Skip to main content

DESPĂGUBIRI RECORD la Radio România. Un jurnalist clujean va primi 100.000 de euro daune morale

 
DESPĂGUBIRI RECORD la Radio România. Un jurnalist clujean va primi 100.000 de euro daune morale
Radio România
Decizie definitivă. Curtea de Apel București a decis că jurnalistul Mihai Miclăuș, reporter la Radio Cluj, a obținut în instanță daune morale record, în valoare de 100.000 de euro, pentru hărțuirile la care a fost supus de conducere, scrie știridecluj.ro.

De unde a început totul: 
 
Mihai Milcăuș a solicitat, din 2006, Societății Române de Radiodifuziune să scoată la concurs posturile de conducere și să nu mai numească ”pe pile” oamenii în aceste funcții. De fiecare dată când a trimis o petiție la București, Mihai Miclăuș a fost chemat în fața comisiilor disciplinare și a fost avertizat sau chiar sancționat.
 
Așa s-a ajuns că Mihai Miclăuș, care realiza matinalul Radio Cluj și un talk show, nu a mai avut voie să apară pe post. Avocatul reporterului a arătat că subiectele propuse erau desconsiderate, iar Miclăuș era trimis să ia interviuri oamenilor pe stradă, pe diverse subiecte, pentru a-l umili.
 
Mihai Miclăuș a trimis petiții directorului Societății Române de Radiodifuziune pentru a constata modul în care este tratat de directorul Radio Cluj, Bogdan Roșca.
 
După aceste petiții, la evaluarea personalului a primit nota minimă la capitolul relații interpersonale, notându-se că ”a avut îndrăzneala să se adreseze cu petiții conducerii Societății Române de Radiodifuziune”.
 
Mihai Miclăuș a dat în judecată instituția la care lucrează pentru toate aceste șicanări, care au durat ani de zile, iar Curtea de Apel Cluj i-a admis plângerea și a dispus plata unor despăgubiri de 100.000 de euro.

Banii trebuie plătiți în termen de 3 luni, decizia fiind definitivă. 

Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu te amagi numitule Miclaus, nu vei primi nimic decat niste ani de inchisoare pentru constituire de grup infractional cu Vasile Luca si cu judecatoarea aia blonda. Macar cere-ti iertare de la fosta ta sotie care a plecat unde a vazut cu ochii dupa bataile pe care i le administrai. Iar hartiile ale false de la medici cu care ai "impresionat-o" pe judecatoarea blonda vor fi deliciul procurorilor. agla agla agla
  • De ce sa nu-i dea 5 miliarde de euro? Oricum ii dau fraierii care platesc taxa radio-tv, nu sefii care au calcat pe bec.
    Misto sistemul: bugetarii au doar drepturi, nu si obligatii/responsabilitati. In cazul in care gresesc grav la munca, plateste institutia (adica statul, adica noi) pentru greseala lor. Iar ei, flower power!

Trimite un comentariu