Skip to main content

VIDEO. Raluca Feher, pusă la zid de România TV după ce a cerut clienților scoaterea reclamelor

 

VIDEO. Raluca Feher și Asociația Frontline Club Burești au fost puse la zid de România TV, după Scrisoarea deschisă prin care a cerut “întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile România TV, Antena 3 și B1 TV”.

CONTEXT. Raluca Feher a publicat o scrisoare deschisă “în atenția directorilor de agenții de publicitate, media și PR”, făcând apel la scoaterea reclamelor de pe cele trei stații. Feher a vorbit de “informațiile false, denigratoare, de natură de a dezinforma și manipula în mod grav opinia publică transmise de către grupul celor trei instituții media” în cazul protestelor

Reacția România TV: Frontline e asociație soroșistă

România TV a acuzat Frontline că este o asociație finanțată de Soroș, citându-l pe Mugur Ciuvică. Postul a pus pe ecran imagini cu Feher și fragmente dintr-o caracterizare autoironică a acesteia. România TV a pus pe ecran autocaracterizarea, iar autoironia a fost citită pe un ton grav.

Raluca Feher a fost prezentată ca o “turistă profesionistă”, o “scriitoare de broșuri, pasionată de vin”.

Ca orice deontolog care se respectă, scriitoarea de broșuri are și explicații pentru trecutul ei jurnalistic: “Am fost complice, spune ea, la diverse măgării de presă”, spune grav vocea din off, citând din prezentările autoironice ale fostului om de publicitate.

Scrisoarea deschisă a Ralucăi Feher a fost calificată drept un șantaj. “Ce credeți, este un șantaj sau o amenințare”, l-a întrebat Victor Ciutacu pe Mugur Ciuvică, cel care a vorbit de finanțare “de la Soros”, care a intrat în direct prin telefon. Mugur Ciuvică este unul dintre invitații permanenți în emisiunile Antena 3, post menționat, de asemenea, în Scrisoarea deschisă semnată de Raluca Feher.

Despre Petronela Rotar: “îi desfide pe cei ce i-au dat viață”

Publicitate

România TV a luat-o în vizor și pe Petronele Rotar. Fragmentul de pe România TV nu are nevoie de niciun comentariu.

Vocea din off:

O altă ticăloșie folosită masiv în mediul virtual este folosirea propriilor părinți pe post de precari intelectual dispuși să înghită, chipurile, manipulările televiziunilor țintă. Vârf de lance este Petronela Rotar, fostă jurnalistă de televiziune, devenită celebră ca scriitoare de FB care pur și simplu îi desfide pe cei care i-au dat viață și au crescut-o. În fapt, un mesaj public

După viralizarea scrierilor defăimătoare la adresa propriilor părinți, în online a apărut ca din senin o campanie prin care tinerii frumosi și liberi sunt aproape somați să îi convingă pe cei datorită cărora există să nu mai urmărească televiziunile neconforme de știri

Fragmentul de pe România TV s-a încheiat cu intervanția lui Valentin Stan, care a citat dintr-o declarație a lui Ionuț-Marian Stroe, purtător de cuvânt al PNL:

“Jurnaliștii pot să fie manipulați pentru scopuri de propagandă, mai ales dacă nu se supun unor standarde etice de jurnalism. Asemenea manipulare poate să aibe consecințe negative și poate să-I transforme pe jurnaliști într-o țintă legitimă care furnizează o justificare pentru harasarea lor”.

VIDEO. România TV, despre Raluca Feher, Frontline și Petronela Rotar:

Scrisoare deschisă Frontline:

În atenția directorilor de agenții de publicitate, media și PR

Stimate doamne, stimați domni,

Ca urmare a modului în care au fost relatate protestele desfășurate în București și în alte orașe din țară în seara de duminică, 22 ianuarie 2017, de către televiziunile România Tv, Antena 3 și B1TV, a informațiilor false, denigratoare, de natură de a dezinforma și manipula în mod grav opinia publică transmise de către grupul celor trei instituții media, facem apel la întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus menționate.

Inițiem acest demers întrucât banii obținuți din contractele de publicitate finanțează campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate în interesul unor indivizi corupți, mulți dintre ei cu condamnări penale si sunt campanii care subminează statul de drept.
Considerăm că boicotarea celor trei televiziuni mai sus amintite și redirecționarea bugetelor media către instituții de presă independente ar face un serviciu inestimabil societății, ajutând la informarea corectă a cetățenilor.

Totodată, sprijinind presa independentă, puteți ajuta la îmbunătățirea calității presei românești. Vă amintim că în acest moment puținele instituții de presă care lucrează în mod real pentru informarea cetățenilor se luptă, în cele mai multe cazuri, pentru supraviețuire iar jurnalistii sunt plătiți adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevărat nevoie de vizibilitate și fonduri pentru continuarea activității lor.

În speranța că veți da curs demersului nostru,
Raluca Feher,
Președinte Asociația Frontline Club Bucharest

GALERIE FOTO

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Mai bine faceti o petitie la enel sa le taie curentul. S-a umplut internetu de conumisti. Numai pe vremea lu' ceausescu era asa. Acum aveti un buton la telecomanda daca nu va convine.
  • Fapt clar: Aceste trusturi de mass-media dezinformeaza, manipuleaza, linseza mediatic si instiga la ura si violenta. Sunt armele de acaparare si securizare a avutiilor grupurilor de infractionalitate organizata si sunt folosite impotriva intereselor societatii. Pentru sanatatea acesteia e imperios necesara asanarea lor. Restul e doar gargara sau efectul acestor arsenale.
  • S-a gasita sa vorbeasca ***.....gura ei ar trebui inchisa,nu cele 2 posturi care spun adevarul romanilor!Ce nu le convine ,ca le sunt date in vileag interesele si adevaratele scopuri mizerabile?
  • Pramatia asta e dea lu soros iar români adevarati n-o baga în seama uitați-vă ce a încercat sa facă soros prin intermediul unei ca ea în America câți bani a băgat sa nu fie ales Tramp nu sa reușit si nici cu cele 3 TV de la noi no sa reușească
  • televiziunea asta face atac la persoana ....e un Tv comunist , nu ai voie sa faci o sesizare pe cand Romania Tv e cel mai amendat post Tv , CNA ul , Radu le cf dormi in papuci !?
  • Mi se pare un non-sens si aproape pleonastica toata chestia asta cu "televiziunile care mint si manipuleaza sa fie boicotate de cei care fac reclama". Pai nu asta urmaresc cei care prin reclama vor sa-si creasca vanzariile, adica telespectactori creduli, usor influentabili/manipulabili care cred tot ce vad la TV. Deci nu se va intampla niciodata chestia asta. Reclamele nu sunt pentru oameni inteligenti si informati, ca daca ar fi, ar exista emisiuni de cultura
  • @un ohm,pana ti se rezolva un proces in civil dureaza si 10 ani in Romania.Pana atunci,o televiziune te terfeleste cum vrea ea.Ti se pare corect?Ai CNA,cum exista in toate tarile UE care poate lua repejor niste masuri,dar care prefera sa doarma.Apropo,nu e vorba de cenzura,e vorba de a cere unei institutii publice sa-si faca treaba.Daca isi facea treaba CNA,nu eram in punctul asta.
  • Dovada ca comunismul inca nu a murit la noi. Raluca Feher si ONG-ul ei sunt demne urmase a filozofiei marxist-staliniste.
  • [email protected] puisor, procese civile, despagubiri, ai auzit de astea ? ii da in judecata un ong ce se simte lezat si ii arde unde-i doare, la bani. dar vad ca voi, promotorii democratiei si libertatii va cam incurcati in felul in care sa bagati si cenzura si santajul in lista drepturilor fundamentale ;)
  • @un ohm,prietene nu e vorba de a spune ce vor unii sau altii.E vorba de a nu mai abera,de a nu mai spune lucruri false.Daca tu crezi ca cainii au primit 30 de lei ca sa mearga la protest sau daca fiecare care spune ceva cu care RTV nu e de acord e sorosist si platit de el,atunci e clar ca esti o cauza pierduta.

Trimite un comentariu