Skip to main content

De sărbătoare. Discovery își oprește emisia. Timp de o oră

 
De sărbătoare. Discovery își oprește emisia. Timp de o oră

Și Discovery stinge lumina. Postul de televiziune se alătură mișcării Earth Hour (Ora Pământului), sărbătorită la nivel global în fiecare an în ultima sâmbătă din martie. Concret, pe 25 martie, postul își va întrerupe programul în intervalul 20.30 - 21.30. „Discovery Channel: Am stins lumina pentru a sărbători Ora Pământului”, va afișa pe postul în ora de pauză.  

Publicitate

În plus, înainte și după eveniment, vor fi difuzate două documentare care dezbat problema resurselor planetei Pământ și a impactului omului asupra biodiversității, anunță reprezentanții postului.

Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală și de Est: „Pentru că se încadrează foarte bine în campania #ÎncepeCuCeva, pe care am pornit-o anul trecut, am ales să susținem inițiativa WWF încurajându-ne telespectatorii să stingă lumina și, deci, televizorul, de Ora Pământului. Ca să fie cât se poate de clar mesajul nostru, în ora respectivă, nu vom difuza niciun program pe Discovery Channel în România. Mai mult decât atât, ca să și explicăm contextul în care transmitem acest mesaj, înainte de Ora Pământului, am programat documentarul Seceta ucigașă, iar după Ora Pământului - Racing Extinction.”

Despre cele două documentare de pe Discovery Channel, înainte și după Earth Hour:

Seceta ucigașă – difuzare pe Discovery Channel, între 18:30 – 20:30

Realizatorii de documentare premiaţi cu Oscar, Rob Epstein, Jeffrey Friedman, Barbara Kopple, Alan şi Susan Raymond, alături de regizorul premiat la Sundance Jesse Moss semnează acest program care dezvăluie o realitate sumbră: în curând, e posibil ca 40 de milioane de americani să rămână fără apă suficientă.

Programul propune însă şi soluţii inovatoare pentru ca această resursă atât de preţioasă pentru generaţiile viitoare să fie conservată. Astfel, Seceta ucigașă aduce laolaltă cercetători cu experienţă, experţi în domeniul apelor, reprezentanţi ai Guvernului Federal al SUA, fermieri, dar şi oficiali aflaţi în prima linie a frontului în criza apei.

Racing Extinction – difuzare pe Discovery Channel, între 21.30 – 23.30 Regizorul Louie Psihoyos, alături de echipa care a realizat filmul premiat cu Oscar "The Cove” (Golful), adună un grup de artiști și activiști pentru protecția mediului într-o operațiune derulată sub acoperire, având ca obiectiv să prezinte lumea speciilor în pericol de dispariție și lupta pentru protejarea lor. 

Mesajul afișat pe post la Ora Planetei: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu