Skip to main content

Angela Merkel, prezentată în chip de Hitler pe prima pagină a unui ziar pro-guvernamental din Turcia

 
foto: News,ro
foto: News,ro

Tabloidul pro-guvernamental "Guneş" a deschis ediţia de azi cu Angela Merkel pe prima pagină, deghizată în Adolf Hitler, scrie Tribune.com.

Publicitate

Cancelarul Germaniei a fost înfăţişat în uniformă nazistă, cu mustaţă specifică fostului lider nazist şi ţinând o armă în mână. Tot pe prima pagină a tabloidului turc mai apare o zvastică, simbolul nazismului, expresia "mătuşa urâtă" şi haştagul #Frau Hitler (n.r. Femeia Hitler).

Angela Merkel este acuzată în ediţia de azi a tabloidului că "încearcă să fie liderul fasciştilor şi creează animozităţi anti-Turcia, folosindu-se de Austria, Olanda şi Belgia".

"Germania, care are braţele deschise pentru organizaţiile teroriste ... încearcă să instige întreaga Europă împotriva Turciei", a afirmat cotidianul, potrivit Tribune.com.

Potrivit sursei citate, Erdogan a şi acuzat, de altfel, în mod repetat Germania şi Olanda că acţionează ca "naziştii" şi a susţinut că Angela Merkel "susţine teroriştii".

Mişcarea tabloidului vine în contextul unor tensiuni create în ultima perioadă între Turcia, pe de-o parte, şi Germania şi Olanda pe de altă parte.

Tensiunile dintre cele două părţi au fost declanşate de decizia Germaniei şi a Olandei de a interzice prezenţa unor miniştri turci la o serie de mitinguri care au avut loc în cele două ţări, pentru susţinerea unui referendum pentru sporirea puterilor în stat ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, programat luna viitoare în Turcia.

Poziţia ziarului turc vine şi ca răspuns la mesajul transmis acum două zile de cotidianul german Bild, care l-a criticat pe Erdogan, acuzându-l că "pune în pericol stabilitatea Europei prin pofta sa de putere".

"Bild spune adevărul pe faţă lui Erdogan - nu eşti un democrat! Îţi răneşti ţara!", a spus ziarul Bild în urmă cu două zile, potrivit sursei citate.

Oficialii de la Ankara şi ministerul de externe turc s-au arătat deranjaţi de mesajul ziarului Bild, descriind informaţiile ca fiind "nebuneşti" şi parte dintr-un plan de instigare la ură. "Publicaţiile care publică asemenea articole "sunt condamnate la locurile de la groapa de gunoi a istoriei", a spus ministerul de externe din Turcia, citat de Tribune.com.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus