Skip to main content

Pătraru, despre cei care vor Antena 3 și RTV închise - „Firesc mi se pare să strigăm în gura mare: Unde e CNA-ul?”

 
Pătraru, despre cei care vor Antena 3 și RTV închise - „Firesc mi se pare să strigăm în gura mare: Unde e CNA-ul?”

E despre CNA și despre educație, nu despre închiderea RTV sau Antena 3, concluzionează Dragoș Pătraru în pastila sa Starea zilei, difuzată marți la Digi24.  

Firesc mi se pare să strigăm în gura mare: „Unde e CNA-ul? Unde e instituția care are rolul să sancționeze derapajele din audiovizual şi care ar fi trebuit să nu permită să se ajungă aici?”, explică Pătraru. 

„Observați cumva că exasperarea noastră vine doar din faptul că unele instituții nu funcționează? De ce ne-a scos din minţi hoția pentru atâta timp? Pentru că DNA-ul și Parchetul nu-şi făceau treaba. Orice mare frustrare de la nivelul societății pleacă din faptul că nu am construit cum trebuie instituții funcționale.”, completează Pătraru. 
 

„E în regulă ca oamenii să fie revoltați de faptul că o instituție care susține că manifestanţii au fost plătiți pentru a-și duce câinii la protest poartă numele de „televiziune de ştiri”. Dar este o chestie care nu e normală: să se strige mereu „Să fie închiși, să fie executați! RTV-ul și Antena 3 să fie rase, terminate, să nu rămână piatră pe piatră acolooo!”, spune realizatorul în emisiunea sa (video, AICI)

Publicitate

„Deci, să strigăm ce trebuie: nu să moartă RTV-ul şi Antena 3 – ceea ce ar fi o prostie și e împotriva Constituției, împotriva democrației și a civilizației – ci să funcționeze CNA-ul! Iar școala, că de aici pleacă totul, să nu mai producă analfabeți funcțional, ci oameni care știu să schimbe canalul când văd mizerii”, încheie Pătraru. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Exista o chestie cu butoane care vine o data cu tv-ul...telecomanda se numeste... Nu va comvine schimbati canalul. Nu tin cu nimeni(nici nu ma uit la tv prea des) dar e o porcarie sa inchizi o televiziune pentru ca nu place anumitor persoane. Aveti dreptul de a alege.
 • Ce tare este individul care-i anti-orice (nu propovaduieste Gadea& Ghita), se vede treaba ca-i si anti-intelligent!
  @Mm,
  Nu s-a cerut inchiderea pentru ca publica dezvaluirile unui cercetat penal (nu cred ca a apucat sa fie securist), ci pentru ca nu se respecta niste minime regule de deontologie, iar CNA nu-I sanctioneaza.
  Nu este normal, moral, legal sa-i inchizi, dar este normal si legal (cu morala la CNA mai usurel) sa ai grija ca regulile stabilite de lege sa fie respectate.
  Ce-ar fi daca fiecare post TV ar deveni tribuna patronilor si sub umbrella libertatii de exprimare ar umple tara de minciuni, fara drept la replica, fara dovezi, doar acuzatii si minciuni?
  Este simplu de ghicit- mai ales ca vedem astazi efectul acestui stil de jurnalism promovat de A3 in ultimii ani- in scurt timp ne vom da in cap unii -altora, in functie de opiniile despre un subiect sau altul.
  Va dati seama unde am ajunge daca un individ cu limbajul vulgar si violent al lui Codrin Stefanescu- pe care nici Radu Tudor nu-l putea stapani, sau poate nu vroia- ar aparea in fiecare seara la TV?! E de film horror!
 • Deci Patrare cand ne apucam de vandut banane, ca am ajuns la 0.9 rating? Daca cna si-ar face treaba, ai fi si tu sanctionat pt un " acces direct" mascat si pentru asumarea unei pareri colective pe care tot o prezinti in emisiune.
 • Normal are dreptate, insa inchiderea RTV nu s-a cerut doar acum dupa proteste ci inainte. Motivul era ca aparea Ghita cu dezvaluiri. Acolo nu mai era de CNA ci doar prostie, sa ceri sa fie inchisa o televiziune pentru ca difuzeaza dezvaluirile unui securist ... nu am vazut nici in cazurile WikiLeaks sau Snowden. Iar A3 nu a dat nicio stire cu caini sau protestatari platiti ci au tocat exact acelasi subiect care a deranjat rau de tot. Deci cei care cereau inchiderea lor erau ori total neinformati ori manipulati. RTV e o mizerie, dar si pe aia o "omori" cu telecomanda, nu cu securisme.

Trimite un comentariu