că nu este un exit-poll, ci un sondaj.

Cifrele, preluate din cele două surse oficiale vor fi difuzate, de la 21.00, de Realitatea TV şi B1 TV.

Anul acesta, TVR nu a mai colaborat cu niciun institut. Cifrele vor fi comentate, totuşi, într-o ediţie specială, ce va debuta la 20.30, cu Emma Zeicescu şi Ionuţ Cristache prezentatori.

UPDATE. Ediţie specială şi la Pro TV, de la 20.55, cu Cristian Tudor Popescu în studio.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus