Skip to main content

VIDEO. Raluca Feher, pusă la zid de România TV după ce a cerut clienţilor scoaterea reclamelor

 

VIDEO. Raluca Feher şi Asociaţia Frontline Club Bureşti au fost puse la zid de România TV, după Scrisoarea deschisă prin care a cerut “întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile România TV, Antena 3 şi B1 TV”.

Publicitate

CONTEXT. Raluca Feher a publicat o scrisoare deschisă “în atenţia directorilor de agenţii de publicitate, media şi PR”, făcând apel la scoaterea reclamelor de pe cele trei staţii. Feher a vorbit de “informaţiile false, denigratoare, de natură de a dezinforma şi manipula în mod grav opinia publică transmise de către grupul celor trei instituţii media” în cazul protestelor

Reacţia România TV: Frontline e asociaţie soroşistă

România TV a acuzat Frontline că este o asociaţie finanţată de Soroş, citându-l pe Mugur Ciuvică. Postul a pus pe ecran imagini cu Feher şi fragmente dintr-o caracterizare autoironică a acesteia. România TV a pus pe ecran autocaracterizarea, iar autoironia a fost citită pe un ton grav.

Raluca Feher a fost prezentată ca o “turistă profesionistă”, o “scriitoare de broşuri, pasionată de vin”.

Ca orice deontolog care se respectă, scriitoarea de broşuri are şi explicaţii pentru trecutul ei jurnalistic: “Am fost complice, spune ea, la diverse măgării de presă”, spune grav vocea din off, citând din prezentările autoironice ale fostului om de publicitate.

Scrisoarea deschisă a Ralucăi Feher a fost calificată drept un şantaj. “Ce credeţi, este un şantaj sau o ameninţare”, l-a întrebat Victor Ciutacu pe Mugur Ciuvică, cel care a vorbit de finanţare “de la Soros”, care a intrat în direct prin telefon. Mugur Ciuvică este unul dintre invitaţii permanenţi în emisiunile Antena 3, post menţionat, de asemenea, în Scrisoarea deschisă semnată de Raluca Feher.

Despre Petronela Rotar: “îi desfide pe cei ce i-au dat viaţă”

România TV a luat-o în vizor şi pe Petronele Rotar. Fragmentul de pe România TV nu are nevoie de niciun comentariu.

Vocea din off:

O altă ticăloşie folosită masiv în mediul virtual este folosirea propriilor părinţi pe post de precari intelectual dispuşi să înghită, chipurile, manipulările televiziunilor ţintă. Vârf de lance este Petronela Rotar, fostă jurnalistă de televiziune, devenită celebră ca scriitoare de FB care pur şi simplu îi desfide pe cei care i-au dat viaţă şi au crescut-o. În fapt, un mesaj public

După viralizarea scrierilor defăimătoare la adresa propriilor părinţi, în online a apărut ca din senin o campanie prin care tinerii frumosi şi liberi sunt aproape somaţi să îi convingă pe cei datorită cărora există să nu mai urmărească televiziunile neconforme de ştiri

Fragmentul de pe România TV s-a încheiat cu intervanţia lui Valentin Stan, care a citat dintr-o declaraţie a lui Ionuţ-Marian Stroe, purtător de cuvânt al PNL:

“Jurnaliştii pot să fie manipulaţi pentru scopuri de propagandă, mai ales dacă nu se supun unor standarde etice de jurnalism. Asemenea manipulare poate să aibe consecinţe negative şi poate să-I transforme pe jurnalişti într-o ţintă legitimă care furnizează o justificare pentru harasarea lor”.

VIDEO. România TV, despre Raluca Feher, Frontline şi Petronela Rotar:

Scrisoare deschisă Frontline:

În atenţia directorilor de agenţii de publicitate, media şi PR

Stimate doamne, stimaţi domni,

Ca urmare a modului în care au fost relatate protestele desfăşurate în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară în seara de duminică, 22 ianuarie 2017, de către televiziunile România Tv, Antena 3 şi B1TV, a informaţiilor false, denigratoare, de natură de a dezinforma şi manipula în mod grav opinia publică transmise de către grupul celor trei instituţii media, facem apel la întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus menţionate.

Iniţiem acest demers întrucât banii obţinuţi din contractele de publicitate finanţează campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate în interesul unor indivizi corupţi, mulţi dintre ei cu condamnări penale si sunt campanii care subminează statul de drept.
Considerăm că boicotarea celor trei televiziuni mai sus amintite şi redirecţionarea bugetelor media către instituţii de presă independente ar face un serviciu inestimabil societăţii, ajutând la informarea corectă a cetăţenilor.

Totodată, sprijinind presa independentă, puteţi ajuta la îmbunătăţirea calităţii presei româneşti. Vă amintim că în acest moment puţinele instituţii de presă care lucrează în mod real pentru informarea cetăţenilor se luptă, în cele mai multe cazuri, pentru supravieţuire iar jurnalistii sunt plătiţi adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevărat nevoie de vizibilitate şi fonduri pentru continuarea activităţii lor.

În speranţa că veţi da curs demersului nostru,
Raluca Feher,
Preşedinte Asociaţia Frontline Club Bucharest

GALERIE FOTO

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Big Brother Big Brother
  tbancu are dreptate. doar ca activistii de acum nu sunt nici fortati, nici platiti (majoritatea), ci o fac din pura imbecilitate
 • AlexANDRU AlexANDRU
  Mai bine faceti o petitie la enel sa le taie curentul. S-a umplut internetu de conumisti. Numai pe vremea lu' ceausescu era asa. Acum aveti un buton la telecomanda daca nu va convine.
 • G. Sianenco G. Sianenco
  Fapt clar: Aceste trusturi de mass-media dezinformeaza, manipuleaza, linseza mediatic si instiga la ura si violenta. Sunt armele de acaparare si securizare a avutiilor grupurilor de infractionalitate organizata si sunt folosite impotriva intereselor societatii. Pentru sanatatea acesteia e imperios necesara asanarea lor. Restul e doar gargara sau efectul acestor arsenale.
 • Paul S Paul S
  Raluque, rochita aia gri arata intr-un mare fel!!!! Ii las pe altii sa se certe...
 • tm tm
  ohm, iar tragi pe nas /amper si volt
 • ady ady
  S-a gasita sa vorbeasca ***.....gura ei ar trebui inchisa,nu cele 2 posturi care spun adevarul romanilor!Ce nu le convine ,ca le sunt date in vileag interesele si adevaratele scopuri mizerabile?
 • robertaboncalo robertaboncalo
  Pramatia asta e dea lu soros iar români adevarati n-o baga în seama uitați-vă ce a încercat sa facă soros prin intermediul unei ca ea în America câți bani a băgat sa nu fie ales Tramp nu sa reușit si nici cu cele 3 TV de la noi no sa reușească
 • Oana Oana
  televiziunea asta face atac la persoana ....e un Tv comunist , nu ai voie sa faci o sesizare pe cand Romania Tv e cel mai amendat post Tv , CNA ul , Radu le cf dormi in papuci !?
 • ana ana
  Ptr UN OHM: tu in ce limba scrii? Vrem si traducerea.
 • Cornel Cornel
  Mi se pare un non-sens si aproape pleonastica toata chestia asta cu "televiziunile care mint si manipuleaza sa fie boicotate de cei care fac reclama". Pai nu asta urmaresc cei care prin reclama vor sa-si creasca vanzariile, adica telespectactori creduli, usor influentabili/manipulabili care cred tot ce vad la TV. Deci nu se va intampla niciodata chestia asta. Reclamele nu sunt pentru oameni inteligenti si informati, ca daca ar fi, ar exista emisiuni de cultura
 • alex alex
  @un ohm,pana ti se rezolva un proces in civil dureaza si 10 ani in Romania.Pana atunci,o televiziune te terfeleste cum vrea ea.Ti se pare corect?Ai CNA,cum exista in toate tarile UE care poate lua repejor niste masuri,dar care prefera sa doarma.Apropo,nu e vorba de cenzura,e vorba de a cere unei institutii publice sa-si faca treaba.Daca isi facea treaba CNA,nu eram in punctul asta.
 • doar eu doar eu
  Bine a zis feher de romania tv si antena 3....dar DE CE SI DE B1?
 • tbancu tbancu
  Dovada ca comunismul inca nu a murit la noi. Raluca Feher si ONG-ul ei sunt demne urmase a filozofiei marxist-staliniste.
 • un ohm un ohm
  [email protected] puisor, procese civile, despagubiri, ai auzit de astea ? ii da in judecata un ong ce se simte lezat si ii arde unde-i doare, la bani. dar vad ca voi, promotorii democratiei si libertatii va cam incurcati in felul in care sa bagati si cenzura si santajul in lista drepturilor fundamentale ;)
 • alex alex
  @un ohm,prietene nu e vorba de a spune ce vor unii sau altii.E vorba de a nu mai abera,de a nu mai spune lucruri false.Daca tu crezi ca cainii au primit 30 de lei ca sa mearga la protest sau daca fiecare care spune ceva cu care RTV nu e de acord e sorosist si platit de el,atunci e clar ca esti o cauza pierduta.

Trimite un comentariu

sus