Skip to main content

Radu Călin Cristea, despre referirea la CNA din raportul MCV: „Asta este o gândire stalinistă”

 
Radu Călin Cristea, despre referirea la CNA din raportul MCV: „Asta este o gândire stalinistă”

„Ce minte are cel care a compus această frază? E o frază stalinistă și punct. Nu avem ce să mai discutăm”, a spus Radu Călin Cristea, membru în Consiliul Național al Audiovizualului.

Publicitate

Despre ce „frază stalinistă” este vorba? Despre singura referire din raportul MCV legată de CNA: 

„Deși hotărârile CSM sunt întotdeauna transmise Consiliului Național al Audiovizualului, nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește luarea de măsuri reparatorii eficace sau corectarea informației de către canalul mediatic care a lansat sau care a preluat atacurile.”

Cum traduce Cristea fraza de mai sus: „În sensul că CNA nu s-a autosesizat la deciziile, care nu știu ce sunt, ale CSM-ului și nu a dat ordin televiziunilor să și corecteze greșelile din punct de vedere al CSM-ului. Asta este o gândire stalinistă.”

„Transformă CNA-ul într-un centru care ordonă televiziunilor care au greșit, din punctul de vedere al CSM, să corecteze pretinsele greșeli. E ceva de noaptea minții”, mai completează Cristea. 

Din discuțiile de la CNA: 

Florin Gabrea, membru CNA – Orice post care discută un caz din justiție. Se discută cu argumente și contraargumente. La televiziunile din România se petrece un proces de haiducie din secolul 17 în care se toacă instituția până la nemurire. Nu cred că CSM ne poate comanda reclamă-l pe ăla.

Radu Călin Cristea, membru CNA – „Deși CSM a informat în mod constant Consiliul Național al Audiovizualului privitor la aceste fapte, nu s-a produs o corectare a acestor greșeli. În sensul că CNA nu s-a autosesizat la deciziile, care nu știu ce sunt, ale CSM-ului și nu a dat ordin televiziunilor să și corecteze greșelile din punct de vedere al CSM-ului. Asta este o gândire stalinistă.

Florin Gabrea – Radu, pe tine te-a deranjat foarte tare că cineva a zis de Radu Călin Cristea e nu știu ce cu dungi roși sau albastru la pălărie. Te-a deranjat.

CSM-ul este tocat în fiecare zi posibilă și imposibilă.

Radu Călin Cristea: Dar e altă discuție. Noi nu avem un raport de subordonare față de CSM. Nu-mi dă ordine mie. 

Iar în al doilea rând, ce aș vrea să se înțeleagă. Au apărut câteva cărți despre procesele de presă care sunt la CEDO. Spre cinstea lor, cei care au redactat MCV-ul, după această tâmpenie stalinisto-comunistă fățișă spun un lucru foarte cinstit. Și anume că: existe diferențe între comisia europeană și consiliul Europei prin CEDO în privința evaluării libertății de exprimare.

Sunt procese celebre. Un jurnalist norvegian împotriva statului norvegian, în care i se dă dreptate jurnalistului la CEDO și se spune așa: În subiectele care reprezintă un mare interes pentru publicul larg se permite excese ale libertății de exprimare. Se permit chiar lucruri care sunt în afara legislației, pentru a se crea o notă de dramatism și pentru a face cumva vizionarea mai atractivă. Spun negru pe alb într-o decizie a CEDO.

Suntem citați într-un context care face de rușine Consiliul European. E o gândire de un dogmatism care pe mine m-a speriat. Transformă CNA-ul într-un centru care ordonă televiziunilor care au greșit, din punctul de vedere al CSM, să corecteze pretinsele greșeli. E ceva de noaptea minții.

Dorina Rusu, membru CNA – Mie mi se pare că ce e cu privire la noi în raportul MCV nu are nimic stalinist ci la faptul că au existat sesizări ale CSM care nu au fost rezolvate în sensul în care au fost reclamațiile.

Radu Călin Cristea – ce sens au protocoalele astea?

Monica Gubernat – Amenzile sunt contestate în instanță. Deci nu noi avem ultimul cuvânt, ci instanța.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Și Herjeu, și Cristea sunt comuniști dezgustători. Primul a fost *** la Voiculescu și la Ghiță, cel de-al doilea s-a infiltrat la Europa libera făcând pe democratul. Amindoi si-au dat arama pe fata! Dispret maxim!!!!
  • Tovarășul de la CNA știe el ce știe ce înseamnă stalinismul. Cu siguranță că a fost un politruc de mâna a doua înainte de 1989. Acum, face morala democrației, după ce s-a adăpat de la Ștefan Gheorghiu.
  • Membrii CNA folosesc aceleasi cuvinte ca ale pretinsilor jurnalisti de la Antena 3. Cristea foloseste "noaptea mintii", Herjeu termenul defaimator "tinerii frumosi si liberi". Daca tot platim o institutie arondata Antena 3, propun sa isi schimbe numele in Consiliul National al PSD(CNP), prin care cei ce vor stiri corecte si exprima public aceasta doleanta sa fie amendati de aceasta institutie.
  • Ce dovada mai buna a felului in care gandeste un membru CNA decat propria lui opinie? A reusit sa se descalifice singur. Atat de indoctrinat este ! Ca sa amintiti, acest Radu Calin Cristea este fost presesinte al TVR in perioada cu Ponta prim ministru.

Trimite un comentariu